Magyarország az ötödik – Győzött Ausztria! Téma: Egyéb kategória

Maratoni estén vagyunk túl. Véget ért az 59. Eurovíziós Dalfesztivál, ahol hazánkat Kállay-Saunders András képviselte, a Running című dalával. A magyar versenyző remekül helyt állt, és a megtisztelő ötödik helyet szerezte meg, ami Friderika negyedik helye után a második legjobb magyar eredmény.

Egy ideig úgy tűnt, hogy mi nyerjük meg, mivel sokáig vezetett András, de még így is csodálatos eredményt prezentált. Remélem ti is ugyanolyan büszkék vagytok most, mint én, hiszen Kállay-Saunders András remekelt, jól énekelt és fontos üzenetet közvetített. Jól döntöttünk “A Dal”-során, hogy a Running-ra adtuk a voksunk, Európa pedig hasonlóan gondolkodott, mint mi.

Az Eurovíziós Dalfesztivál győztese pedig Conchita lett, az osztrák színekben versenyző tehetséges fiatal, akit szakállas nőként aposztrofáltak a verseny során. Nagyon büszke vagyok Európára is, hiszen csodálatos látni, hogy ennyire liberális Európa. “Ezt az estét mindenkinek dedikálom, aki hisz a jövőben, a békében és szabadságban akar élni. Tudjátok, hogy kik vagyunk, és megállíthatatlanok vagyunk” – nyilatkozta a győztes, mielőtt elénekelte volna a nyertes dalát. Nagy nap ez az LMBT közösség számára. Nem titkolom, örülök, hogy ő nyert.

Remek estéken vagyunk túl, örülök, hogy együtt szurkolhattuk végig. Remek élmény volt, alig várom a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztivált, amit Bécsben rendeznek majd meg.