Nova Voice – Készül a szinkronos Sailor Moon film Téma: Egyéb kategória

Már azóta akarok írni nektek a Nova Voice kapcsán, amióta tavasszal végig néztem a Meaghan Jette Martin főszereplésével készült Wendy című websorozatot, amihez a Nova Voice készítette a szinkront. Most azonban pótlom ezt a nagy hiányosságomat, hogy minél több ember megismerhesse a Nova Voice munkásságát.

2012 Februárjától létezik ez a nonprofit kezdeményezésű szinkroncsoport, ahol lelkes fiatalok, egy házi stúdióban készítenek profi magyar szinkront, mindezt hobbiból, mindenféle anyagi juttatás nélkül. Profiljukat elsősorban az ifjúsági sorozatok képezik, több jelenetet leszinkronizáltak a The Secret Circle első, és a The Vampire Diaries harmadik évadából, és többek között a már említett Wendy című ifjúsági websorozatot is. A csoport tagjai között olyanokat találunk, akik valamilyen szinten ismertek a szinkron világában. Alapító tag például Szabó Luca, aki éveken át volt Hermine Granger magyar hangja a Harry Potter filmekben. Kiss Bernadett, például Juanita Solist szinkronizálja a Született Feleségekben, Nikas Dániel, jelenleg a Pannonia Sound System munkatársa, a szinkronizálás mellett pedig fordítóként is tevékenykedik. A csoport tehát felkészült, a szinkronban jártas tagokból áll, éppen ezért a “házi stúdió” jelzés ellenére hozzáértő fiatalok dolgoznak a videókon.

A figyelmem azért irányult ismét erre a lelkes csapatra, mert nagy fába vágták a fejszéjüket. Úgy döntöttek, leszinkronizálták az egyik Sailor Moon – Varázslatos Álmok filmet, egy friss, Facebook bejegyzés pedig nagy örömömre szolgált: “Még pontos időpontot nem árulhatunk el, de egy biztos: a Sailor Moon – projektünk lassan a végéhez közelít, így minden érdeklődő készülhet: a Varázslatos álmok – A rózsa ígérete című film hamarosan bemutatásra kerül” Azaz, a Nova Voice már a munkálatok végén jár, és a youtube-on hamarosan megnézhetjük magyar szinkronnal a teljes filmet.

 

A legnagyobb megdöbbenésemet pedig Dögei Éva önzetlensége váltotta ki: A színésznő ugyanis teljesen ingyen elvállalta azt, hogy a filmben ismét ő legyen Mars Tündér magyar hangja, akárcsak az eredeti verzióban. A kikerült videók alapján a jobb minőségre számíthatunk, mint amit manapság megszokhattunk a televíziók képernyőjén, én pedig személy szerint nagyon várom már azt, hogy gyermekkorom egyik kedvenc meséjét ismét magyarul hallhassam, méghozzá egy általam még nem látott filmben.

Ha többet szeretnél megtudni a Nova Voice csoportról, akkor látogass el a hivatalos weboldalukra, ahol alapvető információkat találsz róluk, és nem árt az sem, ha lájkolod őket Facebookon, hiszen a legfrissebb dolgok mindig oda kerülnek ki elsőként. Jómagam pedig itt ki is fejezem a hálámat és a gratulációmat a csoport munkássága iránt, lenyűgöző a tevékenység, amit csinálnak. Le a kalappal.