X-Faktor 2013: Az Elő-Döntő – ÉLŐ BLOG Téma: Egyéb kategória

Ma este megmérkőzik egymással az X-Faktor negyedik évadának három finalistája, a cél pedig a döntőbe jutás. De vajon kinek van esélye? Danics Dóra és Krasznai Tünde vajon gyengítik egymást? Danics Dóra végre kiesik, avagy Krasznai kapja a legkevesebb voksot? A döntőig menetelhet a frenetikus ByTheWay? Egy biztos, mindezekből a kérdésekből párra választ kapunk majd ma este.

Nem titkolom, wayer vagyok, így természetesen a ByTheWay-nek drukkolok – a múltkori szavazás alapján úgy látom ti is. Kíváncsian várom mit hoz a mai este. Úgy tűnik 22.30-ig tart az elődöntő, ami meglehetősen kedvező időintervallumnak tűnik, remélhetőleg nem húzódik majd el az adás tovább.

Ami engem illet, igyekszem végig élő blogolni az eseményeket. Remélhetőleg nem lesz technikai baki sem, ami megszakítani a mai estét.

– 20:00: Nahát, ki volt az a néni aki arra bíztatott minket, hogy ne kapcsoljunk el? Kiírhatták volna a nevét. Múltidézéssel kezdett a műsor.

– 20:02: Na Robin Thicket felismertem, a Blurred Lines bármennyire is jó dal, mégiscsak szexista és nőgyűlölő a dalszövege, így bojkottálom a csávót. A színpadon az Első emelet. Miért egy vendégelőadó nyitja a showt? Énekelne inkább Tóth Gabi. No csatlakozott a bandához a három döntős is, Danics Dóra pedig “mindenkit leénekelek, mert megtehetem” versenyt játszik. Meg is nyerte amúgy.

– 20:06: Ja persze, az Első Emelet utolsó fellépése, meg visszavonulása. Aha… Hiszi a piszi aki elhiszi. Lilu amúgy gy.ö.ny.ö.r.ű! “Holnap este az is kiderül, hogy ki nyeri a 2013-as X-Faktort” -> Na ne Lilu, tééényleg?

– 20:09: Ha szavazunk, nyerhetünk, bla-bla. Érkezik a Kistehén tánczenekar – most nem akarok megbántani senkit, de nevesebb/jobb előadókra nem tellett?

– 20:10: Ki mit vár a ma estétől? “Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehettem” – terel Alföldi. “Picit szomorú vagyok az Ákos miatt… Az egész, hogy itt lehettem hihetetlen volt” – Gabi is hantázik. “Sikert, pénzt, csillogást. Azt, hogy a ByTheWay eljátssza lazán a színpadon. Szavazzanak, ezt várom a közönségtől. Kínában is szavazzanak, mert van egy kínai tagunk. Jó reggelt Kína” – üvölti Szikora. Haláli ez a pasi. “Szeretem a srácokat, de még jobban drukkolok a lányoknak.” – folytatja Geszti. Érkeznek a döntősök, a válogatáson bemutatott dalukkal.

– 20:14 – Krasznai Tünde: “Hihetetlenül jó érzés, hogy a nézők látják mi van bennem” – sírdogál Krasznai, mert örül, hogy a nézők rá szavaztak. Később már panaszkodik, mert beteg volt a héten. “A Tündét két dolog energizálja: a szeretet és a zene” – szólal fel Geszti.

– 20:17: Már a válogatón felfigyeltem erre a lányra, mert jó a hangja. Ebben a dalban viszont minden egyes hibája előjött, amiről hetek óta beszélünk: a szavak végeinek a lecsippentése, a bődületesen rossz angol kiejtés és a hajlítások időnkénti sikításba való átváltása. “Nyúv Jó, Nyúv Jó, Nyúv Jórk” -> ez még az én fülemet is bántja. A hangja, a színpadi fellépése, az érzelmek amiket a színpadon közvetít azonban kiválóan alkalmassá teszik őt a top3-ban való részvételre.

– 20:20: “Hihetetlen mennyit fejlődtél, de volt hamis benne, oda kell figyelni” – kritizál Tóth Gabi, utána Alföldi az élményt említi, amit Tünde megismerése jelentett a számára. “Tündikém, te a vadon szülöttje vagy, és megmaradt benned egy ősi, vad lány” – LOL Szikora. A nagy utak megtételéről beszél Geszti. Nem sokkal később Tünde köszöni, hogy itt lehetett.

– 20:22 – ByTheWay: Mindhárom csapat együtt kajált, vidámkodtak, asztalt rendeztek, a Fat Phoenix meg hülye pofákat vágott. “Meg kell nyernetek ezt a műsort” – mondta Mini-Balázs az MDC-ből. A BTW-srácok meg a kiesett csapatokért IS harcolnak. Marketing level 500.

