Majd újra lesz nyár – Szerelem a 3. világháború idején Téma: Egyéb kategória

Éreztétek már azt, hogy egy trailer megnézése után legszívesebben már most rohannátok a moziba, hogy lássátok az adott filmet? Tudom, hülyét kérdezek, biztos mindenki volt már így vele. Most én is így vagyok. Amióta láttam a Majd újra lesz nyár előzetesét, folyton az pörög a fejemben, amit ott láttam. Mert a sztori engem megvett ezerrel. A hősnő, Daisy Angliába utazik, ott szerelmes lesz, ám kitör a harmadik világháború, ami elszakítja őket egymástól… A főszerepben ráadásul Saoirse Ronan (A Burok), őt pedig nagyon szeretem, és az Edmondot alakíto George MacKay pedig annyira kis helyes. A trailerben pedig ezerrel pörgött körülöttük a kémia.

Ó, a legjobban kifelejtettem: ez egy könyvfeldolgozás. Úgy bizony! Amikor megtudtam, még boldogabb lettem, ugyanis nagyon szeretem a disztópiás Young Adult köteteket. Meg Rosoff regénye pedig hamarosan kapható lesz az Európa Könyvkiadó által. A weboldalukon már el is olvasható a könyv fülszövege. Mondanom sem kell, nem csak a könyvet fogom elolvasni amint tudom, hanem a filmet is meg kell néznem. Egyébként, utoljára ilyen velem Az Éhezők viadala esetén fordult elő – remélem a Majd újra lesz nyár is legalább annyira fog tetszeni, mint Katniss története. Íme, a fülszöveg:

Elizabeth a nevem, de senki sem szólít így. Mikor megszülettem, és az apám rám nézett, biztos arra gondolt, hogy olyan méltóságteljes, szomorú képem van, mint egy középkori királynőnek vagy egy halottnak. Később kiderült, hogy átlagos vagyok, nincs bennem semmi különös. Még az életem is tök átlagos volt eddig. Ez egy Daisy élete, nem egy Elizabethé.”

„Azon a nyáron, amikor elmentem Angliába az unokatestvéreimhez, minden megváltozott. Valamennyire a háború miatt is, hisz az állítólag nagyon sok mindent felborított, de mivel nem sokra emlékszem a háború előtti életből, az nem is igazán fontos most ebben a könyvben.”

„Leginkább Edmond miatt változott meg minden körülöttem. Elmondom, mi történt. Itt és most – az én könyvemben.”

Daisyt, míg apja rémes, új felesége gyereket vár, lepasszolják nyaralni a vidéki rokonokhoz. Egyik ámulatból a másikba esik: sosem hitte volna, hogy vannak tizennégy éves srácok, akik cigiznek, autót vezetnek, és egyáltalán: olyan szabadok, mint bármelyik felnőtt. Daisyt elvarázsolja a szabad élet, na meg az unokatestvére, Edmond. Főleg az után, hogy felügyelet nélkül maradnak, mert kitört a háború. A háború, amelynek méreteit és súlyát képtelenek felfogni egészen addig, amíg be nem kopogtat hozzájuk egy rokonszenvesnek távolról sem nevezhető alak személyében…

Ami pedig a filmet illeti, az amerikai premier előtt egy nappal, azaz 2013 október 3-án debütál a hazai mozikban. Már nagyon várom, ráadásul magyar szinkronnal csapatják majd, ami plusz pacsi, mert moziban nem szeretek olvasni. Remélem nektek is felkeltette a figyelmetek a film, és persze a regény is. Íme, egy poszter 🙂