A Könyvmolyképző kiadta az első meleg regényét Téma: Egyéb kategória

UPDATE: A hozzászólások között tájékoztatást kaptam (köszi Moony), hogy már több, meleg főszereplőkkel rendelkező regény is elérhető Magyarországon (( Katona André – Mennyi időnk van; Ken Hobey: Fiúk melegítőben; Jodi Picoult: Gyere haza )). Az új információ birtokában átszerkesztettem a cikket. Köszönet mégegyszer a segítségért, és sajnálom, a félretájékoztatást.

Hihetetlen, de igaz: ma megjelent az első meleg főszereplőkkel bíró regény Magyarországon a Könyvmolyképző Kiadónál! Már évek óta esedékes volt, a kérdés azonban az volt, hogy mikor kerülhet rá sor. Nos, a Könyvmolyképző Kiadó pedig fogta magát, és esélyt adott a meleg regényeknek, egy új, “Szivárvány Sorozat” keretein belül. Azért azt említsük meg, hogy több, a Kiadónál Magyarországon megjelent regényben is feltűnt már fontosabb szerepben meleg karakter, lásd Barbibébi vagy a Végzet ereklyéi-sorozat, de eddig főszerepben még egy meleg-történettel sem ismerkedhettünk meg.

Az első fecske egy igazán rutinos író tollából érkezik, Ryan Loveless már több meleg tematikájú regényt írt meg, külföldön pedig ezekkel hatalmas sikert aratott. Magyar fordításban az Ethan, Who Loved Carter érkezik, ami hazai keresztségben az Ethan & Carter címet kapta, “Egy különös szerelem története” felirattal a borítón. Íme, a regény rövid története: Carter Stevenson folytonos dadogásával és tikkelésével huszonnégy éves korára teljes magányra kárhoztatta magát. Jóllehet, a barátai is azzal nyúzzák, hogy a Tourette-szindrómának rendeli alá az életét, Los Angelesből egy csöndes kaliforniai kisvárosba költözik. Meghúzza magát, kerüli az embereket. Nem is sejti, hogy újdonsült szomszédja, Ethan Hart, hamarosan feldúlja magányát, és kilöki őt a nagybetűs életbe. Ethan már a kezdet kezdetén megvallja az érzelmeit Carternek, bár közben retteg, hogy agysérülése kettejük közé áll, noha Ethan sokkal fogékonyabb az érzelmekre, mint az átlag. Carternél sokkal több forog kockán: ő többször megégette magát, és nem szeretné, ha megint összetörnék a szívét. Ethan minden alkalmat megragad arra, hogy bebizonyítsa, ő és Carter összetartoznak. Aztán Ethan tragikus hírt kap. Végső kétségbeesésében Carterhez fordul segítségért. Vajon Carter kiállja a próbát?

Ryan Loveless, a szerző már a februári blog-bejegyzésében értesítette az olvasókat, hogy érkezik a regény a magyar könyvesboltokba, íme, az ide vonatkozó részlet: “2013-ban elkészül a magyar és az olasz fordítás. Nagyon izgatott vagyok emiatt, és remélem, hogy nyomon fogom tudni követni a fordítást, bár, még nem hallottam róluk semmit. Akárhogy is, megragadnám az alkalmat, és megköszönni újra mindenkinek, aki írt és postolt róla és támogatta ezt a könyvet, de különösen a karaktereit. Ki sem tudom fejezni a nagyrabecsülésemet“. Az író azóta már látta a magyar borítót is, ami eltér az eredetitől, de a tetszését fejezte ki ennek a kapcsán is.

Szerintem mondanom sem kell, hogy mennyire örülök a hírnek, plusz alig várom, hogy végre elolvashassam a regényt. Szerintem jó dolog, ha ilyen témájú könyveket is kiadnak, hiszen nem mindig egyszerű egy meleg olvasónak azonosulni a heteroszexuális szereplőkkel. Azokat pedig, akiket a meleg-regények nem érdekelnek, abszolúte senki nem kötelezi az elolvasásra. Szóval, hajrá Ethan & Carter! A Könyvmolyképző weboldalán a könyv akciósan megrendelhető, a Könyhét Könyvfesztivál ideje alatt.