NÉZETTEBB A RÖHEJES TÉNYEK, MINT A KOMOLY HÍRADÓ Téma: Egyéb kategória

A sokat emlegetett reklámadó óta az RTL Klub Híradója sokkal aktívabban foglalkozik a politikával, és olyan oknyomozó riportokat készítenek, amik eddig a Házon Kívülbe voltak elrejtve. Eközben a Tv2 megmaradt az abnormális Tényeknél, ami persze jó alapot szolgáltat a „Last Days of Tények” Tumblr oldal működéséhez, ami a Tények legbénább riportjainak a címeit, és a legröhejesebb jelenetsorokat gyűjti össze. Igazán epikus válogatás, érdemes végiggörgetni az oldalt, de a kedvenceim ide is feltöltöttem.

Ha már az RTL Híradó szóba került, a kormány is felfigyelt már a negatív hangvételre, Lázár János e-képpen nyilatkozott az ügyben: „Az RTL Klub bebizonyítja, hogy korrupt vállalkozás. Eddig miért nem voltak ilyen híradások? Ha nem kell adózni, nincs lejárató műsor, ha kell, akkor pedig Orbán Viktor édesapjával, lányával vagy barátjával, Mészáros Lőrinccel foglalkoznak.” A beszélgetés során amúgy az is felmerült, hogy az érintettek terveznek-e jogi lépéseket a Híradó miatt. „Vannak olyan dolgok, amelyek kimerítik a becsületsértés jogi kategóriáit” – nyilatkozta Lázár János.

Az [origo] csekkolta azt is, hogy az RTL Klub nézettsége nőtt-e a Híradó sávjában, a tényfeltáró, leleplező riportok hoztak-e vajon plusz nézettséget a csatornának. A válasz egy határozott nem, legalábbis ami a múlt heti adatokat illeti. Így tehát eldőlt az is, hogy a nézők nagyobb része szívesebben néz infantilis híradásokat a veszélyes fagyikról, vagy a befalazott macskákról, mint a trafikmutyiról. Mondjuk, az alábbi röhejes képeket elnézve talán nem is meglepő. Úgy tűnik vevők a nézők a humorra, pláne akkor, ha komoly köntösben találják…