Szerintem … 2013 Nyarának a Legjobbjai Téma: Egyéb kategória

Mondtam már, hogy imádtam ezt a nyarat? De tényleg! Többek között azért is volt jó ez a nyár, mert ez volt a Media Addict fennállásának a legsikeresebb nyara. Először is, 357 bejegyzést írtam bő 90 nap alatt, tehát teljesítettem a napi 3-4 postos tervemet. Legnagyobb örömömre pedig sokan rátaláltatok – s remélem megszerettétek – az oldalra, hiszen minden szempontból rekordot döntött ez a nyár. Három hónap alatt ugyanis 132 ezer látogató generált 280 ezer oldalletöltést. Wow. Mindezt nagyon szépen köszönöm Nektek. Remélem – lehetőségeitekhez mérten, – ősszel sem felejtkeztek majd el az oldalról 🙂

Mivel a nyár ma éjjel véget ért, úgy gondoltam írok egy összegzést arról, hogy ezen a nyáron miket élveztem/szerettem a legjobban. Vélhetően azok, akik gyakran felnéznek az oldalra sok újdonságot nem fognak találni a felsorolások közepette, de azért remélem mindenkinek lesz benne meglepetés. A hozzászólások között nagyon szívesen olvasom a Ti favoritjaitokat is, írjátok meg őket bátran. És íme, a listám:

2013 NYARÁNAK LEGJOBB SOROZATA … TEEN WOLF
Bárkinek volt kétsége afelől, hogy mit hozok ki első helyre? Minden héten írtam kritikát a sorozatról, és ez eddig csak a Glee esetében fordult elő. Mondanom sem kell remek részeket produkált a sorozat. Voltak ugyan hullámvölgyek, leginkább a lassú építkezés miatt, de az utolsó négy-öt nyári rész olyan magas szinten szórakoztatónak bizonyult a számomra, hogy csak szuperlatívuszokban tudok beszélni a sorozatról. A cím és az alapkoncepció láttán gondolom senki nem hitte volna azt, hogy ennyire jó szórakozás lesz majd idővel a Teen Wolf, ugye? Márpedig az lett.

2013 NYARÁNAK LEGJOBB ÚJONCA … DEVIOUS MAIDS
A bombajó pilot után a Devious Maids nem csak a nézettségét tudta növelni, hanem ha lehet még jobb, még szaftosabb és még szerethetőbbé vált, mint amit a pilot láttán el tudtam képzelni. Marc Cherry a Született Feleségek után újra nagyot alkotott. Eleinte jogosan tarthattunk attól, hogy csak a kultikussá vált kertvárosi feleségeket másolja az új show, ideig-óráig így is volt, de aztán hamar kiderült a számomra, az ambíciózus cselédek kalandjai önálló szálakkal is operálnak – ráadásul egész művészien. Amint véget ér az évad jön majd egy éljenző kritika, addig is ha valaki még nem nézett bele ebbe a sorozatba, mindenképp tegye meg, legalábbis szerintem.

2013 NYARÁNAK LEGJOBB DARÁJA … SCANDAL
Annyira jó volt a Botrány második évada, hogy a kritikámban konkrétan a szavakat alig találtam, amik kifejezhetnék azt a jóságot, amit ez a sorozat képvisel. Király színészek, pörgős párbeszédek, durván-jó történetszálak és egy olyan drámai szerelem bemutatása zajlott le az Ovális Irodában, hogy nem győztem ámulni. Miközben a második évadot daráltam, szerettem volna aludni, kimenni a friss levegőre vagy elolvasni pár oldalt egy könyvből, de nem ment, mert az epizódok nem eresztettek. Kétségkívül ezt a darát élveztem ezen a nyáron a legjobban.

 

2013 NYARÁNAK LEGJOBB KÖNYVE … A PÁRVÁLASZTÓ
Nem voltam rest, és a kritikámban szót ejtettem a könyv hátrányairól is, mert voltak neki bőven. Ez azonban korántsem jelenti azt, hogy ne ennek a könyvnek az elolvasását élveztem volna a legjobban a nyáron. A folytatásért már szó szerint epedek, és alig várom, hogy végre megtudjam, mi lesz Lady Ámerica és Maxon herceg között. Pedig ezen a nyáron olvastam az Ethan & Cartert is, ami ugye meleg-sztori, de mégis, 2013 nyarán ez a palotás, herceges YA volt a legjobb szórakozás – és még véletlenül sem guilty pleasure.

