CÍMLAPMUSTRA: TERÍTÉKEN TÍZ IDEI CÍMLAPFOTÓ Téma: Egyéb kategória

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én imádok címlapokat nézegetni. Érdekes megnézni azt, hogy miképpen fogják meg a koncepciót a designosok, mennyire merik kitakarni a magazin címét a cover modell arcával, és mi az a pont, amikor a retusálás már égetően fájó.  Utóbbiból sajnos egyre több van, és nem is értem miért kell ennyire átverni az olvasót.

Csemegzétem egy kicsit a Just Jareden, íme, pár idei címlap, és a róla alkotott rövid, tömör véleményemTapsot kérek, így kell ezt. Ízléses tipográfia, feltűnő szalagcím (a rajongók megvesznek a Breaking Bad spinoffért), ráadásul Aaron Paul-on sem szaladt át a photoshop-guru. Bravisszima!

Az Entertainment Weekley fotósai igazi profik, erről már nyáladzottam nem egyszer. Viszont a borítókat is hihetetlenül profin megcsinálják. Szeretem, amikor el merik takarni a magazin címét, mert ez így sokkal jobban mutat. A címlapfotó zseniális, ez a “felülről fotóztam” ötlet hibátlan, ami pedig a tipográfiát illeti, jár a pacsi. Ízléses, mutatós, tökéletes alkalmazkodott a fotó színvilágához.

Hű, de szexi 🙂 Ráadásul Eva csípőjét sem “soványították”,sem a fenekét, vagy a combját, így – a melleinél a kontúr kiemelésén túl -, egy dögös latin díva képét festi. Eva tényleg “Az év nője” 🙂

Remek ez borító, és szerencsére nem is érzem azt, hogy szana szét lenne retusálva a True Blood szexi sztárja. Mindenesetre talán érdemesebb lett volna a fotósorozat másik darabját a címlapra varázsolni, és úgy a magazin neve nem lógna bele Joe homlokába.Fogalmam sincs arról, hogy Perrynek bolti cicije van-e, de rendkívül szerecsétlen húzásnak tartom, hogy ennyire a mellét. Az arcán pedig rettentő sok a retusálás, ráadásul olyan piros a pofikája, mintha valaki felpofozta volna. Egyedül a G betűn “átkúszó’ Q betű tetszik a címlapon, de az legalább nagyonVagány és bevállalós, a Rolling Stones címlapjait mindig is csíptem – igaz, itt is sok a photoshop Lorde arcán, de legalább ütős a design, meg úgy az egész. Jó ránézni.

Ez a borító tökéletes példája annak, amikor a tipográfia már fájóan sok tud lenni. Elhiszem én, hogy fontos a “Get Back in Shape” felirat, de kötelező volt ekkora betűvel, és sárga háttérrel a borítóra nyomni?
Ami Damont illeti, sikerült belőle egy húsz évesnek kinéző pasit farigcsálni. Izé, “gratulálok”?

Ez meg mi a szent kaksi? Te jó isten. Tudom, SJP nem mai csirke, és örökké a 30 éves Carrie akar maradni, de könyörgöm, ez már a szánalmas kategória. Az arcán az már photoshokk amit műveltek, annyira lemeszelték a fejét, és az egész testét, hogy szinte el is tűntek az emberi vonásai.
Pedig amúgy szép lenne ez a borító, az írott betűtípus vegyítése a hagyományossal, ráadásul mindez a színharmónia még jó is lenne, csak kár, hogy a fotósok nem tudják azt, amit mi: Sarah most is gyönyörű, photoshop nélkül is!

Szerencsétlen Victorián alaposan átszaladt a photoshop, ha nem lenne odaírva a neve, rá sem ismernék. Pedig a 39 éves ex-Spice Girl még mindig dögös, photosokk nélkül is. A nyakának a fura “póza” miatt amúgy olyan, mintha oda lenne ragasztva a feje valaki másnak a testéhez.