Teen Wolf: (Végre) véget ért a 3. évad Téma: Egyéb kategória

Már nagyon rég éreztem ennyire kínosan magam, miközben évadzárót néztem. Konkrétan az egész epizód alatt csak bámultam ki a fejemből, és mondogattam magamban, hogy “oké, vágom én”, de a francokat volt így. Olyan rég elvesztettem a fonalat, hogy az hihetetlen, és konkrétan halvány lila gőzöm sem volt arról, ki, mit és miért, no meg hogyan csinált az évad végére. De tényleg, abszolúte nem vágok én itt már semmit. Kezdetekben olyan felépítették a mitológiai háttérvilágot, mostanra meg eljutottunk oda, hogy annyira bőre szabták, meg olyan hülye megoldásokkal élnek néhol, amit már nem tudok követni. Egy ideig szerencsére nem is kell, a negyedik évad csak június 23-án tér vissza, addig meg talán kiguglizom, hogy mi a csuda történt a harmadik évad második felében. Most következzék némi spoileres rövidke gondolat az évadzáróról.

– Bele se akarok gondolni, hogyan sikerült megölni a Nogibigyót, de a lényeg, hogy már nincs. Juhú, nem fog hiányozni. Az eddig bemutatott főgonoszok közül ő volt az egyetlen, akinél nem igazán értettem a háttér dolgokat, sem a megölésének a mikéntjét, és így tovább. Oké, valami rémlik, hogy magyaráztak pár résszel ezelőtt egy tervről, de ez is nemrég esett le, a rész közben tényleg csak lestem ki a fejemből. Nogibigyó, nem fogsz hiányozni, sem a hülye nindzsák.

– Tetszett az, ahogy Allison halálát kezelték a többiek, különösen imádtam a lány apjának a reakcióit, meg a közös jelenetet Isaackel. Ügyes lett a kivitelezés, remélem azért később még kap említést a lány. Egy biztos, nekem ő is hiányozni fog.

– Miközben az ikrek verekedtek, és az egyiket leszúrták, halkan felkiáltottam: “csak ne a meleget öljétek meg”. Szerencsém volt, Aiden halt meg, Ethan él és virul, és elvileg bármikor visszatérhet, mert az évad végén elment. Kár érte, cukik voltak Dannyvel abban a részenkénti 15 másodpercben, amíg mutatták őket.

– Mire volt jó ez az egész kórházas cécó? De tényleg, Nogibigyó így mutatta meg, hogy mennyire gonosz? No meg a méreg? Vá, totál időhúzásnak tűnik utólag az egész, de legalább voltak Melissának jó pillanatai. Szeretem Scott anyukáját, jófej az a nő.

– A Buffy, a vámpírok rémében olyan jól megmagyarázták azt, hogy miért mindig az iskolában történik a csúnyaságok. Ott volt a Pokol Szája, ami vonzotta a szörnyeket, így költségkímélő módon mindig ott zajlott a bunyó. A Teen Wolfban ilyenről nem tudni, de mindig a suliban dőlnek el a verekedések. Ez annyira unalmas már, de tényleg. Nem lehetne váltani?

– A távozók: bejelentették a héten, hogy Allison (Crystal Reed) mellett Isaac (Daniel Sheerman) is lelép a sorozatból. Utóbbi nem halt meg, a karakter ha akar, visszajöhet. Belegondolva talán kicsit fura lesz nélkülük, de legalább Malia (Shelley Henning) visszatérő szereplő lesz a negyedik évadban, juhú.

 

– Örülnék már egy időugrásnak. A sorozat időszámítása szerint napok teltek el a különféle lények invázió óta, kezdve a Kanmiától a Nogibógyig, most meg jön Kate a farkasnő. Nem lehetne egy kis időugrás?

– Ő, mit írjak még a fináléról? Hm, ami még említést érdemel, az a vége. Elvileg a negyedik évad arról a szőke csajról fog szólni, akiről fogalmam sem volt, hogy kicsoda. Mikor jött kommentben a megoldás, hogy Kate, akkor sem igazán vágtam, de most már leesett. Szóval Allison nagynénjéből badass vérfarkasnő lett, és majd ő rémisztget. Hát, most mit mondjak, a negyedik évad a harmadik második felétől már csak jobb lehet. Ugye?

KÉPALÁÍRÁSBAN FOLYTATOM

Egyértelműen Kira volt a legjobb dolog, ami a 3/B-ben történt. Nagyon megszerettem a karakterét, ütős poénokat kapott a lány, ráadásul eggyel több ázsiai szereplő képviselteti magát a tévében. Meglehetősen alul vannak ám reprezentálva.

No körülbelül ilyen fejet vághattam az évad(záró) alatt. Meghökkentem, tetszett, de fingom sem volt arról, mi a csuda történik itt.

Szegény Derek, hiába annyira jóképű, látványosan nem tudnak mit kezdeni vele az írók. Évek óta csak kallódik, nem csinál sok mindent, pedig úgy megérdemelne több jelenetet (meg mi is). No majd a negyedik évadban.

Szegény Lydia, vajon vele kezdenek majd valamit? Szeretnék többet megtudni erről az egész banshee dologról, hogy pontosan micsoda ez, milyen képességei vannak, és így tovább. Persze fontosabb volt a Nogibigyó.

Tedd meg! Ha hamarabb eljut erre a világmegváltó gondolatra, nem halt volna meg vagy száz-kétszáz ember abban a lüke városban. Bármennyire is csípem Stilest, meg a színészt, kijárt volna neki, hogy megtegye. Túl sokan haltak meg azért, hogy élhessen. Most, hogy mindent túlélt az a legkevesebb, hogy a negyedik évadban elcsavarja Derek (!) fejét.

Még mindig röhejes ám ez a vérfarkas-hacuka.

Értékelés: 4/10
Magát az évadzárót 4 pontra értékelem, a harmadik évad második felét a Nogibigyós történetmeséléssel olyan 5 pontra, a harmadik évad első fele király volt, 8 pont simán, összesen a harmadik évad kapjon nagyon jóindulatú 5 pontot. Nem hittem volna, hogy a Teen Wolf is követi majd a The Vampire Diaries és a Pretty Little Liars útját, és itt is zuhanórepülésben csökken a minőség. Remélem a Teen Wolf beerősít a negyedik évadra, mert nem hiányzik még egy sorozat, amit megszokásból nézek, mert valaha imádtam, és nem akarom elkaszálni.