– 20:25: Ismét megismétlődik a pillanat. A pillanat. A Troublemaker előadása frenetikus lett, olyan BTW-s. Kicsit ugyan hamiskás, pláne a szólók, a harmónia sem nagyon stimmelt a közös részeknél, de hé, fan vagyok, szóval, ezeket észre sem vettem 🙂 Oli tánca pedig a csajokkal csillagos ötös 😀

– 20:26: “Uraim, felnőtt, igazi előadóvá váltatok” – mondja Alföldi. “Megmaradt a szemetekben a tisztaság, gratulálok” – folytatja Tóth Gabi, majd megjegyzi, hogy Bence sokat fogyott. “Olikám, mindenki erre a riszálásra várt hetek óta” – röhög Geszti. Mennyire igaza van 😀

– 20:28: Bence elismétli a múltat, Bozsek Márk visszalépését erőlteti, úgy tűnik az RTL nem akarja, hogy a BTW győzzön. Remélem nem rajtuk múlik.

– 20:28 – Danics Dóra: “Annyira gyorsan elment ez az időszak. CSak annyira emlékszem, hogy folyamatosan készülök, imádom, és szeretem” – mondja vidáman Danics Dóra, miközben a kamera a telenor-logós fülhallgatóra fókuszál. A kiskutya hol maradt? Múlt héten azt mondta mindenhová magával viszi. “Ha valaki megérdemli azt, hogy eljusson a végéig, akkor ő megérdemli” – gabalyodik bele a mondandójába Geszti.

– 20:31: Jesszusom, ez a ruha, hát még nekem is feltűnik mennyire gáz. Amúgy Dóra még mindig modorosnak tűnik, de ez a gyorsabb dal jól áll neki. Ha nem akar lelketlenként érzelmesen énekelni, akkor el tudom viselni őt. Remélem ma este ő távozik.

– 20:34: Nahát, de rövidek ezek a dalok. “Örülök, hogy újra látom a szemedben azt, amiért itt vagy” – mondja Gabi, Dóra szemének a csillogásáról regélve. Alföldi szerint egyenletes volt végig, de ennyire felszabadult és vidám még sosem volt. “Már-már a határokat súrolóan szexis a ruhája” – szerintem meg csak ronda. Szikora szerint Dóra “Danicsolta” a dalt.

– 20:35: Reklám, csinálom is a forró kakaómat.

– 20:44: Nocsak, szoros az állás a fantomképek tanulsága szerint. 37% – 32% – 31% Ahogy az várható volt, a két lány gyengíti egymást, kérdés mennyire.

– 20:48 – Krasznai Tünde: Sok újat nem tudok mondani, ugyanazt csinálja és ugyanúgy amit, és ahogy eddig. Plusz szeretem ezt a dalt, kellemes Tündétől hallani, de talán jobban állna neki egy Nagy Feró-dal. Sőt, határozottan jobban állna 🙂

– 20:50: Ha jól látom Krasznai könnyezik – neki pedig elhiszem a könnyeit. Alföldi szerint évszázadok múlva is emlékezni fognak Krasznaira – ez volt a bulváros megfogalmazás, de amúgy tényleg erre célzott Alföldi. “Úgy éreztem magam, mintha a Táncdalfesztiválon lennék, és ezt a dalt neked írták volna” – mondta Gabi. “Tünde, te egy helyes lány vagy, de amikor énekelsz, akkor szép leszel” – simogatás vagy pofon? Szikora mindettől függetlenül kapitulál Krasznai előtt.

– 20:53: Istenes Bence már megint arra utal, hogy a BTW egyszer kiesett. Ennyire ki akarják ejteni a srácokat? Manipuláció!

– 20:55 – ByTheWay: Nem tudok megszólalni, mert elolvadtam. BTW *-*

– 20:56: Valaki kaparjon össze, de most rögtön. BTW *-* (Igen, tudom, már megint hamisak voltak, a harmónia se passzolt de lekaksizom). Basszus, még a végén elküldök egy sms-t.

– 20:58: Gabi a könnyeivel küszködik, jól teszi, volt képe kiejteni a srácokat egyszer. Nahát, Oli is sír a meghatottságtól. Ajj már, most megint elolvadtam. “Soha nem gondoltam volna, hogy egy négytagú fiúbanda meg tud engem hatni” – tényleg Alföldi? Tedd a szívedre a kezed: tényleg? “Ha a fülemmel hallgattam volna, tudnék kritikát mondani” – igaza van Gesztinek.

– 21:00: “Ezt a versenyt veletek kézen fogva fogjuk megnyerni!!! Làttuk, hogy nagyon szoros az àllàs egy óra múlva pedig kiderül, hogy ott lehetünk e holnap. Toljàtok el a csoki àràt egy sms re és mutassuk meg hogy az àlmok valóra vàllnak!” – posztolta nemrég a BTW Facebookra. Az ilyen nem túl szimpatikus a számomra. Még tőlük sem.

