Oláh Ibolya: Kiküldenétek őt az Eurovízióra? Téma: Egyéb kategória

Szombaton ment le “A Dal” első elődöntője, ami bebizonyította számomra azt, amit eddig is sejtettem: Oláh Ibolya egyszerűen frenetikus, perpillanat pedig annak örülnék a legjobban, ha ő képviselné hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon. Igazán büszke lennék rá, ha Oláh Ibolya állna ott Magyarország színeiben.

Engem nem érdekel Ibolya szexuális orientációja, a bőrszíne de még a nyaktetoválása sem. A hangja a fontos, ami rekedtes, csodálatos, és mindig, minden körülmények között tiszta és jól felismerhető. De még ennél is fontosabb a dala, ami az “Egy percig sztár” címet viseli. Annyira szerethető, dallamos, slágeres de ami igazán a mennybe viszi, az a dalszöveg. Ibolya ugyanis a tehetségkutatók sokasága ellen emelte fel a hangját, és azokról énekelt, akik egy percig sztárok, hogy aztán elfeledjük őket.

Daláról a Divatikonnak e-képpen nyilatkozott: “Ha megfigyeljük az utóbbi tíz évben folyamatosan mentek ezek a műsorok. Sajnálom ezeket a fiatalokat… A mennyiségre mennek, és nem a minőségre. Ne gyártsuk, mint a droidok a szalagon a tucatnyit, mert abból szerintem sok van, és ez a dal erről szól. Egy percig lehet sztár valaki, vagy mindenkiből lehet sztár? Senkit nem akarok megbántani, csak egy olyan kényes téma ez. Úgy gondoltam ezt ideje egy kicsit megírni.

Ibolya tehát fontos dolgokról énekel, végre, nem a szerelem a központi téma, vagy a csajozás/pasizás, hanem azok az emberek, akik elérik az álmaikat, hogy aztán percek alatt elveszítsék a reflektorfényt. Nagyon büszke lennék ám, ha Ibolya győzne, és arra is, ha ebből a dalból is rádiósláger lenne. Ha még nem hallgattad meg a dalt ezen a linken megteheted, illetve itt van a szombat adásban elhangzott produkció egy részlete, a teljes előadás itt látható.

Nektek tetszett Ibolya előadása? Mit gondoltok a dalról?