Teen Wolf – Véget ért a második évad Téma: Egyéb kategória

Nem csak az MTV, de a nyár egyik legjobb sorozatává nőtte ki magát a Teen Wolf, amit leginkább a Vámpírnaplókhoz tudnék továbbra is hasonlítani. Feszes történet, megdöbbentő események sorozata, jóképű pasik, lélegzetelállító lányok, de a lényeg akkor is a történet, ami olyan pontosan, kreatívan és ügyesen van elkészítve, mint egy megbízható svájci óra.

A Teen Wolf második évada sokkal jobb volt, mint az első. Végre, alaposabban megismerhettük a főhőseinket, még inkább megtudtuk az indítékaikat, a vágyaikat, és egyre közelebb kerülhettek hozzánk. Az írók semmit sem bíztam a véletlenre, nem csak az Allison sztorit pörgették, hanem az összes mellékszereplő fontosabb szálat kapott, senkit sem hagytak ki a szórásból, itt tényleg mindenki egy nélkülözhetetlen, fontos karakterként volt beállítva. Még azok is, akikről nem gondoltam volna. Mert ha tavaly nekem azt mondja valaki, hogy Stiles “varázsolni” fog egy csodaporral, akkor hangosan kiröhögöm. De bakker, ez a srác tényleg megtette. Szóval, imádom azt, hogy az összes karakternek megvan a maga helye, a maga szerepe. Úgy érzem, itt soha, semmi sem kivétel. Innentől spoileres leszek, aki nem látta még a második szezont, lehetőleg ne olvasson tovább.

Az elején még úgy tűnt, csak a vérfarkasokról fog szólni a sorozat, de legnagyobb örömömre bemutatták Jacksont, a Kanimát, és előkerült a bestiárium, ami tele van természetfeletti lényekkel. Én pedig annak örülnék a legjobban, ha a legtöbb lényről le is hullana a lepel, mert nagyon tetszett az, ahogy ezeket a lényeket bemutatja a sorozat. Le a kalappal Colton Haynes előtt, ahogy Jacksont alakította – pláne az utolsó részekben, – az nagyon tetszett, most már nem hiszem, hogy bárki kételkedhet abban, hogy több is van-e a gyönyörű pofi mögött. Mert úgy tűnik, hogy van.

Ami a kanima-dolgot és az évad utolsó részeit illeti, nem győztem hova kapni a fejem. A legjobban mégis az tetszett, ahogy Scott anyja viszonyult a tényhez, miszerint a fia vérfarkassá vált. Nagyon vártam már ezt a leleplezést, számomra talán ez volt a szezon legérzelmesebb, legerőteljesebb momantuma. Pláne amikor a végén az asszony már bátorította a fiát, és úgy tűnt, el is tudta fogadni azt, ami. Visszatérve a Kanimához, tényleg érdekes volt az ábrázolása, ez a Mester dolog is nagyon tetszett, mert annyira WFT pillanattal volt tele emiatt a szezon, amit nem lehetett nem élvezni.

Azonban az évadzáró számomra egy kicsit gyors volt, ahogy Gerald hirtelen átváltott “vérfarkas akarok lenni, mert rákos vagyok, de sima vérfarkas nem jó, én legyek az alfa” dolog nagyon hirtelen volt, mint ahogy Scott előre vetített, gyógyszerkicserélős terve is kicsit hiteltelen volt a számomra. Nem nagyon volt a dolgoknak előzménye, Gerald-ról azt hittem, hogy azért akarja a Kanimát, mert ki akarja írtani a vérfarkasokat, ehelyett egy ennyire hülye indok. Persze a felkiáltás, “Kill them all” nagyot ütött, és magát Geraldot is más módon ábrázolta azt hogy képes lett volna megöletni a saját családját is. Maga a tata karaktere nagyon jó volt és valahol félelmetes is, igaz, elbújhatott Allison anyja mögött, azt a nőt soha többé ne lássam.

Apropó, Allison. Ez a “átváltok gyilkos lánnyá, mert” dolog akármennyire is hirtelen volt nála, nekem bejött. Szerintem jól áll neki a keménykedő szerepkör, igaz, az elején nem tűnt úgy, de ahogy teltek a részek, úgy tűnt egyre természetesebbnek tőle. Én nagyon örülnék, ha ez a vonal megmaradna nála, leginkább azért, mert még mindig érdekesnek találom a románcát Scottal, kíváncsi vagyok arra is, merre megy most ki a játék ezek után.

Mindent összevetve én teljesen elégedett voltam a második évaddal, és izgatottan nézek a harmadik elé. Ez a vérfarkasos-alfa banda fenyegetettség jónak tűnik, örültem Jackson átváltozásának is, plusz ha megmaradnak ezek a szerelmi-tinis vívódások is, mindezt valami nagy harc közepette, azt még pluszba imádni is fogom. Még egy fontos dolog: tudom, sokakat zavar, hogy annyi zenét nyomatnak a részek alatt, de én nagyon örülök neki, az aláfestő zenéktől ütemesebbé és jobbá váltak a szememben a jelenetek, tehát én emiatt is nagyon szeretem a Teen Wolfot.

Értékelés: 9/10
Kiváló, élvezetes, de nem tökéletes. A tíz per tíztől azonban csak egy hajszál választja el. Csak irigyelni tudom azokat, akik még nem látták a második évadot, és azt tanácsolom nekik, mielőbb pótolják, mert nagyon jól fognak szórakozni. Az pedig remélem mindenkinek tiszta sor, hogy a harmadik évad extra hosszú, huszonnégy részes lesz, és reméljük nem kell rá egy teljes esztendőt várni, mint tavaly.

Addig is, ha fontosabb hírek lesznek megírom, de keressétek fel a Teen Wolf Net oldalt is, rengeteg információ és kép vár rátok!