Teen Wolf – Elkezdődött a második évad Téma: Egyéb kategória

Jesszus, de sok idő eltelt már az első évad fináléja, és a második évad kezdete között – egy teljes év! Hogy merészelt az MTV ennyire megváratni minket? A Teen Wolf évadnyitánya jött, látott és győzött, és olyan minőségi szórakozást hoz nekünk, mint a Vámpírnaplók év közben. Ez pedig nagy dolog ám! A második évad kezdete ott vette fel a fonalat, ahol az első abbamaradt, a “probléma” csak az, hogy a főhősünk, Tyler Posey eléggé megemberesedett – értsd, dögösebb, mint valaha – éppen ezért picit furán hat így, idő eltelés nélkül, de komolyan, ez a legkisebb gond, erről pedig aztán igazán nem tehet senki. Spoileresen folytatom tovább.

Jó volt újra belemerülni a sorozatba, ahhoz pedig, hogy rendesen felvegyem a fonalat, tőlem szokatlan módon újranéztem az évadzárót is, és így tényleg sikerült visszarázódnom a Teen Wolf világába. Annyira jól kezelik – egyelőre? – a szerelmi és a misztikus szálakat, ráadásul még a dialógusok megalkotásával sincsenek nagyobb problémák, ergó itt tényleg minden adott a tökéletes szórakozáshoz. Tetszik a Scott és Allison közötti szikra, imádom őket együtt látni a képernyőn. Olyan jó ez a kifordított Rómeó és Júlia típusú “nem lehetek a tiéd” sztori, ráadásul az első rész lezárásának fényében pedig olybá tűnik, egyre nehezebb lesz együtt maradnia az álompárnak. Ami Scott karaktert illeti, örülnék, ha egy kicsit jobban belerázódna már a farkas létbe, még mindig olyan elveszettnek tűnik szegény, pedig nem “ma” változott át vérfarkassá.

Ami a többi szereplőt illeti, csak ámulok és bámulok. Még mindig nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy mi is lett Lydia – egy női vérfarkas? Vagy megmaradt embernek? Mi a csuda lett belőle? Alig várom, hogy ez a rejtély megoldódjon, addig is, kiélvezem Jackson jeleneteit. Mindig is szerettem ezt a srácot. Na jó, az elején nem annyira, mert nagyon sablon karakternek tűnt, amit idővel töltöttek fel olyan jegyekkel, ami miatt kedvelhető vált. Azért hajt például a tökéletességre, mert örökbefogadták őt – vajon kik avagy mik lehetnek a szülei? – és nálam az is plusz pont, hogy a legjobb barátja egy meleg srác. Bírom még a Jacksonban az őszinteségét, a realitását, és azt a fajta éles látást, ami a legtöbb szereplőből hiányzik. Most, hogy ő is vérfarkas lett, kíváncsian várom mi lesz vele, lévén a teste ellenkezik az átalakulás ellen, ez pedig egy olyan részlet, amire eddig még nem volt példa. Mindenképp érdekes.

Egy dolog egy pöppet zavar: a hat főszereplőnkből úgy tűnik kettő biztos vérfarkas, egy már félig, egyről még nem tudni, és megmaradt nekünk kettő emberünk. Nem örülnék, ha Stiles és Allison is átalakulna, mert kellenek azért emberek is egy misztikus sorozatba. Bár, kíváncsi lennék arra, mit szólna Allison vérfarkas gyilkoló családja, ha a lányukat kellene “félbevágni“. Vajon a nagyapó akkor is olyan gyorsan és hidegvérrel cselekedne? Jó, ebbe inkább ne is gondoljunk bele. Amúgy, a végén szinte “ittam” az öreg szavait, aminek köszönhetően valószínűleg még érdekesebb színezete lesz az évadnak. Most már nincs erkölcsi kódex, már nem számít az, hogy milyen farkas – akit látnak, azt meg kell ölni. Mi lesz még itt?

Talán ezt nem kellene pluszban kiemelnem, de nem bírom ki. Azt hiszem, ez a legdögösebb sorozat, a nyáriak közül mindenképp. Komolyan, itt olyan jóképűek és sportosak a srácok, a lányok pedig olyan különlegesen szépek, és azt hiszem nem tűnök sznobnak vagy mittudoménminek, ha azt mondom, hogy a jó történet mellett kifejezetten jól esik az ember szemének, ha olyan jóképű srácok futkároznak félmeztelenül a sorozatban, mint Colton Haynes. A legjobb persze a sztori, és kérem szépen, az itt működik rendesen.

Értékelés: 10/10
Egyelőre csak az évadnyitót láttam, de azzal abszolút nem voltak problémáim. Tényleg, abszolúte semmi. Remek történet, elfogadhatóan játszó színészek, és kíváló háttérmunka, plusz még a zenei aláfestő zenéket is szeretem. Amint tudom rá is vetem magam a folytatásra. Annak pedig aki még nem látott a sorozatból egy részt sem, ajánlok egy gyors felzárkóztatást, egy hétvége alatt meg is lehet oldani. Jómagam pedig pár rész múlva visszatérek, és megírom, miképpen folytatódott a vérfarkasos sztori.