2 Broke Girls – Kritika a második évad fináléjáról Téma: Egyéb kategória

Jajj srácok, mit is írhatnék nektek a 2 Broke Girls második évadáról? A lényeget már úgyis leírtam pár hónapja. Nem tagadom, nagy rajongója vagyok a sorozatnak. Úgy érzem egy olyan állandó minőséget képvisel, amire kevés sorozat képes. Tulajdonképpen egy olyan része sem volt, amit ne élveztem volna maximálisan, és valljuk csak be, ez elég ritka dolog. Mondhatnánk azt is, hogy a 2 Broke Girls világában nem változott semmi. A lányok továbbra is csórók és nagyszájúak, ráadásul ebben a sorozatban van a legtöbb szexuális utalás és altesti poén, ráadásul a legtöbb még jól is jött ki.

A 2 Broke Girls zsenialitása nem is feltétlenül a jól elsütött poénokban, hanem a remek karakterekben rejlik. Max és Caroline között olyan jó női “bromance” alakult ki a két évad alatt, hogy az valami zseniális. Imádom, ahogy csipkelődnek egymással, azok a beszólások oltáriak, de közben végig látni, hogy milyen jó barátnők és mennyit küzdenek az álmaikért. Nagyon tetszett az a rész, amikor befuccsolt a cukrászdájuk, és Caroline nénikéje megszólalt, hogy “Túl szép, túl gyorsan“. Olyan szépen reflektált erre a finálé, ami felvezette egy új vállalkozás sokkal kivitelezhetőbb lehetőségeit, és pont ettől olyan jó ez a sorozat. Nem felejti el a korábbi dolgait, gyakran reflektál azokra a dolgokra, amiket korábban csak érintőlegesen érintett. Ebből a szempontból sok széria tanulhatna az íróktól, elsősorban a Glee-re gondolok ezáltal.

Visszatérve a karakterekre, a mellékszereplőket is nagyon szeretem, egyedül Oleg az, akinél néha azt érzem, hogy “vá, ez a pasi túl sok”. Mégis, őt is a szívembe zártam, de a legtöbbet Sophie és Han megszólalásain nevetek. Az évadban sokáig itt volt Ryan Hansen, a karaktere, Candy Andy pedig valami zseniális volt, leginkább Maxszel közösen. Imádtam ezt az évadot, megvolt az átkötő szál, a poénok továbbra is ugyanolyan ütősek, mint eddig, ráadásul sikerült a szereplőket is fejleszteni. Jelenleg a 2 Broke Girls az egyik legjobb komédiasorozat a placcon, ha valaki nem nézi, hát csapjon bele a lecsóba, mert mindenképp érdemes.

Értékelés: 9/10
Némelyik altesti poén már nekem is sok(k) volt, de alapjáraton nagyon sokat röhögtem. Imádom azt, hogy képesek mindenből viccet csinálni, legyen az rasszizmus vagy a melegek, és ami a legjobb, hogy ezt csak a móka kedvéért csinálják, mert látszik rajtuk, hogy még ők sem gondolják komolyan. Ajj srácok, mondtam már, tessetek darálni a 2 Broke Girlst 🙂