Baricz Gergő új dala öngyilkosságra buzdít? Téma: Egyéb kategória

Némán akarok állni, ha már ezt elmondtam Neked. Megsüketülni gyorsan, ne halljam, mit tettem Veled. Megvakulnék inkább, ne lássam könnyben a szemed, Végül meghalnék, hogy visszaadjam újra az életed!

Az X-Faktor kritikából ugyan kimaradt, de Baricz Gergő szombati előadása az élő showban, hát valami nevetségesen pocsék volt. Már rögtön a felvezető filmben, az énekes érdemeiként említették azt, hogy simogató hang, meg mély érzések, kínomban már akkor röhögtem egy nagyot. Viszont, a Némán állni című nóta … Ezt komolyan mondom: életemben nem hallottam még ilyen depresszív dalszöveget. Ez egy kvázi öngyilkosságra buzdító dal, amiben az énekes némaságot, süketséget, vakságot és halált választana, a szeretett lány miatt. Jó, a Twilight korszak végén ez valószínűleg romantikus, ehhez jó képet fest az énekes Robert Pattinson 2.0. ábrázata, de könyörgöm, ilyen dalt ne tegyünk már közzé.

A mai Magyarországon ilyen depressziós, öncsonkításra és öngyilkosságra buzdító dalokra van kereslet?

Vagy már megint én vagyok túl szigorú? Netán nem értem a művészetet? Hasonló kérdéseket tettem fel magamnak, mert mindenütt pozitív fejleményeket olvasok a dalról. Ami Gergőt illeti, tényleg nagyon szép hangja van, és tök jó dolog az, ha valaki dalszerző és énekes is egyben, de ez a dal … Nekem nincs bajom a szomorú muzsikával, 2011 legjobb dala a Skyscraper, ami nem túl vidám, de könyörgöm, Demi nem fenyegetett minket azzal, hogy néma, süket és vak lesz majd megöli magát, ha ne adj isten megbántja a szerelmét.