Sarah Dessen – Figyelj rám! Téma: Egyéb kategória

Szeretem azokat a sorozatokat/filmeket ahol valamilyen központi rejtély uralja a szereplők érzéseit a jelenben. Mint például a Veronica Mars vagy a Született Feleségek, ahol mindig valamilyen rejtélyt derítenek fel a szereplők.
Sarah Dessen könyve is ehhez hasonlított. A hősnőnk, Annabell Green egy gyönyörű modell, aki nem kapja meg a megfelelő figyelmet a családjától, az iskolában pedig szajhának tartják, a munkáját pedig ki nem állhatja. Ez a jelen, de a könyvből folyamatosan kiderül a múlt is, visszaemlékezések formájában. Ahogy odaérsz a 150. oldalhoz idegesen veszed észre, hogy még mindig nem derült ki, miért változott meg ennyire Annabell élete, amikor régen egy menő csaj volt, tele barátokkal. Aztán paff, jön a megoldás és mindent megértesz… Annabell új élethelyzetében megismerkedik Owennel, a kapcsolatuk kialakulása pedig istenien meg lett komponálva. És ahogy sikerült belevinni a zenét, azt is ügyesen megoldották, noha az előadókről akikről szó volt a könyvben, számomra ismeretlenek. Bár, az is lehet hogy csak Sarah Dessen elméjének szüleményeiről van szó.
Ezt a könyvet ajánlom mindenkinek, mivel rettentő jó olvasmány, nem tudod letenni a kezedből, ráadásul a kivitelezés, a megszerkesztés is elsőosztályú.
SPOILERESEN FOLYTATOM: Ahogy kiderült, Annabell-t majdnem megerőszakolták, az zseniális megoldás volt az írónő részéről. Owen reakciója pedig, annyira emberi volt. Tetszett nagyon ez a rész, és igazán hihetően írt erről a szörnyű eseményről.
Értékelés: 8/10