The Glee Project – Hatan maradtak Téma: Egyéb kategória

Hihetetlen milyen gyorsan múlik ez a nyár, a The Glee Project-ből is már csak három hét van hátra, jelenleg pedig még hatan versengenek az – elvileg, – egyetlen helyért, amit a Glee-ben megnyerhetnek fődíjként. Ez mondjuk elég gáz dolog, mármint, ismerve a negyedik évados spoilereket egy csomó új szereplőt kell behozni a sorozatba, mint Rachel iskolatársai a NYADA-n avagy a New Directions friss tagjai, ergó nem ártana több TGP-s felfedezett, mert ahogy a műsorból is kitűnik, nagyon tehetségesek ezek a fiatalok, és remek hangi adottsággal vannak megáldva. Azok számára akik lemaradtak a második évaddal, spoileresen folytatódik a kritika.

A legutolsó írás óta hárman estek ki, Charlie a mókamester, akinek a távozása egyáltalán nem viselt meg, holott bírtam a csókát. Csak egyszerűen túl sok volt, és néha olyan kínos jeleneteket produkált, amitől már én éreztem magam kellemetlenül. Utána ment el Nellie, sokunk kedvence. Körülbelül Miley Cyrus óta nem hallottam olyan különleges hangszínt, mint Nellié, énekesnek rendkívül profi ez a lány. A műsorból viszont kitűnt, hogy nehéz együtt dolgozni vele, és színészként sem mindig a legjobb. Egyértelműnek tűnt a távozása, de nagyon sajnáltam őt.

Ezen a héten Abraham esett ki, akit az utolsó adások alatt sikerült rendesen megutálnom. Már akkor felhúztam a szemem amikor kvázi felajánlkozott Ryannek, akinek dícsérte a “gyönyörű kis fejét” plusz “te egy csodálatos személyiség” nevezte és társai. Egyértelmű flörtölés, ami nem túl etikus a többi szereplővel kapcsolatban. A hiszti sem volt az, amit levágott miután elénekelte a dalát. Ezen a héten megint a bottom 3-ban volt, naná, hogy ismét produkálta magát. Miután viszonylag normálisan és hiszti mentesen elénekelte Michael Jackson “Man In The Mirror” című slágerét, megvárta, míg mindenki befejezi, aztán elszabadult a pokol. Az, ahogy Abraham visszatért a színpadra és elkiáltotta magát, hogy ő aztán nem fog kiesni, a The Glee Project történelmének a legundorítóbb jelenete volt. Bármennyire is antipatikus volt korábban Mario vagy Tyler, az a viselkedés amit Abraham levágott az utolsó két hétben még rajtuk is bőven túltesz. Még életemben nem szurkoltam ennyire senkinek sem a kiesésért, mint ennek a hisztérikának. Végre, tőle is megszabadultunk.

Maradtak tehát hatan, akik közül bárkit szívesen látnék a sorozatban. Legközelebb szerintem Michael fog távozni, Nikki nem szereti őt túlzottan mert bénázik a stúdióban, utána pedig szerintem Lilytől veszünk majd búcsút, lévén elég sokszor volt a kiesés határán, egy idő után pedig nem lesz elég egy gyönyörű “last chance performance“, mert ez egy olyan speciális tehetségkutató, ahol nem csak a hang, hanem a színészi teljesítmény is számít. Így első blikkre a nyertes személye Blake és Shanna között dőlhet el, de idővel majd ez is kiderül. Én tényleg azért drukkolok, hogy mind a négy döntős bekerüljön a Glee-be valamilyen formátumban 🙂

Így másfél évad után a mentorok is egyre jobban a szívemhez nőttek, különösen Zach a koreográfus. Haláli ahogy átszellemült és gyermeki pofával tapsol és örül az utolsó előadások alatt a srácoknak, és eleve annyira mókás egy fazon. Robert is kedvelhető, viszont Nikkivel kezd tele lenni a hócipőm. Lehet, hogy a terhessége miatt, de előjött belőle a szörny, akinek ritkán van jó pillanata. A hátuk mögött elég durván kibeszéli a srácokat, a bevágások alapján nem úgy tűnik mintha nagyon támogatná avagy segítené őket, de kritizálni azt tud. Persze, kell egy ilyen antipatikus “mentor” is, mert különben unalmas lenne a show, csak ez kitolás a srácokkal szemben, mert pont Nikki feladata lenne az egyik legfontosabb, méghozzá a hangképzés.

Értékelés: 8/10
The Glee Project még mindig olyan jó, mint eddig, sőt, a második évad még az elsőt is felülmúlja minőség terén. Nem csak a zenék jobbak, mint korábban, hanem a versenyzők is érdekesebbek. Vannak akiket lehet szeretni, akiknek lehet dukkolni, de kialakultak olyan negatív alakok is, akik miatt a szeme se rebbenhet a nézőnek, ha végre kiesik. És szerintem ez pont így jó. Sajnálatos dolog a második évad gyenge nézettsége, mivel így nincs sok esély egy harmadikra, pedig én minden nyáron elnézegetném ezt a műsort, az fix. De ne temessük még azt, amit nincs, maradt még hat versenyző, kíváncsian várom kitől búcsúzunk majd legközelebb.