Colin Ford: „Jensen Ackles egy nagyszerű ember” Téma: Egyéb kategória

Colin Ford több flashback epizódban is feltűnt az Odaát című sorozatban, mint a fiatal Sam Winchester. 2013-ban megkapta Joe McAlister szerepét a Stephen King „A Búra alatt”  művének tévéadaptációjában. Interjúnkban Colin beszél arról milyen volt felnőni színészként, és hogyan képzeli el milyen lehet csapdába esni a búra alatt; valamint bepillantást nyújt Odaát béli szerepébe is.

– Nagyon fiatalon kezdtél el színészkedni. Milyen gyerekként TV és mozifilmekben játszani? Volt időd olyanokra is, amiket a „normális gyerekek” csináltak?
Igen, 5 éves koromban kezdtem el filmekben szerepelni. Mindig nagyon szórakoztató volt, izgalmas, és egyáltalán nem éreztem úgy, mintha dolgoznék. Normális gyerekkorom volt; egy átlagos iskolába jártam egészen a gimnáziumi első osztály második feléig. Középiskolában focizni akartam az egyik évben, még szünetet is tartottam ez miatt. Voltak alkalmak, amikor ki kellett hagynom pár társadalmi eseményt, de minden projekt előtt dönthettem, és tudtam, hogy miből fogok kimaradni.

– Olyan emberek között felnőni, mint Brad Pitt, Angelina Jolie vagy Reese Witherspoon, hírességekkel találkozni teljesen meg szokott számodra, vagy néha azért előbújik belőled a rajongó?
Igazi megtiszteltetés volt találkozni azokkal a hírességekkel, akikkel volt alkalmam együtt dolgozni. Amikor olyan valakivel találkozol, akit csodálsz és tisztelsz, mindig muszáj egy kicsit rajongani. Ami nagyszerű a sok csodálatos emberben, akikkel együtt dolgoztam, az hogy mind nagyon barátságosak, megközelíthetőek, és földhözragadtak voltak.

– Még mindig sikerül az iskolai feladataidat elvégezned, így is hogy egy nagy szerepet kaptál „A Búra alatt” c. sorozatban? Még mindig szeretnél egyetemre menni, igaz?
Mindig az iskola az első. Amikor forgatáson vagyok, elő van írva napi 3 óra tanulás, bár mivel középiskolás vagyok, hajlamos vagyok megduplázni ezt a mennyiséget. Még mindig szeretnék egyetemre menni; sok iskola szerepel a listámon, amelyek közül választani szeretnék. Bár ennek ellenére szeretnék életem végégi színész lenni.

– Ismerted Stephen King „A Búra alatt” c. művét, amikor kiválasztottak Joe szerepére? Olvastad a könyvet?
Nem olvastam a könyvet a casting előtt. Láttam ugyan részleteket belőle, de mivel a sorozat kicsit el fog térni a könyvtől, inkább a forgatókönyvre koncentráltam, és még mindig nem olvastam el az eredetit annak ellenére, hogy sok embertől hallottam, mennyire jó könyv.

– Mennyire vonnak be az írók a történet kialakításába? Tudod, hogy honnan származik a búra?
Ez idáig még nem volt szerepem a történet kiépítésében, sőt ami azt illeti, a színészek csak a forgatás előtt pár nappal kapják meg a forgatókönyvet. Nem tudom „honnan származik a búra”. Épp annyira izgatottan várom, hogy kiderüljön, mint a legtöbb néző.

– A sorozat nem feltétlenül ugyanúgy fog befejeződni, mint a könyv. Mi a te elképzelésed a búráról?
Tudom, hogy hogyan végződik a könyv, de nincsenek jó érzéseim a sorozat végét illetően, ha úgy végződik ahogy a könyv, ha nem. Bármi is hozta létre a búrát, nagyon intelligensnek kell lenni; de hogy evilági-e vagy sem, abban nem vagyok teljesen biztos. Mi van ha az egész csak egy rossz álom?

– „Az uralkodót megkoronázzák” – Eddig Joe és Norrie jelentik a búrát körülvevő rejtély legnagyobb részét. Nehezedre esne elfogadni a búrát mint szereplőt, vagy nyitott lennél egy ilyen lehetőségre?
Színészként szerencsésnek érzem magam, hogy beléphetek egy olyan képzeletbeli világba, ahol bármi és minden megtörténhet. Azt hiszem ha a búra egy szereplő lenne… igen, azt hiszem el tudnám fogadni.

– Képzeld el, hogy csapdába esel a búra alatt, és állandó jelleggel ott kell lenned. Mi lenne az első 3 dolog, amit tennél, és mit hiányolnál a legjobban a külvilágból?
Feltankolnék kajával, vízzel és alternatív energiaforrásokkal. A barátaim és a családom hiányozna, ha kint ragadnának.

– Fiatal Sam Winchesterként nem sok jeleneted van Jared Padaleckivel, de egyébként sikerült jól megismerned őt? Ott volt a forgatásokon és tudtál vele beszélni a karaktere fiatal verziójáról?
Általában amikor fiatal Samként dolgozom, Jared nem dolgozik. Ennek ellenére az évadok alatt volt alkalmam találkozni és együtt lógni vele pár alkalommal. Nagyszerű ember, nagyon barátságos, és könnyű szót érteni vele. Hogy megértsük a lényegét annak, ahogy Jared Sam Winchestert játssza, sok epizódot tanulmányoztam, így meg tudtam ragadni a karakter jellemvonásait. Nagyon szórakoztató folyamat volt, magam is szívesen nézem a sorozatot.

– Benne voltál a második Odaát epizódban amit Jensen Ackles rendezett. Ez milyen volt? Együtt voltál vele a nagyszerű „A Hold sötét oldala” c. filmben. Mennyiben volt más, hogy ezúttal ő a kamera mögött volt?
Jensen Ackles egy nagyszerű ember. Igazi profi mind a kamera előtt és mögött is. Az epizód amit Jensen rendezett izgalmas volt, mert ez volt az első alkalom, hogy megtapasztalhattam milyen is rendezőként. Nagyon jó rálátása van a dolgokra, és olyan jól ismeri a sorozatot, hogy igazán könnyű volt számára rendezőként dolgozni.

– A forgatáson elsütött csínyekről a legjobb mindig hallani. Meg tudnál osztani bármit is velünk? Az Odaát vagy „A Búra alatt” kapcsán?
Amikor a Búra alatt-on dolgoztam, vettem egy 1965-ös Mustangot, csak hogy abban furikázzak fel-alá. Egy nap az egyik stábtag elvitette a kocsimat, hogy azt higgyem ellopták az újonnan vásárolt verdámat. Még egy szolgálaton kívüli rendőrt is szereztek, aki eljött a lakásomra közölni velem, hogy megtalálták a kocsimat, sérülten. Nagyon rossz kedvem lett, és felbosszantott a dolog, mire végül visszahozták a kocsimat.

– Mi a kedvenc filmed, zenei albumod és könyved?
A kedvenc filmem az „Állj mellém!”, zenék közül valami Bob Dylantől, és „Az emlékek őre” a kedvenc könyvem.

– Mivel a myFanbase egy online magazin az amerikai tévésorozatokról, meg kell kérdeznem mik a kedvenc sorozataid?
A kedvenc tévésorozataim a Totál szívás (Breaking Bad), a Vásott szülők (Parenthood) és a Revolution.

Fordította: Nagy Viki