– 21:02 – Danics Dóra: Érzelmes dalt énekel. Ájj, oda sem nézek, próbálom csak hallgatva túlélni.

– 21:05: Alföldi csupa jót kíván a lelketlennek Dórának. “Bajban vagyok. Szépet és okosat kéne neked mondanom, de annyira még mindig a ByTheWay hatása alatt vagyok…” – Gabi oltása hatalmas 😀 Szikora Róbert dícsért, meg kisebbségről beszél, míg Geszti a tehetségről meg az energiáról, meg az előadásról. “Dóra, megérkeztél, nagyszerű volt” – csak most érkezett meg?

– 21:06: Ismét fantomképek, móduslt az állás. 33% – 34% – 33%. “Csak néhány szavazaton múlik néha” – pofázza Istenes Bence. Na persze…

– 21:08: Reklám, utána meg jönnek a sztárduettek. 22:30-ig fog tartani az adás, az énekléssel végeznek 21:50-re maximum, ó, hosszú este lesz.

– 21:22 – Krasznai Tünde & Takács Nikolas: Hű, Hallelujah! Érkezik Takács Nikolas? Evidens lenne. Tündikém, ezt nagyon jól odacsaptad. Ez most nagyon tetszik. Háhá, annyira tudtam 😀 Ezek ketten nagyon jók együtt. Most mondaná Demi Lovato azt, hogy “Le fogom tölteni itunes-ról“. Én majd youtube-mp3-ról. Ez az este eddigi legjobb, legszebb, leg-leg-leg produkciója. Gratulálok Tünde!

– 21:24: Szikorán kívül mindenki állva tapsol, én csak teli szájjal vigyorgok. Meg merem kockáztatni, hogy ez volt az eddigi legjobb (!) előadás az idei X-Faktorból. Még Lilu is megsiratja. “Emberileg jószívű, alázatos és nagyon jó ember vagy. Jó volt veled dolgozni” – dícsér Takács. “Nagyon boldog vagyok, hogy ezt a lehetőséget megkaphattam. A hálámat szerettem volna kifejezni, hogy itt lehetek a döntőben. Bebizonyosodott az, hogy több a jóindulató ember, mint a rossz. Köszönöm, hogy itt lehettem, és megértettetek” – mondja Tünde. Ó, te lány, leszarom a pornód, ez csodálatosan szép volt.

– 21:29 – ByTheWay & Bozsek Márk : Szikora felkonfja alapján Bozsek Márkra számítok. Ahogy írtam kommentben, feladom azon próbálkozásom, hogy megpróbáljak objektív lenni a csapattal szemben, annyira szeretem őket. Ez nagyon tetszik ám tőlük. Ahogy sejthető volt, megérkezett Bozsek Márk. Szegénykém, még mindig hamis, de minden tiszteletem az övé, amiért meghozta a döntését, ami korántsem lehetett egyszerű. Respekt Bozsek, ez a dal pedig piszkosul jó volt. Még mindig imádom amikor Oli rappel 🙂

– 21:32: No, most már mindenki állva tapsol. A BTW és Bozsek annyira megérdemlik! Amúgy ennyit arról a nyilatkozatról, miszerint Bozsek többet nem lesz az X-Faktor színpadán. De jó volt, hogy visszahozták őt. “Nagyon megtisztelő volt Márkkal egy színpadra állni. Az, amit ő felvállalt hatalmas dolog volt, amiért mi mélyen tiszteljük őt. Ilyen egy igazi zenész” – beszél Oli.  “Nagyon jó volt a srácokkal dolgozni. Profik. Plusz imádom ezt a dalt” – mondja Bozsek Márk. “Azt bizonyítottuk be, hogy a színpadon két top3-as előadó áll” – szólalt meg Bence, miután egy jót beszólt Istenes Bencének, amit a röhögésem miatt nem tudtam leírni.

– 21:35 – Danics Dóra & Dés László: Hihi, olyan izgi kitalálni ki lesz a duettpartner. Egy öreg rókára számítok. Danics máris lelövi a poént, Bés László a színpadon. Ráguglizok. A google nem ismer Bés Lászlót, valószínűleg rosszul emlékszem. Jófejnek tűnik ez a bácsi. Danicsot inkább nem jellemzem. Bár kapott volna gyors dalt, úgy még so-so elviselem.

– 21:37: Hát ez kész. A reklámban megkeresem ki volt ez az úr, aki Kossuth Díjas. Á, Danicsot hallgatni se bírom, rákeresek most. No, probléma megoldva, rákeresem a Kossuth Díjasoknál a Lászlókra a wikin 🙂 Dés László az?  Mindegy, a bácsi neve ezentúl megjegyezve.

