Pilotkritika: A nézhetetlen Constantine Téma: Egyéb kategória

lapvetően szeretem a démonvadászos sorozatokat, amik képregényes alappal bírnak. Mondom amúgy mindezt úgy, hogy az Supernaturalt már hat évada nem nézem, noha mindig megfogadom, hogy folytatni fogom. Ami azt illeti, tényleg kíváncsi voltam az NBC új sorozatára, ami a Constantine címet viseli. Aztán a végeredményt, mármint, a pilotot szó szerint végig szenvedtem. Komolyan, még az NCIS: New Orleans is érdekfeszítőbb volt, mint ez. Az legalább nem adott semmi olyan ígéretet, hogy jó lesz, ott mindannyian tudtuk mire számíthatunk és úgy ültünk neki. De itt és most én minőséget vártam, és sza*t kaptam.

Ha valaki megkérdezné, hogy mi volt a legzavaróbb a Constantine első részében, akkor nem is tudnék egy dolgot kiemelni. Sok apró bénaság közös tette kellett ahhoz, hogy kvázi minősíthetetlen legyen a pilot. Szóval, csak felsorolom, hogy mikkel volt nagy problémám:

  • Valami történni fog, ezerszer utalt rá az angyal, meg mindenki más, de persze el nem mondták volna mi az. “Tudom, amit tudok, de te nem, és maradj a nézőnk, hogy te is megtudd“. Húzzatok a francba.
  • Kliséhalmaz. Sokszor leírtam már, nincs baj a klisékkel, ha tudják őket alkalmazni. Hát itt nem sikerült.
  • Hiteltelenség. De tényleg, számomra annyira hiteltelen volt az egész pilot. Nem hittem én el senkinek semmit, a démoni erők, a megszállások, a gonosz kontra jók és egyebek olyan bénán lettek kivitelezve, hogy még nézni is fájt.

 

Hm, most, hogy írom a kritikát, és teljesen végig gondoltam a pilotot, azt hiszem tudom mi volt A legzavaróbb. Gyerekek, én a főszereplőt, Matt Ryant nem bírtam elviselni. Én úgy utáltam azt a pasit. Kezdjük ott, hogy magán viselte a kliséhalmaz, a hiteltelenség és a “nem mondom el neked, bibibí” összes jelét. De még ezen túl is, annyira idegesítő volt a csóka. Minden egyes megszólalása, az a hülye akcentus, a műmenőség, az, hogy minden egyes pillanatban megpróbált menőnek tűnni. Annyira rühellem az ilyen karaktereket.  Ezeket direkt úgy írják, hogy az írók vért izzadva szerethető varázsolják őket, és sok nézőnél sikert is aratnak. A színész amúgy helyes, azzal nincs gond, maga a karakter irritál, de az nagyon.

Értékelés: 1/10
Számomra ez a minősíthetetlen kategória. Biztos vagyok benne, hogy többet bele nem nézek ebbe a förtelembe. Amúgy, én Hook-ot is rühellem a Once Upon a Time-ból, érte meg mindenki odáig van, szóval nagy valószínűséggel Matt Ryan karaktere sokatokat el fogja varázsolni. Akit érdekelnek a démonvadászos, természetfeletti sorozatok csekkolja a Constantine-t, nagy esélye van ugyanis arra, hogy bejöjjön neki amit majd lát. Ami engem illet, a sors mentsen meg ettől a förtelemtől. Bár, megteszik ezt a nézők, tuti a kasza, mert gyenge a nézettség.