PRETTY LITTLE LIARS: CSÚSZIK A MAGYAR PREMIER Téma: Egyéb kategória

Úgy tűnik az RTL Csoport szórakozik a Pretty Little Liars hűséges magyar rajongóival. Miután hosszú éveken át “ültek” a sorozaton, mondván nincs hol bemutatni (eközben pedig ezerrel ismételtek hétvégén sokéves sorozatokat), idén végre úgy döntöttek, hogy kitűzik a premier időpontját. Eredetileg január 26-án startolt volna a széria. A tv2 azonban közbeszólt.

Nem sokkal azután, hogy a Tv2 bejelentette, nem a SuperTv2-n lesz a Nagy Duett harmadik évada, ráadásul vasárnap este 20:00-tól kerül képernyőre, az RTL II úgy döntött, hogy nem eresztik össze a Pretty Little Liars és a Nagy Duett nézőit. Inkább két órás Való Világot adnak, így teremtve konkurenciát a Nagy Duettnek.

A kép forrása a Pretty Little Liars Hungary facebook oldal

Az eset abból a szempontból is ciki, hogy már több újság is a címlapján hirdette a sorozat premierjét. Ráadásul, az RTL csoport arról sem értesítette a médiát időben, hogy változott a cím, így sok helyen Szép kis hazugok címmel illették a sorozatot. Az ilyen hirtelen meghozott döntések nem töltik el túl nagy bizalommal a csatorna potenciális nézőit.

Műsorpolitikai szempontból érthető az RTL II döntése, hiszen a Való Világ sikeres a 18-49 év közöttiek körében, így több nézőt “szipkázhat” el a Nagy Duett elől, azonban az, hogy így elmarad a Pretty Little Liars premierje elég bicskanyitogató. Sok ismétlés van a csatornán, hihetetlen, hogy nem találtak egy olyan időpontot a Hazug csajok társaságának (ez is milyen hülye cím már), ahol bemutathatnák.

Arról egyelőre nincs információ, hogy mikor és melyik sávban kerül végül képernyőre a sorozat, de figyelembe véve az RTL II műsorpolitikáját, azt hiszem csak akkor vehetjük biztosra a premiert, ha már le is adták az epizódot.

Mese nincs, akit érdekel a show, az továbbra is kénytelen lesz a magyar feliratos verzióval beérni. Bár, felmérve a magyar hangok listáját követő reakciókat, talán így járunk a legjobban. Amúgy is, négy és fél évados lemaradásban vagyunk az USA-hoz képest…