A címlaplány – Plázacicák háborúja a címlapért Téma: Egyéb kategória

Egy nem hivatalos America’s Next Top Model remaket mutatott be a Viasat 3 ezen a héten, ebben a realityben pedig a tíz mindenre elszánt lány azért verseng, hogy a HOT! Magazin (nem vicc, tényleg) címlapjára kikerüljenek, plusz vannak még más díjak is, de azokat áttekertem. Facebookon írtam is, nem hittem, hogy jó lehet ez a műsor, látatlanban leírtam az egészet, de az igazság az, egész jót szórakoztam rajta. Alapvetően nem volt ez rossz, akadt benne néhány olyan csaj, aki feldobta az egészet, de valahol röhejes, mennyire törik magukat azért, hogy felkerülhessenek a HOT! Magazin címlapjára. Persze, bármennyire is szórakoztató az egész a maga műfajában, olyan ordas hibái vannak, amik felett nem lehet szemet hunyni.

Először is, rossz az egész koncepció. Már azzal értelmét vesztette a dolog, hogy nem valami neves divatmagazin címlapja a fődíj, mint a Glamour, Elle, Cosmopolitan vagy akár az Éva Magazin. Azzal, hogy a HOT! Magazinba keresnek címlaplányt az egész röhejessé vált, hiszen ott bármelyik celeb bármelyik hülye tettével felkerülhet, míg egy divatmagazin még ma is presztizst jelent. További hülye eleme az egésznek az, hogy a készítők se tudják, mit akarnak. Például az első adásban egy kitalált magazinhoz készítettek címlapfotókat, de az egészet úgy vezették fel, hogy egy dobozból kellett plüssállatokat húzni, és kábé öt perc elment arra, hogy elmagyarázzák, a kígyó az a divatmagazinra utal, mert a kígyó bőréből táskát varrnak, eközben pedig az érdekes fotózásból nem sokat lehetett látni, plusz az elkészült címlapfotókat se mutatták meg mind, amiket meg igen, hát kábé öt másodpercig voltak a képernyőn. A műsor végén pedig kifutón kellett libegni meg szexinek lenni, holott azt mondták, nem modelleket keresnek, hanem címlaplányokat. Most akkor hogy is van ez?

A műsor további problémája az, hogy a zsűrit se lehet komolyan venni. Az számomra érthetetlen, mit keres Hujber Ferenc a zsűriben. Oké, férfi, oké, dögös, oké, híres színművész, de tényleg mi köze van neki a modellekhez? A HOT! főszerkesztője is, távol áll a magazin a divatvilágtól, ennyi erővel mehetett volna zsűrizni Winnie is a Sorozatjunkietól. Nánási Pál és Kimondhatatlan Nevű Linda szereplése érthető, egyik fotós, másik stylist, no de a többiek? Horváth Éva meg … most tényleg, az a nő egy robot. Úgy beszél, úgy viselkedik, úgy jár, mint egy kibaszott robot, ilyet én még az életemben nem láttam. Nem is értem, miért építi rá minden fontosabb műsorát a csatorna. Ami még zavaró volt Évában az, hogy nem találta meg a közös hangot a lányokkal. Sokkal inkább véltem benne felfedezni irigységet a szereplők fiatalsága, “szépsége” iránt, mintsem műsorvezetői profizmust.

Ami a szereplőket illeti, kábé csak egyikükkel tudtam szimpatizálni, a többiek meg elmentek a plázapicsa kategóriába. Az egyetlen, akinek valamennyire drukkolok, az a Kitti, de csak mert csóró, és azzal kezdte, az öccsét neveli egyedül (mondjuk egy tizenöt éves fiún nemigazán van már mit nevelni, és a diákmunkába se halt még bele senki). De ezen felül még ő is az irritáló kategóriába esett bele. Persze, vannak itt is nagyszájú, magabiztos karakterek, akikre lehet építeni, és akikre építettek is, gondolok itt elsősorban az ázsiai csajra, aki annyira el van ájulva magától. Mindent összevetve érdekes bagázst kerítettek össze, és ha már trash reality, kíváncsibb lennék a csajok marakodására a lakásban, arra, ahogy egymás hátába vágják a magassarkú cipőt, mint az idétlen “jajj, mit jelenthet a görény? Csaknem környezet védelmi magazint?” eszmefuttatásokra. Persze, most elárultam magam, mert ha lesz rá időm jövőhéten, meg fogom nézni a második adást is. Mert minden hibája ellenére azért jót röhögtem a plázabarbikon, és azt hiszem ez volt a lényege ennek az egésznek.