Ismerd meg: Megan & Liz – Írta: Zsanie Téma: Egyéb kategória

Ikrek, Michiganből származnak, énekesek és dalszövegírók, rendkívül sikeresek de még a 21-et sem töltötték be, továbbá ők a Youtube egyik legnagyobb felfedezettjei. Nem tudod, kikről van szó? Itt az ideje, hogy megismerd őket! Megan és Liz egyre nagyobb népszerűségnek örvend, kis hazánkban is megtalálható már pár lelkes követőjük. Engedjétek meg, hogy bemutassam nektek, miért is áll a szívemhez oly közel ez a két lány. Remélem sikerül megmutatnom azt, amiért ma már mániákusan rajongok értük. Nem is szaporítanám tovább a szót, jöjjenek a tények.

 

– AZ ALAPOK:

– Kik ők? – Megan & Liz, amerikai dalszövegíró-énekes testvérduó.
– Hol és hogyan kezdték? – Első videójukat2007 nyarán tették fel „This Note” címmel a YouTube-ra. Ez egy saját szerzemény, amelyben Megan szintetizátoron játszik, és mindketten énekelnek.
– Rajongói tábor elnevezése: Macer
– Példaképek, inspirálók: Taylor Swift, Aly & AJ, Katy Perry, Demi Lovato, Beyonce
– Hangszerek: Megan tud gitározni, így szinte mindig ő kíséri magukat a feldolgozásoknál és az akusztikus verzióknál, Liz pedig valamennyire ért a zongorához, szabadidejében szeret akkordokat tanulni a gitáron.

– KORAI ÉVEK, KEZDETEK, MAGÁNÉLET

1992. november 22-én látták meg a napvilágot Megan McKinley Mace és Elizabeth Morgan Mace néven a Michigan állambeli Edwardsburgben. Megan az idősebb testvér, mindössze egy perccel. Edwardsburgben nőttek fel édesanyjukkal, mivel a szülők elváltak, amikor a lányok három évesek voltak.

A középiskolában mindketten pomponlányok voltak, Megan teniszezni is járt egy időben. A középiskolai évek végén Nashville-be költöztek, hogy nagyobb esélyük legyen egyengetni zenei karrierjüket. 2013 áprilisában költöztek Los Angelesbe, mert folyton utazniuk kellett LA és Nashville között, így ez tűnt az ésszerű megoldásnak. Egy szobát bérelnek Kaykay-jel közösen, aki az egyik legjobb barátnőjük. Macskájukat, Addyt muszáj volt odaadniuk az egyik barátjuknak, mert sajnos nincs rá idejük, és nem szeretnék, ha a cica folyton csak a hordozóba lenne bezárva.

Jelenleg mindkét lány szingli. Megannek három kapcsolata volt eddig, az utolsó 18 éves korában a Before You Exit együttes énekesével, Connor McDonough-val. Liz kapcsolatának pár hónapja lett vége Cameron Montgomeryvel, aki a lányok hangtechnikáját intézte számos koncertjük során.

– KARRIER:

Pályájukat akkor kezdték, amikor gondoltak egyet, és feltöltötték a „This Note” című számukat a legnagyobb videómegosztó-oldalra. Ezután sok feldolgozás következett, valamint pár saját szerzemény is. Egy kisebb áttörés akkor történt, amikor bekapcsolták őket az Oprah Show felvételébe, ahol Taylor Swift várta őket egy gratulációval (mivel látta a White Horse című számának coverjét a lányoktól) és egy koncertmeghívással. Érdemes megnézni a videót. Őszinte meglepődés és öröm. Liz még azt is megkérdezi, hogy ez most komoly? 🙂

Első saját számuk stúdióverzióban 2011 májusában debütált, ez volt a „Happy Never After”. Ezt követően több saját stúdiós dal, valamint a hozzájuk tartozó klip is napvilágot látott. A lányok turnéra indultak a Boyce Avenue-val és Tiffany Alvorddal, klubokban léptek fel, rádiókba hívták őket interjúra, és szépen lassan, de egyre több és több rajongót szereztek maguknak. Nagy mérföldkőnek számít a 2012-es Macy’s Raising Star verseny, amelyen elnyerték a közönségszavazás első helyét, így felléphettek az iHeart Radio Fesztiválon Las Vegasban több ezer ember előtt, és sok híres előadó mellett.

