The Carrie Diaries – Véget ért az első évad Téma: Egyéb kategória

Hát kifújt, véget ért a The Carrie Diaries első, és ki tudja, talán egyetlen évada. A sorozatról már több kritikát írtam, de most igyekszem a fináléra koncentrálni. Nem is tudom eldönteni, hogy jó vagy rossz volt az, amit láttam. Mert voltak benne jó részletek, gondolok itt elsősorban a lezárásra, de ami Sebastian és Carrie között zajlott le, és eleve Maggie idióta tettei, azok túltettek mindenen. Azt viszont fontos elmondanom, hogy megvolt a lezárás, nagyon jól ért véget az epizód, így ha meg is kapja a Carrie a kaszát, akkor sem lehet hiányérzet, ez pedig kiemelten fontos egy sorozat esetében. Spoileresen folytatom, ha nem láttad, ne olvasd tovább a bejegyzést.

Nem is tudom láttam-e olyan eddig valaha, hogy egy részben kétszer is szakítson a központi szerelmes pár. A Carrie és Sebastian párosítás amilyen cukin és szerethetően indult, pont annyira ért véget gagyin és unalmasan. Sajnálom, hogy alakult, mert én szerettem kettejük párosát, a kémia is megvolt bennük, de azért várható volt a vég, hiszen Carrie-nek már megvan a nagy szerelem Mr. Big személyében. Azonban az, ahogy szétmentek Sebastiannal, meg az a hülye csók Maggie-vel, hát az rém gagyi volt. Maggie viselkedése is, ugyanmár, ennyire nem lehet nyomorék az a lány. Végre előveszik annyi mellőzöttség után, erre ilyen béna történetszállal hozzák őt újra képbe … ugyan már. Miattuk, no meg Tom kis viszonya miatt gondolok rossz érzéssel erre a részre, pedig voltak benne jó dolgok.

Walt karaktere nagyon tetszett, és az út is, amit bejárt az évad során. Tizenhárom rész – ami egy tanévet ölelt fel, – alatt belátta, hogy ő bezony meleg, a fináléban pedig jól le is smárolta Bennettet, a kivitelezés meg annyira aranyos volt, pláne a beszélgetés a végén, hogy Bennet megvárja, míg Walt nagykorú lesz, és aztán komolyabban is elbeszélgethetnek egymásról. Aranyos volt kettejük szála, de Carrie volt a legcukibb, ez kétségtelen. Nagyon tetszett az, hogy rátalált a saját útjára. Most már New Yorkban van, a lehető legjobb helyen, az epizód lezárása pedig egyszerűen isteni volt. A Szex és New Yorkban nem Carrie volt a favorit – és most lightosan fogalmaztam, – itt viszont nagyon szerettem a szeleburdi, szerethető Anna Sophia Robb tolmácsolásában. Külön pozitívum volt még Dorrit, aki így a végére kinőtt a saját árnyékából, és őt is sikerült megkedvelnem. Kőkemény guilty pleasure volt a The Carrie Diaries, méghozzá a jobbik fajtából.

Értékelés: 6/10
Az évadzáróra több pontot nem tudok adni, de azt hiszem, hogy ez nem is gond. Nagyon megszerettem ezt a sorozatot, minden héten remek szórakozást nyújtott, annak ellenére, hogy számos problémával rendelkezett. Nagyon drukkolok azért, hogy kapjon egy második évadot, de az valahol kitolás lenne az Emily Owens MD-vel szemben is, hiszen utóbbi jóval magasabb értékeket produkált, mint Carrie. Nem tudni még, lesz-e folytatás, de … reménykedjünk, egyelőre mást nem tehetünk. De ha mégsem lenne második évad, nyugodtan kezdjetek bele, mert szép lezárást kapott.