Átalakítások + Legyen új design az oldalon? Téma: Egyéb kategória

Okkal nem volt ma érdemi frissítés az oldalon, ugyanis a háttérben ténykedtem, méghozzá igen fontos dolgokat, fel is sorolom nektek mindjárt. Holnap viszont bepótoljuk a mai napi kimaradást, négy-öt bejegyzés kerül majd fél, úgy déltől kezdve, közöttük a várva-várt Pretty Little Liars DVD Borítók.

¤ Jeleztétek, hogy a Sorozatok Világa első és második száma online nem elérhető. Elviekben szereztem két linket, amikkel működnie kellene, és cseréltem is őket az oldalsávban is. Fogalmam sincs, hogy ezek a linkek meddig lesznek jók, de a letöltés funkcióval is áttekinthető a Magazin. Ha van valakinek egy jó tárhely tippje, vagy valami wordpress pluginos mód arra, hogy fel lehessen tölteni a Magazint egy biztonságos helyre, légyszíves ossza meg velem 🙂 Addig is: 2012 Decemberi + 2012 Novemberi szám elvileg most már olvasható Online.

¤ Egy hét múlva, azaz 2013 január 13-án, vasárnap már olvasható lesz a Sorozatok Világa harmadik száma. Most a korábbiakhoz képest csökkentett lesz a tartalom, a karácsonyi forgatag és a közelgő vizsgaidőszak miatt az íróknak nem volt túl sok idejük foglalkozni a lappal. Éppen emiatt a februári szám is veszélybe került, de mindent elkövetek azért, hogy ne szűnjön meg a Magazin. Ha “csak” egy 15 oldalas kiadással, de akkor is jelentkezni fogunk. De ez még a jövő zenéje.

¤ És most az átalakításokról: Teljesen megújult a DVD Borítók menü, mivel Andris segítségével sikerült “3D Hatást” elérnem az eddigi borítókkal, azaz így már megnézhetitek azt is, miképp festenek a DVD Borítók, ha majd tokba teszitek őket nyomtatás után. Igen, még gyakorolnom kell ezt a “3D” formátumot, de majd idővel belejövök ebbe is. Íme, pár darab mutatóba:

Desperate-Housewives-DVD-Cover Glee-DVD-Cover 90210-DVD-Borito

¤ És ha már szóba kerültek a DVD Borítók: összegeztem a múltkori szavazást, amiben két kérdést tettem fel. A nagy többség szerintem olyan sorozatokhoz is készüljön borító, amit nem mutattak be Magyarországon, illetve, a szavazók 65%-a az eredeti címeket protezsálja, és nem a magyart. Viszont, a magyar címes szavazók is nagy számban képviseltették magukat, én pedig nem szeretnék cserben hagyni senkit, ezért döntésre jutottam. A legtöbb DVD Borító eredeti címmel készül majd el, kivéve, ha vállalható a magyar címe, mert akkor mindkettő verzió játszik. Példának okáért ha lesz Terra Nova DVD Borító, nem lesz ott az alcím, mint “Az új világ“. És nem leszek hajlandó “Született Szinglik” borítót sem készíteni ahhoz a Cougar Townhoz, ahol az összes szereplőnek párkapcsolata van. Viszont, az olyan sorozatoknál, ahol normális a magyar cím, ott két verzió fog elkészülni. Egy “Revenge” és egy “Bosszú“, természetesen ugyanolyanok lesznek majd, csak az egyik magyar, a másik pedig eredeti címes. Azt hiszem ez a legjobb kompromisszum, amit meghozhattam a témában. (a sorozatcímeket csak random sorolgattam ám, a kérdést, hogy mihez készüljön borító, Ti döntitek el, amikor gyorsasági versenyt rendezek Facebookon vagy itt, a hozzászólások között.)

¤ Végre, frissítettem a Háttérképnaptárat is, a 2012-es összegzőben például már június óta nem sikerült rendet tennem … ezentúl igyekszem arra is jobban odafigyelni 🙂

¤ Újabb sorozatokkal bővült a SOROZAT ABC menü. Már jó sok szériát összegyűjtöttünk, amiről szó esett az oldalon az elmúlt években, de ezt a számot természetesen igyekszem majd tovább bővíteni.

¤ Van két szuper új elit társoldalunk. Egyikük, az első magyar The Vampire Diaries rajongói oldal, a Vampire-D.Net – aminek a megszületésénél amúgy jelen voltam, Lina lelkesen mutogatta annak idején a sablont MSN-en, és igazából nem is értettem, mire ez a nagy TVD mánia, amikor még be sem mutatták a sorozatot… 🙂 -valamint Andris, Becky és Robi oldala, az ArrowFan.Org,

¤ Végezetül, jöjjön a Jolly Joker kérdés. Mint minden nagyobb dolgot az oldalon, ezt is veletek szeretném megbeszélni, hiszen ez így fair, én legalábbis úgy érzem 🙂 Egy ideje azon gondolkodom, kell-e új design az oldalra. Sajnos engem idegesít, hogy lépten-nyomon a mystique témába futok, és ez annyira bonyolult egy theme, hogy átalakítani sem tudom annyira, hogy ne legyen felismerhető. Ezért kérdezlek titeket: Legyen új design az oldalon? Ha igen milyen? “Magazin-forma”? Ha van egy-két téma javaslatotok, szívesen látom.

Igazából megvannak a pro és a kontra érvek is a design váltás mellett. Ellene szól, hogy úgy érzem az oldal most harmonikus és könnyen áttekinthető. A design váltás mellett viszont az egyedi stílus, vagy a szükséges változatosság szólhat, viszont az ellene érv legerősebbjét kihagytam: rengeteg időt elvesz, amit más esetben cikkek írására, DVD Borító készítésére használnék fel. Ezért is érdekel a véleményetek, hogy merre induljunk el most 🙂