Íme, a Szürke ötven árnyalata film főszereplői Téma: Egyéb kategória

Véget ért a hosszas szereplőválogatás A szürke ötven árnyalata filmverziója kapcsán, tegnap pedig E. L. James, a regények írója a Twitter oldalán hivatalosan is megerősítette a főszereplők személyét. Az ismert mozisztárok helyett ezúttal olyan színészek kaptak lehetőséget, akiket elsősorban sorozatokból ismerhet a nagyérdemű.

“A nagyszerű és tehetséges Charlie Hunnam lesz Christian Grey a Szürke ötven árnyalata film adaptációjában” – osztotta meg E. L. James. Hunnam is sorozatsztár, a főszereplésével fut a F/X csatornán a Sons of Anarchy, amit itthon az RTL Klub vetít Kemény motorosok címen. Az angol származású, harminchárom éves színész hosszú karrierje során természetesen filmekben is feltűnt, a Tűzgyűrű-ben volt főszerepe például, igaz, utóbbi nagyot bukott. Emlékezetes szerepe volt még a Hideghegy-ben is. Hunnam többek között olyan színészek utasított maga mögé, mint Christian Cooke (Magic City), Theo James (A beavatott) és a közönségkedvenc Matthew Boomer (Magic Mike). Utóbbi amúgy a pletykák szerint azért nem kaphatta meg a szerepet, mert “civilben” meleg, ez pedig nem tetszett E. L. James-nek.

Örömmel tudatom veletek, hogy a bájos Dakota Johnson alakítja a mi Anastásiánkat” – tweetelte az írónő. Dakota elsősorban a tavalyi évadban bemutatott Ben and Kate c. sorozat főszerepéből lehet ismerős. A huszonöt éves színésznő azért filmekben is feltűnt, látható volt a Gay Dude, Ötéves jegyesség vagy a 21 Jump Street – A kopasz osztag mellékszerepeiben is. Dakota egyébként sztárszülők gyermeke: édesanyja Melanie Griffith, apukája pedig Don Johnson. A színésznő a casting során többek között olyan színésznőket győzött le, mint Shailene Woodley (Utódok) vagy Alicia Vikander (Anna Karenina).

A szürke ötven árnyalata c. filmet Sam Taylor-Johnson rendezi, a mozikban pedig 2014 augusztus 1-jén mutatkozhat majd be. Ami engem illet, a könyvet nem tudtam végigolvasni, de tudom, hogy nagyon sokan szeretitek. Abból, amit láttam valahogy nem Charlie-t képzeltem volna el a szerepre, Dakota viszont remek színésznő, véleményem szerint vele nem lesz probléma. Ha több információra és egyéb újdonságokra vagytok kíváncsiak a könyvekkel és a filmmel kapcsolatban, bátran keressétek fel a Beautiful Shades rajongói oldalt. Ami pedig a film további híreit illeti, az első trailert természetesen ide is posztolni fogom – mert arra még én is kíváncsi vagyok 🙂