Botrány “A Dal”-nál – Éliás Gyula Jr. kiborult Téma: Egyéb kategória

Kialakult egy kisebb botrány A Dal kapcsán, ugyanis nem csak Geszti Péter, hanem a dalát előadó Éliás Gyula Jr. is besértődött, amiért a szombati elő-döntőn nem sikerült a továbbjutás a középdöntőbe. A “Mindhalálig várni rád” szerzője, Geszti Péter e-képpen fejezte ki a nemtetszését a Borsnak: “Azt reméltem, a zsűri jobban értékeli a mainstream dalokat, vagy azt, hogy például Éliás Gyuszi szerintem a legjobb énekes volt az aktuális adásban, de szívük joga, hogy így döntöttek. Nyilván elfogult vagyok a barátaimmal és a dalainkkal kapcsolatban.”

Erre reagált az MTVA sajtófőnöke is, Lencsó Rita, aki próbálta menteni a helyzetet: “Péterben még nagyon benne van az általa zsűrizett tehetségkutató. A Dal azonban egészen más, itt nem az egyébként rendkívül tehetséges Fehér Zoli és a fantasztikus hangú Éliás Gyula versenyeznek, hanem a dalszerzők. Például Geszti Péter, Orbán Tamás, Szabó Z. vagy Janicsák Veca. Mind a zsűri, mind a közönség a dalokról dönt, Péternek még van dala a versenyben, szurkolunk neki

Az eset kapcsán pedig Éliás Gyula, az érintett is felszólalt, igaz, ő nem egy újságnak nyilatkozott, hanem Facebookon, egy kommentben fejezte ki a sajnálatát: “Egész életemben minden próbálkozásomat elkaszálták a jazzy rádiót leszámitva ,uh. nem lepett meg ez sem, csak azt reméltem hinni, hogy a Walkó Csaba és a Rúzsa Magdi, mint volt tanítványok, segítenek, ezen kívül a Csiszár Jenő amikor Sopronból felkerült Pestre, az édesapám karolta fel, támogatta. Nos ezek után álmomban sem gondoltam volna hogy így alakul” – írta az énekes.

Éliás Gyula amúgy összesen negyvenkettő pontot zsebelt be a zsűritől, ami azért is volt meglepő, mert tényleg mindenki dícsérte a veterán énekest. Azt viszont nem feltétlenül helytálló elvárni, hogy csak azért kapja meg azt a tíz pontot, mert ő volt Walkó Csaba és Rúzsa Magdi énektanára… Ez nem fair dolog egy ilyen versenyen, de azért ismerjük el azt is, hogy a szombati mezőnyből Éliásé volt a legjobb énekhang, és az előadása maga volt a profizmus. Mégsem mehetett automatikusan tovább. Szomorú belegondolni abba is, hogy egy ilyen kiváló hangú énekes kitörhetett volna az énektanári szerepéből, és feljebb juthatott volna a ranglétrán, de pont azok lökték őt vissza, akiket korábban támogatott. Nem egyszerű a szituáció…

Ti mit gondoltok az esetről, csak azért kellett volna tovább engedniük a zsűritagoknak, mert személyes kapcsolatban állnak vele?