Reign: Kritika a második évad második feléről Téma: Egyéb kategória

Szögezzük le: a Reign még mindig az egyik kedvenc sorozatom. Annak ellenére is, hogy a második évad második fele okkal produkált olyan gyengén a nézettségi adatok tekintetében. Nagyon durva minőségromlást láttam, a karakterek és a kapcsolataik funkcióját szinte részenként változtatták, és az összhatás is gyengécske volt és erőtlen. Egyáltalán nem olyan minőségi, mint amit a sorozattól megszokhattam…

Nem is igazán értem, hogy mi ütött az írókba. A Reignről ezidáig csak szuperlatívuszokban lehetett beszélni, elképzelni sem tudtam volna, hogy még ők is hibázhatnak. Olyan profi volt minden, mint kevés másik sorozatnál. Vagy egyszerűen csak arról van szó, hogy magasról lehet hatalmas zuhanni? Talán fel sem tűnt volna a minőségromlás, ha alapvetően nem lett volna ennyire magával ragadó és profi a sorozat? A fene tudja,de az biztos, hogy a harmadik évadnak nagyon össze kell magát szednie, hogy azt akarjam, működjön a dolog. Spoileresen folytatom a kép alatt.

A második évad egyik legmegrázóbb szála volt, amikor megerőszakolták Maryt. Csodáltam az írókat a döntésért, és mindent egybevéve nem volt rossz, ahogy ezt a durva szálat kezelték. Viszont ami lett belőle, hogy ennek hatására kialakult ez a nyamvadt szerelmi háromszög Conde – Mary – Francis között, a legrosszabb dolog, ami a sorozattal történt. Egyrészt önismétlő volt a tavalyi szezon történéseivel, egy ponton erre még reflektáltak is egy Mary – Bash beszélgetésben, másrészt pedig annyira idegesítő volt az egész, hogy az hihetetlen. És ezt nem azért mondom, mert Francis “oldalán” állok, hanem mert túlságosan elnyújtották az egész eseményszálat, és az egész unalmas volt szerintem.

Amin még felhúztam magam, az Conde karaktere. Kezdetben szimpatikus volt a srác, de olyan nincs, hogy az szó szerint mindent túléljen. De tényleg, még a végén is vígan ellovagolt, holott az már tényleg nagyon kemény helyzet volt. Már kezdem azt hinni, hogy Conde halhatatlan, vagy csak piszok mázlista. Egyszerűen túl sok lett szerencsétlen már a végére… Sajnos ugyanezt mondhatom el a Bash – Kenna szálról is. Olyan jók voltak együtt és annyira megszerettem őket, de ez a csikicsuki, szakítunk, majdnem összejövünk és társai annyira untattak végig.

Az egyetlen, akit nem tudtak elrontani az naná, hogy Catherine volt. Kezdetben csak pislogtam a szellemesdinél, de nagyon jó megoldásokkal éltek végül ott is, szerettem a nő dilemmáját, ahogy Claude és a halott ikrei, majd a család és az élet között kellett döntést hoznia. Az ötlet pedig, ahogy mindezt feloldották zseniális volt. A kapcsolatát is szerettem Narcisse-sal, végre valaki megmutatta a pasinak hogyan lehet igazán erős egy nő. A lóevés odacsapott rendesen!A másik karakter, akinek a szálát maximálisan élveztem, az Greer. Tekintsünk el attól, hogy mennyire volt hiteles, vagy sem, de tény, hogy a madámmá, önálló, felnőtt nővé válása nekem nagyon bejött, pláne amikor a végén az ő segítsége mentette meg tulajdonképpen Maryéket. Szeretem, hogy a sorozatban megjelenik mennyire nehéz volt nőnek lenni akkoriban, és mit össze nem küszködnek azok a lányok az önmegvalósításért, karrierért, szerelemért… Greer amikor választásra kényszerült a szívem szakadt meg, de a döntését maximálisan tiszteletben tartom.

Az évadzáró eseményei azért reménykedésre adnak okot, úgy érzem kellő kreativitással ki lehet vakarni a szarból a sorozatot. Catherine száműzetése, és a nő lepaktálása Elizabethhel még odacsaphat, Francis betegsége szintúgy, és már alig várom, hogy megtudjam, Kenna tényleg elcsábítja-e szerencsétlen gyerekkirályt, aki végül is, hamarosan férfi lesz 😀 Akár Bash szálával is lehet valami pozitívat kezdeni, és arra is kíváncsi leszek mi lesz Maryvel. Az, ahogy képes volt leszúrni Condét, akit elviekben szeretett, nagyon bejött. Egyre erősebb a királynő, és ez valahol tök jó dolog. Még akkor is, ha néhol túl szappanos.

Értékelés: 6/10

Az évad második fele korántsem volt annyira profi és minőségi, mint a Reigntől megszokott, de a színészi játék továbbra is bitang erős, a ruhákat imádom, ahogy a sorozat hangulata is megfogott. Csak hát, a fő szálat untam, de tényleg bizakodó vagyok, majd a harmadik évad odacsap keményen!