2013 NYARÁNAK LEGJOBB KÜLFÖLDI DALA … WHAT ABOUT LOVE?
Tudom, el kellene, hogy süllyedjek szégyenemben. Már hallom is a “zenei hozzáértők” szavait, miszerint nincs stílusom, hagyom, hogy a média rámtukmálja a “szart”, és eleve hogy tetszhet egy tizenéves srác dala, aki nem énekel semmiről. Tuc-tuc ez kell? Hát miért nem Lana Del Rey? Utóbbival sincs ám bajom, de ami ezt a nyarat illeti, három hónapon át énekeltem torkomszakadtából, hogy “What About Love? What about our destiny?”. Mit is mondhatnék, ami tavaly a Call Me Maybe volt, az számomra idén a What About Love. Hajrá Austin Mahone 🙂

2013 NYARÁNAK LEGJOBB MAGYAR DALA … SZÁZ FELVONÁS
Veres Mónika jött, látott és győzött, a The Voice-ban ismét feltűnő, egykoron Nika néven futó énekesnő új dala, a Száz felvonás pedig a kedvenc magyar nótám lett a nyáron. Imádom a dallamvezetését, annyira szépen énekel benne Nika, és azok a magas hangok, amiket simán kiénekel, hát valami zseniálisak. Az angol verziót már nem csípem annyira, de kétségsemfér ahhoz, hogy ezen a nyáron a Száz felvonás volt a kedvenc magyar dalom.

2013 NYARÁNAK LEGNAGYOBB WTF-‘YA’ … PRETTY LITTLE LIARS
Vélhetően sokan zúgolódnak, sok rajongó szíve biztos összetört, de egy biztos: a Pretty Little Liars az évadzárójában egy olyan dolgot lépett meg, ami régóta időszerű volt. Merész, bátor és átfontolt döntést hoztak, ami által később sokkal jobb lehet ez a sorozat – én legalábbis maximálisan úgy érzem. Nem lövöm le a poént, aki kíváncsi, olvassa el ezt a kritikát. Egy biztos, a rész megnézése után sokáig “kerestem az államat”.

Van egy olyan érzésem, hogy korábban nem sokan figyeltetek fel a húsz éves szépségre, de érdemes lesz kinyitni a kétkedő szemeket is, ugyanis Maia Mitchell legalább olyan gyönyörű karriert fog befutni a jövőben, mint a korábbi ABC Family-sztár, Shailene Woodley. Tudom, nagy szavak, de meg kell mondjam ezen a nyáron Maia Mitchell száz százalékosan meggyőzött engem a tehetségéről. A Teen Beach Movie-ben kétségkívül ő játszott a legjobban, a The Fosters c. sorozat főszerepében is mindenkit lepipált ez a lány. Callie szerepében megmutatta a lehető legtöbb oldalát, ráadásul olyan szerethető és szimpatikus teremtés, hogy őszintén meglepődnék, ha előbb-utóbb Hollywood nem fogadná (még jobban) az ölelő karjai közé.

2013 LEGDÖGÖSEBB HÖLGYE … SHAY MITCHELL
Oké, elismerem, nem feltétlenül én vagyok a kompetens személy arra, hogy a hölgyek külsejéről véleményt alkosson, de még így is bátran kijelenthetem, hogy a huszonhat éves ‘pretty little liars’ mennyire gyönyörű. Nem sok olyan egzotikus szépség rohangál a tévében, mint Shay, márpedig biztos sokan nem bánnák. Az a gyönyörű bőrszíne, a szexi hosszú haja és azok az igéző, kifejező szemek – most mondja nekem bárki azt, hogy volt ezen a nyáron Shay Mitchelltől szebb hölgy a képernyőn.

2013 NYARÁNAK LEGDÖGÖSEBB PASIJA(I) … THE CARVER TWINS
Ezt aztán nehéz volt eldönteni, de gondolom most nagyon sokan hevesen bólogattok. Kétségkívül a Teen Wolf az a nyári sorozat, a legtöbb potencionális “leg”-pasi rohangál, de a “felhozatalból” engem ezen a nyáron a Carver-ikrek nyűgöztek le. Kidolgozott felsőtest, helyes arc, ráadásul az egyikük meleg karaktert alakított ezenfelül minden részben félpucéran rohangáltak. Nem akarok álszentnek tűnni, ezért mindenképp rájuk “kellett”, hogy essen a választásom. De abszolút második helyre kétségkívül Dylan O’Brien került 🙂