A 2012-es év második felét stúdiózással töltötték, hogy elkészítsék legelső saját albumukat. 2013 tavaszára volt ígérve a debütálás, de azóta többször is lett változtatva a dátum, így a mostani információk szerint év végén érkezik a lemez, amelyről annyit lehet tudni, hogy a „Look What You Started” címet kapta. A nyár második felében és az ősz elején a Macy’s és az American Rag támogatásával turnéztak Észak-Amerikában.  Szeptember közepén elérték az 1 millió feliratkozót YouTube-on, valamint nemsokkal utána volt egy Stage It koncertjük, amit régi középiskolájukban rögzítettek és élőben, online közvetítettek a világ minden tájára azoknak, akik megvették a „belépőjegyet”.

– LEGJELENTŐSEBB DALAIK

Legtöbb daluk a szerelemről, a fiúkról és az életükről szól. Főleg pop, de akad kicsit rockosabb, és country is. Ha egyet kéne kiemelnem, egyértelmű, hogy az „Are You Happy Now?” lenne. Miért is? Ez egy „anti-bullying” dal. A lányok részt vettek a Band Against Bullying nevezetű eseményen, ahol az előadók az erőszak, a megfélemlítés és a terrorizálás ellen tették le voksukat. A szám, mint ahogy a cím is utal, arról szól, hogy miért éreznéd magad jobban attól, hogy mást a földbe tiporsz. A klip önmagáért beszél.

Második daluk, amit itt említenék a „Bad For Me”, mégpedig azért, mert tavaly óta játsszák az amerikai rádióállomások, valamint még egy Audi reklámba is bekerült. A dal ezúttal a fiúkról szól, hiszen minden lány életében előfordul, hogy a rossz srácba szeret bele. Akiért megőrül, de ugyanakkor tudja, hogy rossz hatással van rá és csak árthat neki. Erről szól a Bad For Me, amelyekkel a lányok szép eredményeket értek el.

A Release You a harmadik, amit kiemelnék. Ez az aktuális slágerük, bár talán ezzel hazudok, hiszen az utóbbi pár hétben több új számot is kiadtak, amelyekért odáig van minden rajongó. Egy biztos. Az ottani rádiókban naponta megy, az iTunes pop listáján elérte a 28. helyet, megelőzve ezzel nevesebb előadókat! És hogy, miről szól a szám? Arról, amikor a kapcsolat véget ért, és már könnyű szívvel mondunk búcsút a másiknak, mert tudjuk, hogy nélküle jobb lesz. Viszlát! Érdekesség, hogy a dalszöveg videóhoz a rajongók beküldött képeit használták fel. Videóklipje talán nem is rendes klip, hiszen a turnéról vágtak össze egy montázst, a dal fele pedig élő előadásban hallató.

A következő dalok a témájuk, inspirációjuk miatt kerültek ebbe a kategóriába. Az első a  az In The Shadows Tonight3 címet viseli, és a lányok elárulták, hogy a Csontváros című könyv ihlette meg őket. A videó imidzsklip lett, nincs sztori, csak Megan és Liz, ahogy énekelnek. Második egy kollaboráció, méghozzá Plug In Stereóval. A dal eredetileg a sráchoz tartozik, és a lányok csak besegítettek, de az eredmény fantasztikus, a dal pedig fontos üzenetet tartalmaz. A szám címe To Be Wanted4, és Megan több szerepet kapott benne. Hogy miért, nem tudni… Itt említeném még a Back Home5 című dalt is, amely a lányok otthonáról szól, hiszen örökké emlékezni fognak rá, hol kezdték pályafutásukat. Mindhárom dal az utóbbi időkben jelent meg.

