Ugly Betty – 2.09. Téma: Egyéb kategória

Igen, a második évad valóban gyengébb mint az első volt. Persze, ennek az oka egyszerű, Betty egyre jobban asszimilálódik a Mode társadalmába, aminek a legékesebb bizonyítéka Amanda mondata valamelyik részből: “Végre, te is közénk tartozol“. Azzal pedig hogy Betty-t már kevésbé szívatják, elveszett egy csomó poén-faktor, és ha az nincs, akkor kevésbé tudunk nevetni a dolgokon. Az első évad fő eleme pedig a sok vicces elem volt. Persze, a második évad eleve nehezebb helyzetből indult, gondoljunk csak Santos halálára, vagy Alexis és Daniel balesetének a problematikájához. Ilyen helyzetek láttán valóban nehezebb vicces lenni.

A második évad eddigi részei közül ez tetszett a legjobban, épp ezért írok erről. Nagyon örülök hogy kinyírták Bradford-ot, nem csípem a színészt, a Narancsvidékben is oda meg vissza voltam amikor meghalt. Nem tudom miért, pedig jól játszik a vén csóka, de eddig valahogy nem sikerült a szívembe zárni. De nem csak ezért jó hogy meghalt Bradford, hanem mert innen valahogy jobban látom a sorozat jövőjét. Persze, csak találgatok, de szerintem a következő részekben kiemelt szerepet kap majd a Slater vs. Mode magazin, és remélhetőleg Wilhelmina aktivizálja magát.  Ha már szóba került Wilhelmina, annyira egy profi karakter. Látszólag gonosz, és valóban, nem egy jótét lélek, mégis ahogy a készítők megmutatják az apró jeleit annak hogy Wili nem is olyan rossz, hogy neki is van egy jó oldala, az nagyon tetszett. Gondolok itt arra például, hogy képes volt elhalasztani az esküvőjét, csak hogy visszakapja Markot asszisztensének.

Ami zavar az új részekben, az maga Betty. Igen, elsősorban a Henry-Betty szálra gondolok, annyira erőltetett és túlzó. Ez nem egy telenovella, ahol ekkora problémát okoz az, ha egy férfi nem marad a gyermekével. Igen, tényleg szomorú ha egy kisgyermek apa nélkül nő fel, de talán még gázabb az, ha a gyerek látja, a szülei nem szeretik egymást, megy a veszekedés és a vita, és tulajdonképpen senki sem boldog. Szóval, valahol erőltetettnek tűnik nekem ez az egész, annyira érzem hogy ebből évadvégi WTF lesz, hogy “Henry elmegy“… Ne értsétek félre, szimpatikus Betty és Harry párosa, de ezzel a mondvacsinált okkal való szétválasztásuk számomra sok.

Ami sok nyom a latba egyébként, az a vendégszereplők megjelenése. Victora Beckham cameoja nagyon vicces volt, de Eliza Dushku is kitett magáért, igaz tőle valahogy több jelenetre számítottam. Amit nagyon imádtam még, az a Wicked. Komolyan, így megmutatni a színházat, az előadást és hallani azokat a csodálatos dalokat. Köszönöm Ugly Betty 🙂

Értékelés: 7/10
Nem olyan jó mint az első évad, vannak hibái, de továbbra is az a szerethető sorozat mint eddig. Csak most egy kicsit más…