Czibi, Várhegyi, Srámek vagy Fehérvári legyen a Rising Star győztese? Téma: Egyéb kategória

Közel két hete tettem fel egy szavazást az oldalra, amiben arról kérdeztelek titeket, hogy ki legyen a Rising Star győztese. A szavazók 41 százaléka Várhegyi Lucas Palmirának drukkol, 23 százalék Fehérvári Gábor Alfréd mellett áll, míg 16% Peter Srámek diadalának örülne. Czibi Norbert mindössze 6 százalékot ért el. (Az akkor még Versenyben lévő Kovács Gyopár 7, Gondi Helén 4, Singh Viki pedig a voksok 3 százalékát szerezte meg).

Ami engem illet, roppantmód elégedett lennék, ha a műsor végeredménye is azt tükrözné, mint az itteni szavazásé. Igenis azért drukkolok, hogy Palmira nyerje meg a versenyt. De… jelenleg úgy állok hozzá a győztes személyéhez, hogy nekem mindegy ki nyer, csak az ne Czibi Norbert legyen. A múlt heti adás bebizonyította, hogy Srámek és Palmira is képes volt egy ponton Czibin felül teljesíteni, remélem ez vasárnap is így lesz majd. Arra meg most ki sem térek, hogy mi lesz utána, és mennyire fog hiányozni a Rising Star a vasárnap estéimből…

Egy biztos, most aztán kiemelt szerepe lesz annak, hogy az énekesek milyen dalt kapnak. FGA-nál például nagyon jól nyomon követhető, mennyire szárnyal, ha egy aktuális, angol nyelvű slágert énekel, és mennyire nem értékelik a szavazók, ha magyar dalt énekel. Palmira eddig több stílusban megmutatta magát, énekelt lassút és gyorsat is, minden jól állt neki. Srámek viszont nem igazán lépett ki a komfortzónából, övé a retró csodafegyver, ami bevetésre készen áll. Czibinek sem akadt sok lehetősége megmutatni önmagát, lassú dalokat nyomatott végig, kérdés, hogy nem-e pont a döntőre unják meg a szavazók a banánt.

Kicsit bővebben kifejtem azért a véleményem a négy énekesről. Szerettem volna laikusan vázolni azt is, hogy kinek mennyi esélye van megnyerni a versenyt, de arra jutottam, hogy talán Fehérvári az egyetlen, aki esélytelen, de annyira szép az a fiú, a sármja miatt akár még sikerülhet is neki. Meg ha jó dalokat kap. De amúgy, Czibi, Várhegyi és Srámek is volt már heti-győztes, a legmagasabb százalékkal.

– Várhegyi-Lucas Palmira: Igen, egyszer már kiesett a műsorból, hogy aztán egy fair küzdelemben, és egy csodálatos előadással visszakerüljön. Azóta folyamatosan a toppon teljesít, lassú és gyors dalokkal is megmutatta magát, remek koreográfiákat is megtanult. Küzd, remek hangja van, és valahogy minden jól áll neki. Eme okok miatt várom őt a győztes helyre

– Czibi Norbert: Az egyetlen, akinek a győzelme láttán nem repesnék az örömtől. Ezerszer leírtam: kedves, szimpatikus, jó humorú ember, de előadóként számomra unalmas. Mindig ugyanazt az arcát látom, ugyanolyan dalokkal nyomul. Nem érzem elég karizmatikusnak egy ilyen kaliberű műsor megnyerésére. De tekintve, hogy czibizmus van, és nem csak a zsűri, hanem még Majka is ezerrel kampányol mellette, nagy rá az esély, hogy ő győzzön.

– Fehérvári-Gábor Alfréd: Nála lesz talán a legfontosabb a dalválasztás. A magyar nyelvűekkel rendre alul teljesített, míg az Impossible 83 százalékot hozott neki, amivel például múlt héten magasan nyerte volna a hetet. Nála nagyon kíváncsi leszek, hogy a győzelem érdekében beveti-e a testét, vagy marad az álszent dumánál, miszerint a külső nem számít, de azért nekivetkőzött az elején, hadd jöjjenek a voksok…

– Peter Srámek: Hát ezt a gyereket meg kell zabálni. Nagyon jópofa, állandóan nyomatja a retró slágereket és egyszerűen él a színpadon. Bármilyen giccsel is álljon elő, vevő vagyok rá. Az sem érdekel, ha Lady Carnivalt énekel vagy gáz öltönyben rózsával baszakszik, neki ez áll jól, hát ez van 🙂 Csinált ő már nagyon magas százalékot – Can you feel the love tonight, 86% – szóval bízom benne, hogy neki is teremhet babér vasárnap.

A Rising Star egyik legizgalmasabb dolga az, hogy nem tudjuk melyik héten milyen szabályok szerint játszunk. Ettől tud igazán érdekes lenni az adás, mert mindig van valamilyen apró csavar, egy-egy apróbb módosítás, amivel a nézők kedvében járnak.Most viszont elég idegesítő ez a nagy csend a döntő körül, hogy még azt sem tudni, hogyan is szavaz pontosan a néző. Talán lesz két párbaj, amiből kiesik 1-1 ember, és végül jön a végső párbaj? Vagy minden körben kiesik a legkisebb százalékot elért énekes, vagyis az első körben négyen, a másodikban hárman és az utolsó körben ketten énekelnek? Kíváncsi vagyok, no. Amit biztosan lehet tudni, hogy a zsűri most már nem nyom százalékot, és minden előadó kapott egy originál, saját dalt. Utóbbi nagyon pozitív, kíváncsian várom milyenek lettek.

Egy biztos, minden idők legizgalmasabb tehetségkutatós finálé adása lesz vasárnap, amiről naná, hogy Élő Blog is lesz az oldalon. Csatlakozzatok, izguljunk együtt!