David Henrie Interjú – Fordította: Bernadett Téma: Egyéb kategória

A Disney Channel sorozata, a Varázslók a Waverly Helyről (Wizards of Waverly Place) hatalmas sikert aratott szerte a világon, így nem is meglepő, hogy a csatorna a sorozat fináléja után egy újabb, szám szerint a második tévéfilmet készített el hozzá. Ebben azonban már nem vállalt szerepet David Henrie, akinek az ismertséget Justin Russo bohókás, okoskodó karaktere hozta meg. A huszonhárom éves színész elmondta azt, miért volt kénytelen nemet mondani a Varázslók újra egyesítésére, ezen kívül, szó volt a következő filmjeiről, a randizásról, vágyairól és még a testvére, a szintén színész Lorenzo is szóba került.

– Milyen érzés, hogy öt év után véget ért a Varázslók a Waverly helyből és a karrieredben egy teljesen új fejezet kezdődik?
Szomorú a távozás egy olyan csapatból, amit nagyon szerettem, de izgatott is vagyok az új dolgok miatt.

– Mit tanultál belőle és milyen emlékek maradnak meg örökre?
Nagyon jó lehetőség volt, hogy írhattam is, így bepillanthattam a kulisszák mögötti munkába, ami nagyon sokat segít színészként is.

– Hiányozni fog Justin Russo?
Vicces karakter volt, és nagyon fognak hiányozni a színészek és a stáb is.

– A sorozat visszatért egy speciális TV filmmel, te hogyhogy nem vettél benne részt?
Több okból nem veszek részt a TV filmben. Az egyik az, hogy ütközött a 1000 to 1 című filmmel. A Varázslók nagyon sok mindent tettek értem, és nagyon hálás is vagyok. Az én álmom azonban mindig is az volt, hogy játékfilmekben szórakoztassam az embereket, és ezért remélem, hogy a rajongóim velem tartanak majd a karrierem következő állomására is. Amikor a sorozat véget ért, azt tettem, amit tenni kell, ha valaminek vége szakad – továbbindultam új, friss kihívásokat jelentő szerepek felé. Három filmem is kijön jövőre: Little Boy, 1001 to 1: The Cory Weissman Story, és a Nagyfiúk 2. Amikor véget ért a show én egyből ezekbe az érett projektekbe vágtam bele, amik sokkal közelebb állnak a korosztályomhoz. Amikor hallottam az új film ötletét, azt hogy másfél év után újra folytatódna a show, arra a következtetésre jutottam, hogy, ha visszatérnék a varázsvilágba, az nem lenne olyan új kihívás, amivel előre juthatna a karrierem.

– Hogy képzeled el karriered következő fejezetét?
Ryan Gosling és Joseph Gordon-Levitt rajongó vagyok, szeretném, ha a karrierem hasonlóan alakulna, mint az övék a sorozat után.

 Izgatott vagy amiatt, hogy három új filmed is készülőben van? Milyen volt forgatni őket?
Nagyon jó volt. Oscar nyertesekkel és jelöltekkel forgatni nagyon nagy élmény volt, mind a háromban. Sokat tanultam Tom Wilkinsontól, Emily Watsontól és Michael Rapaporttól a Little Boy során. London szerepe kihívás volt számomra. Ha ismertetek a Varázslókban, akkor el tudjátok képzelni, hogy ez a szerep pont annak az ellentéte. Ez igazán drámai, sok szívvel, illetve gyönyörű és érzelmes film, amit szerintem élvezni fogtok.

– Az 1000 to 1 igaz történeten alapul. Milyen volt Cory Weissmannt alakítani? Hogy készültél fel a szerepre?
Nagyon sok előkészületi munka volt, beleértve elkészíteni Cory inspirációjának történetét: egy fiú, aki nem hagyta, hogy a stroke legyőzze. Láthatóak lesznek Cory gyógyulásának különböző állomásai, az első évtől kezdve az végzős évig az egyetemen. Mesterévé kellett válnom a stroke minden fizikai tünetének beleértve a bal oldali teljes bénultságot, illetve majd négy évvel később, hogy már tud mozogni, igaz sántán, de képes rá és a köztük lévő minden lépést. Nagyon sok munkám volt vele, de teljesítettem a kihívást. A film készítése előtt rengeteg időt töltöttem Coryval. Nagyon várom már, hogy lássátok a filmet, szó szerint vért és izzadságot tettem bele.

