Awkward – Kritika a harmadik évad első feléről Téma: Egyéb kategória

évada. Botor módon azt hittem, egyben leadják majd a teljes évadot, de szemetek voltak, és a felénél félbevágták. Végül is, nem baj ez, mert ez a harmadik évad teljesen más volt, mint az eddigiek. A tavalyi részektől jobban élveztem ezeket, ez kétségtelen, de úgy érzem tényleg ráfér a reboot, mert mintha saját magát ismételni, holott nem olyan idős ez a sorozat, hogy ezt nyugodt szívvel megtehesse. A folytatás természetesen érdekelni fog, a kreátort kirúgták és hoznak a helyére mást, így csak abban reménykedem, hogy elvégez egy nagytakarítást.

 

Az Awkard-nál azt kell végre felfedezni, hogy mennyire jó mellékszereplői vannak. Itt elsősorban Sadie-re gondolok, az a csaj zseniális és több műsoridőért kiált. A többi időnként felbukkanó karaktert is imádom, a bunkó meleg srác például haláli pofa, de Ming és a bukott ázsiai maffiavezér diáklány is nagyon érdekes történetszálakat kapnak. Eközben Jenna és a szerelmi évődés valahogy kevésbé izgalmas a számomra. Bár, ki tudja, Brittany is addig működött a Glee-ben, amíg egymondatos poénokat mondattak vele, komolyabb történetszálakkal már nem bírt el. Vajon itt is ez lenne? Sadie csak addig vicces, amíg részenként két-három percben lenyomja az epizód poénjainak a felét? Remélem, hogy nem. A kép alatt spoileresen folytatom

A bevezetőben is említettem, de a sorozat ismétli önmagát. A második évadban ugye Jenna és Jake jártak, de a lány Matty felé kacsingatott, és szabadulni akart a kapcsolatból. Most ugyanez van pepitában, csak Mattyvel jár és Collinra ácsingózik. Most azonban valahogy jobban kivitelezték, mint tavaly, hiszen bemutatták miért működésképtelen Jenna és Matty párosa, amitől valahogy reálisabb a Collin iránti vágy. Egy dologra azonban hajlamos vagyok: gyakran elfelejtem, hogy ezek a srácok tizenévesek, és akként kellene megítélni a tetteiket. Ez azért van így, mert az összes színész legalább 25-nek tűnik (némelyik talán van is annyi), és így nem túl reális a diákok között megszokott “szeretlek, nem akarlak, de most már igen”. Ha utóbbit valahogy elfogadom magamban, akkor a Jenna-féle szerelmi huzavona is jobban bejöhet majd.

Mindettől függetlenül, és a gyengécske indítás ellenére, a harmadik évad első fele nekem bejött, sőt, kíváncsian várom a folytatást. Annyira jól felépítették Collint, hogy szó szerint elkezdtem drukkolni a srácnak, igaz, közrejátszik Nolan Gerard Funk is, a pasi valami hihetetlenül helyes – oké, ő se nagyon néz már ki tininek. Amúgy, már biztos említettem, de az Awkard is azon szériák egyike, ahol az egyfőre jutó dögös pasik száma igencsak magas szinten mozog. Ó, és most eszembe, pedig majdnem elfelejtettem: annyira megszerettem a kreatív írás tanárt, valami hihetetlen az a fazon. Tök jó, hogy Valerie mellé bekerült még egy flúgos tanerő, ettől valahogy viccesebbé vált a sorozat. Az Awkard mintha kezdett volna a dráma felé hajlani, de ahogy telt-múlt az idő, a poén faktor úgy lett egyre erősebb, ennek pedig csak örülni tudok.

Értékelés: 7/10
Még mindig távol vagyunk az első évad színvonalától, de úgy érzem javuló tendenciát mutat a sorozat. Kíváncsian várom tehát a folytatást, és remélem nem csak Jenna szerelmi vívódása lesz a központban, hanem kapunk majd valamilyen értelmesebb szálat is.