Utolsó vérig: Botrányos telenovella az RTL II-n Téma: Egyéb kategória

Már elstartolt Magyarországon az Utolsó vérig c. telenovella, ami a közkedvelt La Patrónát váltotta az RTL II műsorán. Az Utolsó vérig hazai premierjével pedig a magyar nézők is végigborzonghatják az utóbbi évek egyik legbrutálisabb telenovelláját, ami minden bizonnyal csak alapos vágás után kerülhet majd képernyőre a délután egyes idősávban (Amerikában este 22:00 után futott). Utóbbi mondjuk nem is meglepő, hiszen az egyik szereplőt úgy ölik meg egy fúróval, hogy közben ébren van. Az igencsak korhatáros jelenet itt megtekinthető – kizárólag 18 év felett.

A telenovella nem csak a brutalitása miatt maradt meg a köztudatban, hanem a folyamatosan váltakozó főszereplők miatt is. Ebben a műfajban ritka eset az, hogy egy színész(nő) időközben kiszáll, itt azonban ketten is távozásra adták a fejüket. Először Elizabeth Gutiérrez (A bosszú álarca) jelezte, hogy unja a banánt, és inkább filmekben szeretne próbálkozni, akárcsak férje, a jóképű William Levy (Árva angyal). Sokáig úgy tűnt, hogy Elizabeth lesz az első távozó, ám derült égből villámcsapásként érkezett Maritza Rodriguez (Zárt ajtók mögött) döntése, aki vette is a kalapját és idejekorán távozott a sztoriból, ezzel pedig konkrétan kiemelt női szereplő nélkül maradt a történet.

A kreátorok nagy nevet akartak szerezni, hogy a David Chocarro által alakított főhős végül igaz szerelemre találhasson, ezért gyorsan behozták a sztoriba Marlene Favela (Zorro) karakterét, aki hamar beleesett a jóképű főhősbe. Persze a folyamatos botrányok, és a megrázó képsorok ellenére a telenovella nem aratott túl nagy sikert az Egyesült Államokban, aminek köszönhetően nem is ment 120 fölé az epizódok száma. Ezt a novellát a producerek bukásként könyvelték el, – teljes joggal, tegyük hozzá -, hiszen hatalmas sikert vártak tőle, amire minden esélye meg is volt. A főszereplők felmondása, a novellát végig kíséri botrányok, és az eredeti koncepció folytonos váltakozása azonban nem volt túl nézőbarát. Mindenesetre a külföldi fórumokon akadnak szép és jó vélemények is a novelláról, amik kiemelik azt, hogy Marlene Favela karaktere nem csak új színt, hanem realitást is hozott a novellába.

A telenovellába a botrányoktól függetlenül azonban érdemes belenéznie azoknak, akik csípik a Telemundo stílusát, hiszen egy meglehetősen közhelyes, Montecristo-feelinggel átszőtt történetet sikerült némileg egyedivé varázsolniuk. A történet főszereplője Diego Mercader (David Chocarro), aki nyolcévesen lelőtte hét társát az iskolában, ezáltal kiközösítetté vált. Húsz év elzártság után pszcihológusa, Antonia Villaroel (Maritza Rodriguez) úgy gondolja, hogy a férfivá érett Diego visszatérhet a társadalomba. A férfi nem emlékszik a múltra, és biztos abban, hogy nem ő végezte el a mészárlást, és a háttérben valami más lappanghat. Új személyazonosságot felvéve úgy dönt, Ezequiel Alvarado (Saul Lisazo) szolgálatába áll, hiszen úgy képzeli a férfi állhat az ügy hátterében. Martín feleségének, Marianának (Elizabeth Gutiérrez) a testőreként helyezkedik el, ám beleszeret a nőbe, az érzés pedig kölcsönössé válik…