– Milyen volt a Nagyfiúk 2 forgatása olyan nagy sztárokkal, mint Adam Sandler, Salma Hayek, Taylor Lautner és a többiek?
Ez nagyon szórakoztató munka volt! Kevin Jamesszel együtt dolgoztam a Little Boyban, így amikor megkért, hogy szerepeljek, rögtön igent mondtam. Nagyon nagy Adam Sandler rajongó vagyok, így a vele való munka olyan volt, mintha egy álmom vált volna valóra. Ő az egyik, aki kiskoromban inspirált. Ő azzal keresi a kenyerét, hogy filmet forgat a legjobb barátaival, és megnevetteti az embereket az egész világon. A siker minden darabkáját megérdemli a kemény munkájáért.

– A családod milyen szerepet játszott abban, hogy idáig eljutottál?
Nélkülük nem lennék itt. Ilyen egyszerű. Akkor is hittek bennem, amikor én nem hittem magamban. Mindenben támogatnak, ezért nagyon hálás vagyok nekik.

– A testvéred, Lorenzo is színész. Hogyan segíted őt, hogy beteljesítse az álmát?
Az az álmom, hogy egy nap rendezni fogok egy filmet, aminek ő a főszereplője, úgyhogy miután megrendeztem az első rövidfilmem most az írópartneremmel egy olyan projekten dolgozunk, amiben ő fog szerepelni. Lorenzo véleményem szerint egy nap hatalmas sztár lesz, mert a tehetsége kimeríthetetlen.

– Mit tanácsolsz, és mit nem tanácsolsz neki a színészi karrierrel kapcsoltban?
Nem szabad másért színésznek lenni, mint hogy az embereket szórakoztasd. Értetek csináljuk, azért, hogy szórakoztassunk titeket, illetve hogy kiragadjunk bennetek néhány órára a való világból.

– A családod mond véleményt a barátnőidről?
100%-ig szicíliai anyukám van, akit tisztelek, úgyhogy nem viszek haza egy lányt sem, csak ha megérdemli. Plusz valójában eddig csak egy barátnőm volt, úgyhogy csak egy lányról tudtak véleményt mondani, amit meg is tettek.

– Milyen a szerelmi életed jelenleg? Szerelmes vagy?
(Nevet.) Jó kérdés. Jelenleg senkivel sem randizok, úgyhogy szerelmes sem vagyok. Az igazira várok, hogy felbukkanjon, akit haza is tudok vinni és a szüleimnek bemutatni.

– Hogyan gyógyulsz fel abból, ha valaki összetöri a szíved?
Nem tudom (nevet), gáz vagyok az ilyen kérdésekben. Biztos, hogy nem szabad csak azért halogatni a szakítást, hogy megvédjük magunkat a sérüléstől. Az érvek vezéreljenek, ne az érzelmek.

– A három film közül melyik áll hozzád a legközelebb?
A Little Boy könnyeket fog fakasztani. Egy érzelmi hullámvasút, ami szíveket fog rabul ejteni. Gyönyörű üzenete van.

– Van olyan szerep, amit még nem játszhattál el, de szeretnél?
Minden színésznek vannak álomszerepei, amiket el akar játszani egyszer. Én szeretnék detektív, tolvaj, cowboy…stb lenni egyszer.

– Ki lenne az álompartnered egy romantikus vígjátékban?
Nincs ilyen. Csak jó színésznő legyen.

– Twitteren azt írtad, hogy tetszett a Skyfall. Szeretnél egyszer James Bond lenni?
Szerintem legbelül minden férfi szeretne James Bond lenni, akár csak egy napra is.

– Vissza fogsz térni a TV-be hamarosan?
Szeretnék egy egyórás drámában szerepelni majd.

– A munkán kívül mit szeretsz még csinálni?
Rövidfilmeket csinálni. A jövő év elején készül az első nagyobb költségvetésű filmem, amivel remélem, hogy eljutok a fesztiválokra, majd kiadom online, hogy mindenki láthassa.

– Gondolod, hogy az, hogy már 9 éves korod óta színészkedsz megváltoztatta azt, ahogy az életed és a jövődet látod?
Nem mondom, hogy megváltoztatta, mivel én mindig is szórakoztatni szerettem volna, de sokat segít az életem különböző aspektusait definiálni.

– Már 15 éve, hogy a show business-ben vagy. Hogy írnád le életed ezen szakaszát?
Csak egy szóval: áldott vagyok.