Pilotkritika: Welcome to the Family Téma: Egyéb kategória

Mondhatnám azt, hogy az évad legnagyobb meglepetése volt a Welcome to the Family kellemes pilotja, de nem teszem, mert én bíztam benne, hogy ez ennyire jó lesz, különösen azok után, hogy láttam a nyári promóciós videókat. Szerencsére nem is csalódtam, ennek pedig nagyon örülök. Egy biztos, ha csak egy újoncot szabadna folytatnom az általam eddig látottakból, biztos vagyok abban, hogy a Welcome to the Family lenne a szerencsés nyertes. Méghozzá azért, mert itt tényleg minden adott a szórakoztatáshoz: egy szerethető történet, jópofa karakterek és az őket életre keltő remek színészek, továbbá a poénfaktor is pörgött ezerrel. Mi kell még?

A sztori szerint Junior és Molly most ballagtak a gimiből, élnék az életüket, de kiderül, Molly terhes, a babát pedig megtartják. Ennek nem feltétlenül örülnek a szülők, pláne mikor kiderül, hogy a két leendő nagypapi, Dr. Dan és Miguel eléggé utálják egymást, ez pedig rányomja a bélyegét a babavárás örömére is. A történet persze ettől sokkal szerteágazóbb, de úgy vélem ne rontsunk ajtóstul a házba, ennyi bőven elég ahhoz, hogy felhívja az ember figyelmét erre a pompás pilotra (ugye? :). Amúgy kicsit bővebbre fogva, nekem nagyon tetszettek azok a konfliktushelyzetek, amiket az írók felvázoltak. Az, ahogy Dr. Dan tökre boldog, hogy végre kirepül a lánya, és az előzetesben ellőtt spoiler, hát már előre látom magam előtt, hogy Mike O’Malley micsoda pofákat fog vágni az egész évadon át. Öröm lesz nézni!

A sorozattal kapcsolatban csupán egyetlen problémát tudnék megfogalmazni, méghozzá a Juniort alakító színészt. Talán azért, mert annyira belém égett Joey Haro emlékezetes vendégszerepe az Awkward-ban, de egyszerűen képtelen vagyok elhinni azt, hogy Junior nem meleg. Nem megy, sajnálom. Ez valamelyest rányomja a bélyegét az egész sorozatra is, de mondom, ez csak az én hülyeségem, és biztos vagyok abban, hogy csak a saját gaydar-om működik hülyén, avagy tényleg befolyásol az Awkard-néli szerepe. A többiekkel viszont semmi bajom nincs, öröm viszontlátni a Született Feleségek óta Ricardo Chavirát, ráadásul a The Fosters-ből megérkezett Justina Machado-t is egyből felismertem, s örültem neki is. Egy szó, mint száz, nagyon kellemes volt ez a pilot, és úgy érzem, hogy a folytatás is az lehet. Számos olyan opciót dobtak fel a pilotban, amit jól ki tudnak fejteni az írók a folytatásban, innentől kedve pedig csak rajtuk múlik az, hogy milyen kreativitással nyúlnak az alapanyaghoz. Hajrá!

Értékelés: 10/10
Lelkiismeretfurdalás nélkül kiszórom a maximális tíz pontot, hisz a pilot megérdemelte, Joey Haro pedig nem tehet arról, hogy nem tűnik heterónak a számomra (bassz, de vicces lenne, ha a karakter idővel kijönne a szekrényből 🙂). Nagyon remélem azonban azt, hogy a Welcome to the Family nem jut majd a Ben and Kate sorsára. Ott is remek volt a felütés, aztán szörnyű a vég, szóval, nagyon drukkolok a jó nézettségért és a minőség megtartásáért is.