Kiábrándító a sok baki a magyar médiában Téma: Egyéb kategória

Mint már írtam párszor, hazai sajtóból egyedül a sorozatjunkie, comment:com és az [origo] azok az oldalak, ahová napi rendszerességgel, akár többször is felnézek. Nem azért, mert a többi olyan rossz lenne, de a külföldi híreket megkapom angolul, a magyar hírekre ez a három portál bőven elég, és nem állt meg az életem attól, hogy fél évig nem tudtam Kari Szecsődi viselt dolgairól.

A bejegyzésem apropója pedig a kiábrándultság, méghozzá az [origo] iránt. Nem tudom, hogy csak én vagyok-e ennyire szőrös szívű, de már elegem van a tárgyi tévedéseikből. A héten az Emily Owens M.D.-re mondták, hogy női Doktor House és az amerikai X-Faktornál azzal pedáloztak, hogy csak Mario Lopez a műsorvezető. És nem csak ezeket a hibákat vétik, hanem minden mást is, legyen az akár helyesírási, vagy tárgyi tévedés, netán félreírás. Ez nálam már a kiábrándító kategória, és kezdem egyre kevésbé komolyan venni az [origo] munkatársait.

Igen, egyet értek azzal, ha most a fejedet ingatod olvasás közben, és arra gondolsz, hogy merem én felróni mások hibáit, amikor én is elég sokat vétek az oldalon. Egy dolgot azonban ne felejts el: én egyedül szerkesztem az oldalt, felettem nincsenek korrektorok, vagy egy rakás munkatárs körülöttem, aki szólhatna, ha elrontok valamit – persze, Ti szerencsére szóltok, és ez sokat számít nekem, de tényleg. Azt se felejtsük el, hogy ők pénzt kapnak a munkájukért, tegyük hozzá, nem is keveset, méghozzá azokért a cikkekért, amik nyüzsögnek a hibákért hibáktól. Ez pedig igaz ám a nyomtatott médiára is. Azért a sok pénzért, amiért egy hivatalos újságíró dolgozik, igazán megérdemelné az olvasó a minőséget.