Glee 4×17 – Guilty Pleasures Téma: Egyéb kategória

Nocsak, két király rész egymás után, mi ütött a Glee alkotóiba? Most, hogy vége az American Horror Story aktuális évadának úgy tűnik a kreativitás a Glee írószobáiba áramlik? Hozzá tudnék ám szokni rendesen. Mondjuk, ennek a teóriának mond ellent az, hogy ezt az epizódot két “újonc” író jegyezte, és nem az eredeti trió. Akárhogy is, tetszik, amit láttam, és több hasonló epizódnak igencsak tudnék örülni. Nem volt ugyan annyira hujj de jó, mint a Feud, de csak egy hajszállal maradt le tőle.

Az epizód témája a bűnös élvezetek voltak, vagyis a guilty pleasures. Tudjátok, olyan dolgok amiket szerettek, de mégiscsak ciki a külvilág előtt, de ti azért odavagytok érte. Nekem mostanság ilyen a Hal a tortán, egy részt sem hagynék ki … ó, mennyi elpocsékolt idő. A sorozat szereplői lévén énekelnek állandóan, a zenei ízlésükből mutatták meg azokat a dalokat, amiket cikinek tartanak, így felcsendült néhány klasszikus. Meg kell mondjam, most a zene működött a legjobban, olyannyira, hogy egy kicsit háttérbe is szorította a történetet. Legeslegjobban Blaine előadása tetszett, leginkább azért, mert élőben énekelte. Akárcsak a 4×04-ben a Teenage Dream-et, ezt is a felvételen énekelte el, mert bizony a stúdió verzió sok helyen eltér attól, amit a sorozatban hallottunk. Ez pedig így, annyira gyönyörű és egyedi volt, telis-tele érzelmekkel. Engem teljesen elvarázsolt.

Mivel régi Spice Girls rajongó voltam, nálam a Wannabe is nagyon nagy plusz pont volt, az egész jelenet tök jól megvolt koreografálva, ahogy a Spice-lányok kiosztása is. Ő, és Kitty beszólása, miszerint: “Nincs ijesztőbb egy péniszes lánynál” hát behalás volt. A többi dal is tetszett amúgy, a My Perogative például istentelenül jó volt, különösen Jake mozgáskultúrájával. Az epizód végi nagy durranásnak beállított Mamma Mia dal se volt rossz, de ott viszont zavart az ugrálás New York és Ohio között. Olyan szép volt az a fehér háttér, a korhű jelmezek, és hatalmas volt a váltás New York egyszerű lakásához, szóval itt jobban örültem volna, ha Rachel csak elkezdi a dalt. De végül is, maga A DAL az nagyon bejött, pedig nem vagyok Abba-fan.

Azért nem csak a zene, hanem a sztori sem volt utolsó. Azon amúgy meglepődtem, hogy az itteni tinik mennyire odavannak a régi dolgokért, mint a klasszikus tévésorozatok a ’70-es, ’80-as évekből, vagy a szintén a jó húsz-harminc éves dalokért. Ez nekem kicsit stílusidegen egy tinitől. A Spice Girls még belefér, no de Vicky a robot? Szóval, itt azért látszik, hogy az írók inkább a saját élményeiket emelték be a történetbe, de szerintem ebbe minden író beleesik, így nem lepődöm meg rajta. A Guilty Pleasure témát jól kiaknázták, és az, ahogy kapcsolatba hozták ezt Blaine rajongásával Sam iránt, külön jó volt. Sam nagyon jól kezelte a helyzetet, aranyos volt kettejük esetlen párbeszéde a témáról. Remélem a közeljövőben Blaine is úgy túllép majd ezen, mint Tina, bár visszautalós poénként jó lesz még majd ez a következő részekhez. Ó, és Sam ahogy mondta, hogy meg is lenne sértve ha Blaine nem zúgott volna bele … haláli volt 🙂

Kitty meg akar változni, szerencsétlen Jake meg azokat a férfi előadókat szereti titokban, akik verik az asszonyt. Ezek aranyosak voltak, egynek elmentek, de igazából New York mozgatott már meg ismét, ahol végre Rachel előtt is világossá váltak Brody üzelmei. Jól megoldották ezt is, ahogy a lány a fiú kezébe nyomta a pénzt, hát az haláli volt. Brody meg, jesszus, annyira tipikus pasi. Ahelyett, hogy bocsánatot kérne a hibáiért, rögtön ráolvas Rachelre mindent, amit az elmúlt hetekben sunyiban “gyűjtött” róla, csakhogy a fejéhez vághassa egy vita esetén. Tipikus pasi mentalitás … bevetni pedig elég undorító dolog. Ezzel én ki is ábrándultam Mr. Szépfiúból, de kíváncsi vagyok bent tartják-e továbbra is a sorozatban.

Értékelés: 9/10
Sok mindent mondhatnék még, de minek, a lényegen úgysem változtat. Király volt ez a rész, és úgy tűnik egyre jobb úton halad a Glee is. Most azonban már megint három hét szünet, és ez most rohadt nehéz lesz. Remélem az évad hátralévő epizódjai is legalább ennyire jók lesznek majd, mint a mostaniak. Hajrá Glee!