Körkérdés: Szerintetek csalnak a szavazáson? Téma: Egyéb kategória

Az utóbbi hetekben úgy vettem észre, hogy egyre inkább csökken a bizalom a magyar X-Faktorral szemben. A bizalom alatt pedig arra gondolok, hogy egyre több olyan kommentet látok mindenütt, ami bundáról beszél. Ez már feltűnt az X-Faktor szerkesztőinek is, éppen ezért mondatják el Liluval azt, hogy a szavazatok összesítését közjegyző előtt végzik el – de úgy tűnik ez már kevés. A bizalmatlanság Majka könyvének a megjelenése után még jobban nőni fog, ugyanis Majka leírta a könyvében azt, miképp is került be Molnár “Nagy Ő” Anikó a Való Világ 2-be.

Persze a szavazatokkal kapcsolatos bizonytalanságot az is fokozta, hogy a ByTheWay visszakerült a mezőnybe, miután Bozsek Márk feladta a versenyt. Utóbbi esetben viszont azt mindenképp meg kell említeni, hogy az X-Faktor külföldi licenc műsor, méghozzá szabályokkal, amik kimondják, ha valaki feladja, akkor a legutóbb kiesettet kell visszahívni. Szóval, az RTL ha akar, akkor se térhetett volna el a szabályoktól. Plusz előre megvan tervezve az adásrend, el van adva a reklámidő, a mentorok is ki vannak fizetve ahogy a stáb is, így érthető, hogy nem akarták egy héttel megrövidíteni a műsort, ha pedig mindenkit énekeltetnek kiesés nélkül, akkor az sms pénztől esnek el, ami minden bizonnyal fedezi a költségek egy részét. Azonban a zenekar visszakerülésétől függetlenül a bizalmatlanság továbbra is nagy, a kérdés persze az, hogy hosszútávon ez milyen befolyással lesz a műsor jövőjére. Pláne ha azt nézzük, hogy hétről-hétre egyre kevesebben nézik az X-Faktort, így ez az eddigi legkevésbé nézett szezon.

A kérdés tehát adott: mennyire bíztok a tehetségkutatók szavazatainak a tisztaságában? Szerintetek manipulálják a dolgokat, csalnak a szavazáson? Avagy ezt úgysem mernék megtenni – pláne közjegyző jelenlétében -, így teljes mértékben elhiszitek azt, amit a műsorvezetők mondanak? Én most nem nyilvánítok véleményt, viszont piszkosul kíváncsi vagyok a tiétekre.