The Glee Project – A könnyek tengerében Téma: Egyéb kategória

Hétről-hétre egyre izgalmasabbá válik a The Glee Project, és ahogy egyre jobban megismerjük a szereplőket, úgy válik egyre nehezebbé a kiesők személyének az elviselése. Persze, ez minden tehetségkutató műsor lényege, hogy az ember drukkolhasson valakinek, akit megkedvel, aztán hajrá! Tavaly szerencsém volt, a kedvenceim Damian és Lindsay bekerültek a Gleebe, és, hogy mi lesz idén? Majd eldől. A The Glee Project tényleg egy olyan sorozat, amit akár csekély nyelvtudással is meg tudsz érteni, és nem szükséges a Glee szeretete sem ahhoz, hogy közel állhasson hozzád ez a show. Mostanában egyre különlegesebb adások vannak, a meglepetés faktor pedig több, mint óriási. Spoileresen folytatom, ha eddig nem láttátok a három részt, ne nagyon olvassatok tovább.

Jómagam a legtöbb esetben spoiler ellenes vagyok, mert ritka az, hogy le akarom lőni magamnak a poént, jobban szeretem végig izgulni a részeket. Azonban a The Glee Project a leglassabban letölthető sorozat, van, hogy két napot is várni kell a megnézésére, ezért a wikipedia gyakran megkísért, gondolom titeket is. Idén megfogadtam, hogy nem nézem meg a kiesőt, sem a videoklippet, és meghagyok mindent meglepetésnek. Hát, úgy döntöttem, idén is maradok a tavalyi tervnél, nincs kedvem végigizgulni az adást. Miután az egyik kedvencem, Lily másodjára adott elő Ryannek, akkor döntöttem ezt el.

Ami a szereplőket illeti, egyre jobban kezdem a szívembe zárni őket. Persze, csalódtam is rendesen, legjobban a vak srác, Mario az, akit az adások alkalmával sikerült megutálnom. Folyton beszól a társainak, annyira próbál alfahímként viselkedni, csak az nem tűnik fel neki, mennyire hülyén áll neki ez a szerep. Nem azt mondom, hogy úgy álljon ott, mint Esmeralda a hegytetőn és hallgassa a madarak csiripelését, de ez a fajta beszólogatás, a durva és akaratos viselkedés számomra antipatikussá tette a srácot. Akit még mindig nem sikerült megkedvelnem, az továbbra is a transzexuális Tyler. A hangja körülbelül egyenlő a nullával, és az attitüd sem a legjobb nála, hiszen még mindig az átalakulására fogja azt miért nem képes teljesíteni azokat a feladatokat, amiket elvárnak tőle. Míg más elismeri, hogy hibázott, addig ő … inkább hagyjuk is. Ők ketten azok, akiket egyelőre nem kedvelek, a többiek viszont szimpatikusak, de a legnagyobb kedvencem Lily, a törtető, Michael az édes, Nellie a jóhangú és Blake, a kis dögös és persze Ali, a tolószékes lány, ő tényleg annyira szerethető karakter

Ez a szezon érzelmileg sokkal túlfűtöttebb, mint a tavalyi, olyan sokat sírnak benne, hogy azt már lassan én érzem kellemetlennek. Leginkább ez Abrahamra jellemző, szerintem a huszonnégy éves srác sírt eddig a legtöbbet: sír ha továbbjut, sír ha megnyeri a házi feladatot, sír ha jó, sír ha rossz. Persze, az érzelmi túltűföttség nem feltétlenül rossz, de szívesebben néztem például azt a vicces bejátszást, amikor Michael és Blake (?) szuperhősnek beöltözve szórakoztatta a srácokat.

Ami a kiesőket illeti, múlt héten két embert is elveszítettünk. A legalább harminc évesnek kinéző Taryn önmagától távozott, mert hiányzott neki az anyukája. (Igen, komoly). A készítők mellesleg nem is nagyon foglalkoztak ezzel, ha kapott az egész dolog három percet, sokat mondok, és még az e-heti “az előző részben történt” visszatekintésben sem említették egy mondattal sem. A zsűri azon a héten is elküldött valakit, az pedig Dani volt, a Justin Bieber hasonmás. Most hárman álltak Ryanék előtt, és mivel saccperkábé majdnem mindenki elsírta magát, ezért úgy döntött a zsűri, hogy megkegyelmeznek mindenkinek. Maradt tehát tizenegy versenyzőnk, közülük pedig elviekben csak egy juthat majd be a Gleebe, mégpedig azért, hogy ott üljön a háttérben, a közös dalokban tátogjon és elvétve, ha valami csoda van, kapjon egy szólót. De ez is több, mint a semmi, igaz?

Értékelés: 7.5/10
Ahogy a fent linkelt videoklippből is látszik, a The Glee Project minőségére nem lehet panasz, a zenei anyagok mindig isteniek, és annyira jóleső érzés belelátni néha  a kulisszák mögé, megtudni azt, milyen munka szükségeltetik ahhoz, hogy három percig élvezhessünk egy klippet. Érzelmileg a harmadik rész nagyon túlfűtött volt, habár már kicsit furcsa volt, hogy mindenkit bántottak az iskolában, mindenkinek rossz volt, és persze mindenki sírt. Remélem a könnyeket most már megtartják a “búcsúzzunk el egymástól” szakaszra, addig is, több vidámságot kérek: ez mégiscsak a The Glee Project.