– 21:40: Reklám. Megmelegítek egy bögre forró teát.

– 21:46: Fizetett hirdetés -> “Szeretem a barackos Pick-Wick teát, és a 2.8 százalékos tejjel elkészített Nesquik kakaót. Ezek segítségével tudok frissen és energikusan élő-blogolni. Köszönöm Pick-Wick és Nesquik” <- fizetett hirdetést olvashattatok 🙂 🙂 🙂

– 21:50: Ismét múltidézés a ma esti produkciókból.

– 21:55: Parasztvakítás bekapcsol, jönnek a fantomképek: 34% – 32% – 34%. “Elképesztő, néhány szavazat dönt” – vigyorog Bence, szerintem maga sem hiszi el.

– 21:57: “Négy éve ülök itt, az X-Faktor számomra egy nagy utazás. Nagyon nagy pillanatokat kaptam ma is.” – Geszti hozzáfűzte, hogy még a ByTheWay-től is kapott nagy pillanatot. És akkor a Cups mi volt? 🙂 “Ma este úgy éreztem magam, mint Alíz Csodaországban. Hogy jelentősebb művészi vákum ne maradjon utánuk, kérem szavazzanak a BTW-re, hogy holnap újra szóljon a négylövetű.” – Szikora megint odacsap. “Egy csomószor elvesztettem a fonalat, mert nagyon nagy érzések, mély energiák voltak. Köszönöm a srácoknak az élményt” – Tóth Gabi, ajj, de megmondta. “Csodálatosak mindhárman. Mind csodálatosak voltak, akik ezt végigcsinálták, de a legcsodálatosabb Anikó és a két Lili volt” – Alföldi Róbert hazabeszél. Hehe, Istenes és Lilu előre megírt, amúgy spontánnak ható közjátéka a Kistehén felvezetése közben hatalmas volt 🙂

– 22:02: Az X-Faktor színpadán a tizenkét döntős. Nem hiszem el! Don’t stop Believing-et énekelnek!!! A Glee himnusza az X-Faktorban. Váááááá de király. És olyan jó így együtt látni őket. Vá teli szájjal vigyorgok 🙂

– 22:06: Holnap 13:30-tól X-Faktor nap az RTL Klub műsorán, ahol Péterffy Lili és zenekara is bemutatja az új dalát. Ó, és reklám van.

– 22:18: Visszajöttünk a kábé tizenkét perces reklámról, erre máris időt húznak, megismétlik a ma este dalait zanzásítva.

– 22:20: Már csak egy perc, és lezárul a szavazás. Hajrá Tünde, hajrá ByTheWay!

– 22:22: A színpadon a döntősök, és a mentorok, a divatbemutatónak beillő bevonulás alatt közjegyző jelenlétében nézik a voksokat. Egyszer megmutathatnák már ezt a közjegyzőt nekünk is, de névvel együtt, hogy rákereshessünk tényleg az-e.

– 22:25: “Aki holnap este versenyzőként újra a színpadra állhat, és részt vehet a végső küzdelemben…” – húzza az időt Lilu, most Bence folytatja. Az első továbbjutó… Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! Danics Dóra :’(

– 22:26: No mondjátok már a továbbjutót. A ByTheWay. Igeeeeeeeeeeeeen! Sajnálom Tündét, Dórának kellett volna ma este távoznia. Úgy örülök a srácoknak 🙂

– 22:27: A finálé résztvevői a ByTheWay és Danics Dóra. Nem mondom, hogy utóbbi megérdemli – mert nem -, de remélhetőleg Danicsot legyőzik majd a srácok. Krasznai pedig megérdemli a tapsot, egy valamit meg senki sem vehet el tőle: ő (és Takács Nikolas) adta elő az idei évad legszebb produkcióját. “Az X-Faktor a világ legjobb dolga, ami történhetett velem. Mérhetetlenül büszke vagyok, amiért idáig eljutottam” – mondja Krasznai Tünde. “Talán a legegyedibb versenyző, akivel valaha találkoztam itt. Nagyon sok vitát kavart, sokan gyűlölték, de még többen szerették. Köszönöm azoknak, akik szerették” – búcsúzik Geszti Péter.

– 22:29: Végre, egy búcsúfilmet rendesen leadnak, nem csak a kivetítőn. Hiányozni fog ez a lány.

– 22:34: A szavazás elindult, a szavamat pedig betartom: holnap kap tőlem egy voksot a ByTheWay. Hajrá srácok!

– 22:37: Holnap érkezik Keresztes Ildikó a színpadra, illetve a három győztes egy originál dallal. Hm, az After X-et meg Eckert Anikó vezeti, úgy tűnik a lány szépsége műsorvezetői széket nyithatott meg előtte.

Remek este volt, köszönöm mindenkinek, aki itt volt. Holnap 20:00-tól érkezik A Döntő Élő Blog-ja.