Sajtóközlemény: X-Faktor – Íme, a 12 döntős Téma: Egyéb kategória

Véget ért az X-Faktor mentorház szakasza is. Meg kell mondjam, meglehetősen unalmasnak ítéltem meg most a mentorházat, különösen az Amerikai X-Faktor zseniális székes megoldásai után. A mentorok nem sok meglepetést okoztak, jobbára azokat az arcokat vitték tovább, akikkel a bulvár tud majd kezdeni valamit. Tóth Marcell továbbjutására attól függetlenül nem találok értelmes indokot, mint ahogy a Fat Phoenix-nek is ki kellett volna esnie. Szabó Ádám nagy kérdőjel, hiszen Tóth Gabi jópofán levezette, hogy miért kellett volna kiejtenie, így akkor és abban a percben én is a kieséséért drukkoltam. Alföldi azért jófej volt, nemet mondott az Olajos Eszter-nyomásra – ezért jár a respekt.

Ezen a héten tehát folytatódik a magyar X-Faktor. Ó, és lesz Élő Blog is az első adásról, remélem örültök neki, és sokan jelen leszünk 🙂 Addig is, ha valaki lemaradt volna, íme, az RTL Klub sajtóközleményei a múlt-heti X-Faktor adások kapcsán.

Geszti Péter |  Zséda | X-Faktor | Fotó: RTL Klub – Bársony Bence

Geszti Péter és Szikora Róbert döntött

Ma este eldőlt, hogy ki az a három, huszonöt év feletti énekes, aki Geszti Péter mentoráltjaként már az X-Faktor 2013 élő show-iban bizonyíthat. Azonban nemcsak ő, de Szikora Róbert is meghozta döntését, így kiderült melyik három csapat számára folytatódik az X-Faktor.

Geszti Péter mentorsegédjével, Zsédával várta a Mentorok Házába jutott hat versenyzőt, akik közül a mentor hosszas vívódás után választotta ki azt a hármat, akiket magával visz az élő show-ba.

“Én mindig a mentorházat várom a legjobban. Ez az a nap, ami számomra a legnehezebb és a legérdekesebb” – vallotta be Geszti Péter.

Bozsek Márk (25), Danics Dóra (27) és Krasznai Tünde (25) a legjobb tizenkettő közé jutott a huszonöt év felettiek közül.

Szikora Róbert az X-Faktor korábbi mentorát, Nagy Ferót választotta mentorsegédjéül. A csapatok között minden eddiginél erősebb volt a mezőny.

“Én is nagyon dilemmázom, tulajdonképpen még öt esélyes is benne van” – mondta a mentor Nagy Ferónak, mielőtt döntését meghozta.

Szikora Róbert végül döntött: a ByTheWay-t (Feng Ya Ou, Patocska Olivér, Szikszai Péter, Vavra Bence), a Fat Phoenix-et (Erdész Tamás, Gáspár Gergely) és az MDC-t (Bátori Miklós, Kiss Dániel, Lapis Botond) viszi magával az élő show-ba.

Az X-Faktor 2013 vasárnap Tóth Gabi és Alföldi Róbert mentorházával folytatódik, amikor a fiúk és a lányok kategóriájának legjobbjaival teljessé válik a 12 döntős névsora.

Szikora Róbert | Nagy Feró | X-Faktor | Fotó: RTL Klub – Bársony Bence

After X – Hetedik adás

Az X-Faktor háttérműsorában Istenes Bence vendégei Szikora Róbert és Geszti Péter, valamint mentoráltjaik voltak. Illetve a két segédmentor, Zséda és Nagy Feró is ellátogatott az After X-be. Istenes Bence ezúttal arra is fényt derített, folytatja-e a zenélést Ekanem Bálint és csapata, avagy végleg feladja a Speak Up!.

Az After X stúdiójában még Istenes Bence is sajnálatának adott hangot, miszerint a Speak Up!-nak nem sikerült az élő show-ba jutni. A zenekar tagjai is meglepődtek, mikor kiderült, hogy számukra véget ért az X-Faktor. „Visszaemlékezve a produkciókra, amiket előadtunk sok esélyt nem adtunk erre. Azzal tisztában voltunk, hogy a többiek is nagyon jók. Így sikerült” – mondta kissé még mindig szomorkásan Ekanem Bálint.

A Speak Up! tagjai úgy látják, a csapat – a kritikával ellentétben ‒ nem volt határozatlan a Mentorok Házában. Ám azt ők is elismerik, hogy a mezőny nagyon erős volt, ők most nem fértek bele a legjobb tizenkettőbe. Korábban egy fogadalmat is tettek, miszerint ha nem sikerül bejutniuk az élő show-ba, felhagynak a zenéléssel.

„Azóta még nem koncerteztünk, elég nehezen tettük túl magunkat ezen a dolgon. Mindenképpen úgy döntöttünk, hogy folytatjuk” – árulta el Ekanem Bálint, aki bízik benne, hogy számos koncert áll még előttük.

Az After X-ben még számos kulisszatitokra derült fény. Nagy Feró elárulta, hogyan érezte magát segédmentorként, míg az MDC tagjai arról számoltak be, mennyire elbizonytalanodtak, mikor a többiek produkcióját hallották a Mentorok Házában.

Alföldi Róbert | Keresztes Ildikó | X-Faktor | Fotó: RTL Klub – Bársony Bence

Kialakult az X-Faktor 2013 legjobbjainak mezőnye

Ma este Tóth Gabi és Alföldi Róbert döntött arról, kikkel szeretnék folytatni az RTL Klub tehetségkutatóját, az X-Faktort. Ezzel véglegessé vált, kik jutottak be a legjobb 12 produkció közé.

Alföldi Róbert, mentorsegédjével, Keresztes Ildikóval várta a Mentorok Házába jutott hat versenyzőt.

“Semmi másra nem fogok figyelni, továbbra se, mint amire eddig: eredeti legyen az, amit látok és hallok” – mondta Alföldi Róbert a produkciók előtt.

Az erős mezőnyből Alföldi Róbert a Mentorok Háza első estéjén nem tudott választani. “Én erre alszom még egyet” – fejezte be a napot a mentor.

A másnap meghozott döntése értelmében Batánovics Lili (20), Eckert Anikó (20) és Péterffy Lili (18) azok a tehetséges énekesek, akik a hat lány közül bekerültek az élő show-ba.

Nem volt könnyű meghoznia a döntést Tóth Gabinak sem, akinek segítségére volt a döntésben testvére, Tóth Vera is. A mentornak hét fiú közül kellett kiválasztania azt a hármat, akik már az élő show-ban bizonyíthatnak.

“Nagyon erős a mezőny és nagyon kemény dolgotok van, mert heten vagytok” – mondta Tóth Gabi, aki hosszas mérlegelés után választotta ki azt a három énekest, akik számára az élő show-ban folytatódik az X-Faktor.

Csordás Ákos (21), Szabó Ádám (21) és Tóth Marcell (17) döntősök a fiúk közül.

Jövő szombaton és vasárnap már a legjobb 12 produkció bizonyíthat az élő show-ban, amely után az RTLII-n a kulisszák mögé is bepillanthatnak a nézők az After X-ben.