– FELDOLGOZÁSOK

Rengeteg feldolgozást találhattok YouTube csatornájukon, és élőben is szeretik más előadók dalait játszani. Példának kétfélét hozok, egy akusztkus, gitáros feldolgozást, és egy megszerkesztett, stúdióban felvett klipes megoldást. Akusztikusnak a Safe & Soundot hoztam, Taylor Swift feat. Civil Wars közös dalát, amelynek az elején hallhatjátok, hogy a lányok a RingPop versenyről beszélnek, amit meg is nyertek, így van egy saját ízük, a rapserry-lemonade. A második egy Justin Bieber sláger, ahol „Liz Khalifa” megmutatja raptehetségét is.

– RAJONGÓK, TÖRŐDÉS, JÓTÉKONYKODÁS

Megan és Liz sokféle közösségi oldalt használnak, hogy minél közelebb maradhassanak a rajongóikhoz. Napi rendszerességgel használják a facebookot, twittert, tumblrt és az instagramot is. Sokszor kérnek tőlük tanácsot a rajongók, és főleg Megan az, aki tumblr-ön válaszol. Többször is elmondták már, hogy jó példát akarnak mutatni a fiataloknak, olyan előadók akarnak lenni, akiknek a koncertjére a szülő szívesen engedi el a gyermekét. És ez miből is áll? Először is, nem isznak alkoholt, egészséges ételeket esznek, és sportolnak. Tényleg jó példát mutatnak. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem esznek pizzát, vagy nem csábulnak el az édesség láttán. Egyszerűen csak mértéket tartanak, és erre ösztönzik a rajongóikat is. Legalább heti három alkalommal járnak edzeni is. Ezen kívül, ami véleményem szerint nagyon fontosak, hogy hálásak. Igen, szinte naponta elmondják, hogy mennyire szerencsések, hogy azt csinálhatják, amit szeretnek. Megköszönnek minden támogatást. Tumblr-ön minden nagyobb esemény környékén Megan vagy Liz hagy egy hosszabb posztot, amiben megköszön mindent, és tájékoztatja az olvasókat, hogy éppen mi történik velük.

Fő, zenei csatornájukon kívül a YouTube-on van még egy beauty channeljük is. Ez alapvetően sminkeléssel és hajápolással kapcsolatban ad tippeket, de mindemellett sok egyebet is megtalálhatsz. Például, hogy mit csinálj egy randin és mit ne, hogyan öltözködj, hogyan eddz, vagy éppen betekintést ad a lányok kulisszák mögötti jeleneteibe, életébe, kedvenc dolgaikba.
Mint minden sztár, ők is jótékonykodnak, de képességeikhez mérten kicsiben. Nyár elején felajánlották egy rádiós játéknak az elsőéves báli ruhájukat. A játékban résztvevők által befolyt összeg jótékony célra került, a ruhák pedig szerencsés rajongóké ma már.

Nos, azt hiszem a leglényegesebbeket elmondtam. Remélem nektek is sikerült felkeltenem az érdeklődéseteket e két tehetséges, szeretnivaló, kedves leányzó iránt, akik épp az álmukat élik meg.

A következő helyeken találhatod meg őket:

Facebook:
www.facebook.com/MeganAndLiz

Twitter:
www.twitter.com/MeganAndLiz
www.twitter.com/officialMegann
www.twitter.com/officialLizz

Google+:

https://plus.google.com/107239131291028265458/posts

Instagram:
www.instagram.com/MeganAndLiz
www.instagram.com/meganmckinley
www.instagram.com/stella218

Tumblr:
www.tumblr.com/officialMeganAndLiz
www.tumblr.com/meganmckinleymace
www.tumblr.com/elizabethmorganmace

Hírlevél:

http://bit.ly/ML_newsletter

Beauty Channel:
www.youtube.com/MeganAndLizBeauty