X-Faktor 2013: Krasznai és a BTW ellopták az estét Téma: Egyéb kategória

Ha visszagondolok most arra, hogy tavaly még a top4-ben Szabó Dávid vernyákolt, akkor azt kell mondjam az idei top4 jóval erősebb. A fiúk-lányok két egyéni, és egy-egy duett produkcióval léptek a színpadra. A koncepció egyszerű volt: a mentorok kedvenc dala mellett az előadó kedvenc dalait is előadhatták. Utóbbi, mármint a saját kedvenceik előadása remek ötlet volt, remélem ezt megtartják máskorra is. Egyre inkább úgy érzem, hogy a mentorok szigorúbbak, mint korábban, ez pedig ismét jó dolog, hiszen már a top4-ről beszélünk, az elvárások pedig okkal magasak.

A legtöbb mentori kritikával egyetértettem, Szikorán még mindig hatalmasakat röhögök. Tudom ám azt is, hogy Istenes Bence tapló-poénjai nem mindig helyénvalóak, de amikor beszólt Alföldinek, hogy az ő előadója jön, ő, bocsi, nem is, hát azon sírva röhögtem, ahogy a “lemegyek hídba” előadásán is. Jópofa ez a srác, remélem az RTL Klub a későbbiekben is alkalmazza őt valamely nagyobb showban. (A Való Világot vagy a Csillag Születiket simán rábízhatnák). Ami az este zeneiségét illeti, a mélypont kétségkívül Nagy Feró volt, de a volt X-Faktor mentort sosem a hangjáért szerette az ország. Amúgy, múltkor Szinetár Dóra jobban tetszett Nagy Feróként, de ez meg már más kategória. Következzék a top4 értékelése, ABC-sorrendben.

– ByTheWay: Továbbra is nagyon csípem a srácokat, sőt, tartom azon álláspontom, miszerint ezt a műsort nekik kellene megnyerni. Azonban egyetértek a mentorral – hirtelen nem tudom ki mondta, talán Gabi -, miszerint amikor közösen énekelnek, azt nagyon jó hallgatni, de a szólók néha hamis hangokat eredményeznek. Yaou úr ma különösen gyenge volt, miközben Bence úr vagy Oli úr kőkeményen odapakolta magát. (Aki wayer az tudja, a srácok urazzák egymást :)). Viszont továbbra is emelem virtuális kalapom azon zeneiség előtt, amit a srácok hétről-hétre az asztalra leraknak. Az Ilyenek voltunk zseniális volt, igazi színfoltja az estének, ahogy a Bohém rapszódiát is remekül elénekelték.

– Csordás Ákos: A magyar dalnál nagyon tetszett a srác, az efféle nóták állnak jól neki igazán. Nem is értem, hogy miért erőltetik nála ezt a “tesztoszteronállat” jelleget, bár, hozzá kell tegyem, ehhez Ákos is tevékenyen asszisztál. Mármint, ő választotta magának a Metallica dalt, ami lássuk be, nem állt túl jól neki. Legalábbis szerintem nem passzolt hozzá. Viszont amikor átmegy poénosba, vagy magyarul énekel de inkább pörgős, és nem zúzós dalokat, akkor igazán kellemes hallgatnom őt. A mentori beszólás, miszerint nem kellene tőle dögösebb háttértáncosokat a színpadra tenni, az nagyon bunkó volt.

– Danics Dóra: Kíváncsi vagyok mikor jönnek már rá végre arra, hogy ennek a lánynak nem állnak jól a lassú, érzelmes dalok. Hm, az Egyszer Rúzsa Magditól még úgy-ahogy feküdt neki, de ott is éreztem a modorosságot, a lelketlenséget. Máshogy nem is tudom kifejezni azt, amit érzek, amikor Danics Dóra lassú dalt énekel. Ez pedig azért szomorú, mert kétségkívül jó hanggal van megáldva, de egyszerűen nem jön át az érzelmes résznél. Ahogy korábban is mondtam, Muri Enikő 2.0., ami sosem jó dolog, ha érzelmekről van szó. Az Adéle dalt nagyon eltolta, azért viszont jár a respekt, hogy végre megtanulta mi az a közös éneklés. Mintha meg sem próbálta volna leénekelni Krasznait, Dóránál pedig ez haladás.

– Krasznai Tünde: Mivel a ByTheWay nyerési esélyei egyenlőek a nullával, ezért nagyon bízom Tünde diadalában. Ezen a héten is erősen, jól és szerethetően énekelt, a Tankcsapda dal előadásával pedig a szívem mélyéig hatolt. Nem értettem ott egyet a beszólogató mentorokkal, az Örökké tart-ot Tünde úgy énekelte, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Ráadásul a Rolling Stones nótát is keményen eltolta, igaz, a beígért táncolás elmaradt, amit hiányoltam is (de leginkább azért, mert megígérték, hogy lesz).

Holnap este tehát döntés, jövőhéten pedig győztest hirdetnek. Ha rajtam múlna, én Danics Dórát és Csordás Ákost küldeném párbajozni. Azonban van egy olyan érzésem, hogy megismétlődik a Csordás Ákos és a ByTheWay párbaj…