Witches of East End: Bűbájos boszorkák a képernyőn Téma: Egyéb kategória

Melissa de la Cruz azonos című regénye alapján mutatkozik be most vasárnap, azaz október 6-án az amerikai Lifetime csatorna műsorán a Witches of East End c. széria, ami végre ismét a boszorkányokat helyezi a középpontba. A Bűbájos boszorkák rajongói már régóta várnak valamilyen minőségi utánpótlást, de sem a The Secret Circle, sem az Eastwick nem ért el kitörő sikert, így egy évad után kaszálva is lettek. Ki tudja, talán majd a Witches of East End töri meg az átkot.

Az új sorozat történetének alapján Melissa de la Cruz bestsellere adja: a középpontban egy több generációs boszorkány család áll. Joanna (Julia Ormond, “Szenvedélyek vihara“) két lánya, Ingrid (Rachel Boston, “Célkeresztben”) és Freya (Jenna Dewan-Tatum, “Step Up”) egy véletlen folyamán felfedezik az ősi, családid titkot, ami felszabadítja a titokzatos, ősi erőket, és egy rejtélyes eseménysorozat veszi kezdetét a városban. Felbukkan Wendy (Madchen Amick, “Gossip Girl”), a lányok gonosz nagynénje… A könyvhöz mérten akad némi változtatás, hiszen a regényben a Freya és Ingrid tisztában vannak mágikus mivoltukkal, míg a sorozatban a nézők szeme láttára válnak (bűbájos) boszorkákká. (Igen, az összefüggés a Charmed alapjaival tagadhatatlannak látszik, de talán a mágikus világ miatt.)

A sorozatot személy szerint nagyon várom, és nem csak amiatt, mert lesz benne egy meleg karakter (Tom Lenk, mint Ingrid legjobb barátja), és nem is feltétlenül Mr. Sarah Michelle Gellar, azaz Freddie Prinze Jr. felbukkanása okán. Egyszerűen azért vagyok rá kíváncsi, mert szeretem a boszis sorozatokat, és szeretném azt hinni, hogy ebből a felütésből valami nagyon jó sorozat kerekedhet majd ki. Nemsokára eldől, addig is íme, a LifeTime által közzétett promóciós fotók és poszterek. Az tény, hogy a csatornát senki sem vádolhatja a promóciós matéria szegénységével, kétségkívül költöttek marketingre. Majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég, hiszen vasárnap esténként komoly ellenfelekkel néz majd szembe a széria, így nem lesz könnyű dolga bizonyítani. Hajrá!