Teen Wolf 3×03 – Fireflies Téma: Egyéb kategória

Ha minden idők legrosszabb Teen Wolf epizódját keresi valaki, akkor szólok, hogy akár abba is hagyhatja, hiszen megvan a győztes. Azt hiszem ez az epizód bebizonyította azt, hogy miféle betegségekkel küzd a Teen Wolf harmadik évada. Az első kettő rész még tetszett, mert volt, ami elvonja a figyelmem. Ütöttek a poénok, a Sterek kémia, jók voltak a magánéleti részek, ráadásul volt Danny és az Ikrek, szóval annyi minden elvonta a figyelmem, hogy nem tudtam koncentrálni a lényegre. A második évad fináléja után nagyon hirtelen van jelen az új rejtély, az új bűnügyek és így tovább. Azt hiszem több időt kellett volna adni a regenerálódásra, a szereplők közötti kapcsolatok kibontakoztatására, mert ez így valahogy túl sok. Ez a mai rész pedig ezt bőven bebizonyította, hiszen tulajdonképpen semmiről sem szólt. Negyven percig futkároztak, közben bevillant pár érdekes szál, hogy aztán az utolsó kettő percben odacsapjanak, és ezáltal megpróbálták egy jó epizód látszatát kelteni. Szomorúan jelentem, nem sikerült. Spoileresen folytatom a kép alatt.

Ahogy a bevezetőben is írtam, nekem sok volt ez a negyven perces futkározás, meg az idióta cselek, hogy elkapják Corát meg Boydot, mielőtt bárkinek baja esik miattuk. Különösen azért gondolom ezt, mert a végére frankón azt a látszatot keltették, hogy Derek képes volt egyedül megfékezni őket. Argent-apuci bevetése a csapatba jó ötlet volt, és Allison is badass volt szokás szerint, de úgy érzem mindennek a kiderülése, plusz a vérfarkas vadászat rejtelmeinek a mélyebb átadása túl nagy luxus ahhoz, hogy negyven percig futkározzanak az erdőben, majd az iskolában. Azon pedig igyekszem nem hangosan röhögni, hogy már megint a suliban akarták megoldani a vérfarkasos mizériát. Ami a poént illeti, Scott és az “ööö”-k tetszettek, meg Isaac és Derek között is vicces volt az a “beszélgetés”, de ezen felül az üldözős szálban más pozitívumot nem tudnék kiemelni.

Szerencsére itt van Stiles, és a misztikum Heather eltűnésével kapcsolatban. Tetszik, hogy még egy állatfaj bolondult meg, és azt hiszem ez sok mindenre hatással lesz. A végén már rituális áldozatokról beszéltek, amiket ugye szűzeken hajtanak végre. Stiles még szűz, szóval remélem Lydia (vagy Derek 😀) gondoskodik a probléma megoldásán, nem festene jól Dylan O’Brian hullaként. Azt azért elismerem, hogy az epizódnak ez a fele, mármint, ami az áldozatokat illeti, már egy fokkal jobban sikerültek. Ja, de még felmerült bennem valami: mi számít a szüzesség elvesztésének? Mert az a lány az erdőben (Emily) egy másik lánnyal akart lefeküdni, szóval felmerült bennem a kérdés, pontosan mitől szűz valaki? Nem a behatolás a lényeg? Mielőtt még túloffolnék, szót akarok ejteni Lydiáról is. Nagyon szeretem a karaktert, de már végre válaszokat akarok kapni. Két éve megy szerencsétlennel a pszcihó, és ideje lenne már kiderülnie, mitől is olyan különleges.

Értékelés: 4/10
Kevesebb pontot nincs pofám adni, de azt hiszem még így is túlértékeltem ezt az epizódot. A jövőheti előzetes alapján érdekes rész következik majd, de logikusan belegondolva nem lesz nehéz felülmúlni ezt az epizódot.