A férjem védelmében: 7 érdekesség a sorozatról Téma: Egyéb kategória

A férjem védelmében az egyik legminőségibb sorozat a tévében, nem véletlen az sem, hogy még így, a hatodik évadában is rendszeresen jelölik a legrangosabb díjátadókra. De nem csak minőségi, hanem élvezhető is a sorozat, eme ajánlóban már megfogalmaztam, miért érdemes elkezdeni.

Íme, hét érdekesség a sorozatról, az infókért köszönet az Universal Channel csatornának.

1. Valós cselekmények ihlették. A történet alapját Eliot Spitzer, Bill Clinton és John Edwards amerikai politikusok botrányai adták. Michelle King producer a következőt nyilatkozta az ötletelések kapcsán: „Egy időben a csapból is ezek a sztorik folytak. Az egyik legérdekesebb szálnak mégis azt találtuk, hogy a legtöbb politikus feleség jogász volt, akik tűzön-vízen keresztül kiálltak férjeik mellett. Ez nagyszerű kiindulási alapot adott nekünk a történet megformálásához.

2. Kiemelt szerepet szánnak az innovációnak. A WIRED magazin felmérésén A férjem védelmében kivívta magának a „leginkább technika központú sorozat” címet, ugyanis folyamatosan képernyőre viszi a modern technika és a jog kapcsolatát. A különböző történeti szálak már olyan vívmányokat mutattak be, mint például a hang-kontroll szoftver, vagy a virtuális konferencia-robotok.

3. A világ legjobb sorozatai között tartják számon. Az évadok során A férjem védelmében a 30 legjobb sorozat között szerepelt világszinten, többek között a The Hollywood Reporter magazin ranglistáján. Eddig a legmagasabb helyezést a második évadnak sikerült elérnie: a 16. legjobbnak bizonyult. A harmadik és negyedik évad során enyhe visszaesést tapasztaltak a nézőszámban, az ötödik évad óta azonban folyamatosan emelkedik.

4. Az idősebb korosztály kedvence. A sorozat felmérései alapján A férjem védelmében főleg a középkorúak vagy annál legidősebbek számára érdekesebb. Az első évad nézőinek átlagéletkora 56 év volt, és ez a szám a negyedik évadra már 61 lett. A növekedés a kitartó rajongóknak köszönhető, akik együtt korosodnak a sorozattal.

5. Másnak szánták a főszerepet. Alicia Florrick szerepére eredetileg Elisabeth Shue-t szánták, ám a színésznő mégis úgy döntött, hogy családjával töltene több időt, visszamondta a munkát. A következő két jelölt Ashley Judd és Helen Hunt volt. Miután ők sem vállalták Alicia megformálását, így jött a képbe Julianna Margulies, és úgy tűnik, tökéletes választásnak bizonyul

6. Az ötödik évad volt a befutó. A kritikusok szerint az ötödik évad ötödik, „Kitör a vihar” című része a sorozat legjobb epizódja. Robert King rendező kedvenc része pedig az, amikor Alicia elfelejti visszavenni a fehérneműjét az elhidegült férjével való gyors együttlét után.

7. Számos díjjal büszkélkedhet. A férjem védelmében sztárjai rengeteg elismerést zsebeltek be, amióta a sorozat elindult. Julianna Marguliest ötször jelölték Golden Globe-ra, amelyből egyet haza is vitt 2010-ben. 2011-ben és 2014-ben pedig Emmy-vel díjazták, valamint két Screen Actors Guild elismerést is magáénak tudhat. 2010-ben Archie Panjabit szintén Emmy-vel jutalmazták kiemelkedő női mellékszereplői alakításért. A sorozatot pedig az AFI díjátadón kétszer is az év televíziós műsorának választották, 2012-ben és 2014-ben.