Glee 4×02 – Britney 2.0. Téma: Egyéb kategória

Ez már a második Britney Spears “tematikájú” epizód volt a sorozatban – erre utal a cím is, – de akárcsak az első, ez sem sikerült túl fényesre. Pedig a The New Rachel után azt hittem, hogy minden rendben van a sorozat háza táján, a készítők végre észhez tértek, de úgy tűnik ez nincs így. Ez a Britney epizód például elég gyenge volt, nem is értem, miért került ez így adásba. Sok volt benne a felesleges jelenet, emiatt olyan “fillér” epizódnak tűnt a szememben, az ilyet pedig nem szeretem. Persze, nem azt mondom, hogy nem szórakoztam elég jól rajta, de ha a Glee univerzumához, vagy az előző részhez mérjük a Britney 2.0.-át, akkor jócskán alul marad az általam elvártaktól. És nem azért, mert az én Glee-mércém került túl magasra, hanem mert az előző rész is bebizonyította azt, van még potenciál a sorozatban, és ha Ryan és Ian nem foglalkozna a többi sorozatukkal, akkor a Glee olyan király lenne most is, mint az első évadban volt.

A Glee alapvetően egy zenés sorozat, és én imádom is benne a zenét, sőt, nekem még a Britney dal feldolgozások is tetszettek, ezeket hallgatom már vagy három napja. De néha jobb lenne, ha kevesebb dal lenne egy részben, mert elveszik a játékidőt az értékesebb dolgok elől. Ez történt ebben az epizódban is. Összesen nyolc dalt sűrítettek bele, ráadásul volt, aminek a történetvezetésben semmi jelentősége nem volt. Bármennyire is imádtam például a “3″ című dalt, abszolúte nem volt jelentősége, ahogy a részben lévő dalok körülbelül felének sem. Az ilyeneket miért nem lehet kivágni? Nem haladt miattuk előre a történet, és sikerült elérni azt, hogy negyven perc alatt Jake legyen az iskola új szívtiprója, holott ennek semmi előzménye nem volt. Na és innen folytatom spoilerekkel teletűzdelve.

 

Nagyon úgy tűnik, hogy a Glee nem tanul a saját hibájából, és ugyanazt a történet elemet akarja újra lenyomni a torkunkon. Nevezetesen azt, hogy Quinn 2.0. a pompomlány, és Rachel 2.0. a Glee Club sztárja küzdenek meg az iskola Finn kötőjel Puck 2.0. pasiért, és persze nekünk ezt újra végig kell nézni. Kérdem én, miért? És mi lesz a következő lépés? Kitty csatlakozik a Glee Clubhoz, azért, hogy szemmel tartsa Marleyt, nehogy elcsavarhassa Jake fejét? Komolyan? Nem tudnak egy új elemet kitalálni? Ez így annyira snassz, nem hiszem el, hogy ne legyen kreativitás az írókban, és ne tudjanak valami értelmes dolgot kezdeni a srácokkal. Ez így annyira lehangoló.

Szintén csalódottságra adott okot nálam Brittany, akit már én is kezdek lassan megutálni. A legjobban a karakter az első évadban működött, amikor nem kapott túl nagy teret, de az egysorosai akkorák voltak, hogy még máig emlékszem rá. Tudjátok, “Azt hiszem a macskám elolvassa a naplómat” na meg “Néha elfelejtem a középső nevem“. Viszont amikor valami komolyabb történetszálat adnak neki, akkor az egyszerűen befuccsol, mint itt. A legnagyobb poén pedig az, hogy amikor Britannyt a háttérbe küldik őt, és csak egysorosokat kap a jelenetekben, azok odacsapnak, mint az előző részben, amikor megjön Wade, és Brittany megszólal: “Mercedes, azt hittem már leérettségiztél”. Szóval, én annak örülnék a legjobban, ha Brittany leülne a kispadra, kapna részenként öt darab egysorost és befogná a száját. Tudom, túl sokat akarok.

Visszatérve a zenékre, tényleg tetszettek, Jake és Marley duettje nagyon aranyos volt, ahogy az Everytime is. És a Womanizer is nagyon bejött, és azt hiszem képes leszek elviselni Unique-Wade-et is. Mármint, el kell fogadni azt, hogy itt van, és a Womanizer bizonyíték volt arra, talán nem is olyan nehéz, hiszen az a dal zseniális volt. Viszont elgondolkodtam azon, hogy ha női ruhában flangál az iskolában, akkor melyik mosdóba megy be? A lányokhoz, vagy a fiúkhoz? Mert az egyik jelenetben mintha a mosdóból jött volna ki.

 

Ami New Yorkot illeti, egyre jobban tetszik a Rachel – Cassandra szál, és van egy olyan érzésem, hogy öribarik lesznek a részek folyamán. Brody ugyanolyan cuki, mint eddig, sőt, talán még aranyosabb is, mert majdnem megcsókolta Rachelt. Nagyon drukkolok neki, hogy összejöjjenek, és tudjátok mit? Nekem nem is hiányzik Finn. Ami pedig az Ops I Did It Again-t illeti, nem tudtam, hogy min röhögjek jobban. Azon a nevetséges “vonaglok az asztalon, az asztal alatt, és szépen állok míg Brody körbetáncol” jeleneten , vagy ahogy Lea Michele elénekelte a dalt. Mert az fix, hogy az ő hangterjedelméhez és a színpadiasságához nagyon nem passzolnak Britney dalai.

 

Értékelés: 6/10
Nem mondom, hogy rossz epizód volt, mert élveztem, és amint lesz magyar felirat, másodszor is meg fogom nézni. Viszont ez a Jake-Marley-Kitty szerelmi háromszög már most idegesít, pedig még el sem kezdődött. Ugyanezt láttuk éveken át, és elég belőle, találjanak ki valami mást. Brittany pedig húzzon a kispadra. Ami a következő részt illeti, megérkezik Sarah Jessica Parker, úgy fest, hogy kapunk egy Kurt központú epizódot ennek kapcsán, aminek nagyon örülök. Plusz érkezik egy Brody & Rachel duett, szóval egy szó, mint száz: alig várom a Glee új epizódját!