10+1 sorozat, amit le akarok darálni 2017-ben Téma: Egyéb kategória

Aki régóta követi az oldalt emlékezhet, hogy régen mindig kilométerhosszú daralistát írtam, amiknek kábé a harmadát néztem meg, és csak a saját szívemet fájdítottam, hogy mennyi jóról maradok le idő, vagy kedvhiány miatt.

Nos, a múlt hibáiból okulva most “csak” 10+1 olyan sorozatot gyűjtöttem össze, amire már kíváncsi vagyok, és még idén meg szeretném nézni. 2 sorozat maradt ki belőle: a The Royals, mert nem találtam feliratot a 2. és 3. évadhoz, illetve a The Originals 4. évad, mert azt éppen most darálom. (Bár kicsit nyögvenyelősen megy, most tartok a 4×06-nál)

Kíváncsian várom miként haladok majd a projekttel. Gyanítom necces lesz, mert mostanság könnyű elterelni a figyelmem. Pont a napokban néztem meg a Modern család 8. évadát, de valahogy nem volt elég Dunphyékból, ezért újranéztem az 1. évadot, és azon tanakodom, folytassam-e a 2. évaddal. Egyedül az tart vissza, hogy az 1. évad végéből sok mindenre emlékeztem, így gyanítom ez a 2. évadnál is így lenne. Talán még várni kéne pár évet. No de off kikapcs!

Szóval, íme, a 10+1 sorozat, ezekről igyekszem is majd írni az oldalon, de nem ígérhetek semmit. De azért bízom benne, hogy lesz olyan, aki ihletet kap majd egy nyári darához valamelyik széria kapcsán.

iZombie – 1. évad

A pilotot anno szerettem, viszont ahogy teltek az évek, valahogy elfelejtettem folytatni a The CW zombis sorozatát. Eközben viszont folyamatosan hallom, hogy mennyire isteni. Meg kell neki adnom az esélyt, így bepróbálom az első évadot, aztán meglátjuk, hogy bejön-e.

My Mad Fat Diary – 2. és 3. évad (?)

Az első szezont imádtam, annyira jó volt. Élethű, vicces és nagyon jól boncolgatja a komolyabb témákat. A második évadra biztosan benevezek, viszont a harmadik évaddal nem tudom mi legyen. Sok helyen hallom, hogy rossz volt, ismerősök is jelezték, hogy ne nézzem meg, mert csalódás lesz a vége.

Nurse Jackie – 7. évad

Ó, egy szomorú búcsú. Nagyon szerettem ám ezt a sorozatot, szerintem vérprofi volt, Edie Falco zseniálisat alakított benne, és szerettem a széria morbid humorát is. Ez lesz az utolsó évad, remélem kapunk rendes lezárást

Reign – 4. évad

Egy újabb sorozat, amitől idén elbúcsúzom. Imádtam az eddigi részeket, pedig annak idején nem sokat vártam a skót királynő történetétől. A történelmi tények ismeretében külön kíváncsi leszek, hogy miként varrják el a végén Mary történetét, no meg arra is, hogy sikerül-e tartani a színvonalat úgy, hogy három udvarban pörög a cselekmény.

Scandal – 4 – 6. évad

Fogalmam sincs hogyan lehetséges ez. 3 évad lemaradásban vagyok az egyik kedvenc sorozatommal! Talán a szinkronra vártam, vagy éppen a magyar feliratra, a fene tudja. Viszont egy biztos, mire jön az utolsó hetedik szezon, nekem szinten kell lennem.

Scream Queens – 2. évad

Ne kérdezzétek miért tettem fel a listára. Magam sem értem. Az első évad se volt nagy eresztés, a másodikból láttam három részt, és az se fogott meg annyira. Mégis kíváncsi vagyok a hülyeségeikre. Ráfogom a színészekre, mert Emma Robertsnek, Lea Michelenek, Taylor Lautnernek meg a többieknek nehéz nemet mondani. Meg úgyis csak pár részecske.

Supergirl – 2. évad

Hát hogy a fenébe hagynám ki a sorozatot, ami végre egy női szuperhőst helyez a középpontba? A kíváncsiságom pedig így is hatalmas, mert az év során végigkövettem a király casting híreket. Igyekszem minél hamarabb nekiállni a szezonnak.

The Flash – 2. és 3. évad

Az első évadot nagyon szerettem, de erről gyakran írtam is az oldalon. A folytatásra viszont nem ugrottam rá. Nagyon sok olyan kommentet olvastam, miszerint a második és a harmadik évad is harmatgyenge. Meg kell mondjam, ez kissé elvette a kedvem, de az esélyt megadom.

The Fosters – 4. és 5. évad

Miután megjött az új Jesus, és Connor távozott a sorozatból, egy részt se láttam. Nem tudom, hogy ez mennyire volt szándékos, de az fix, hogy kíváncsi vagyok rá mit alkottak eddig, mi újság a bandával. És nagy örömömre szerencsés voltam, egy komolyabb spoilert sem csíptem el.

Unbreakable Kimmy Schmidt – 3. évad

Drágasszágom! Egyszerűen imádom ezt a szupercuki sorozatot, és amint elkészül az évad utolsó részéhez is a magyar felirat, egy nagyon gyönyörű nap alatt bepuszilom majd a teljes szezont. Mondanom sem kell, iszonyúan várom. És sajnálom is, hogy csak huszonöt perces részekről van szó.

+ Marvel filmek

Na ez a +1. Mert szerettem a Deadpoolt, imádtam a Pókember: Hazatérést, így arra a döntésre jutottam, hogy esélyt adok az újkori Marvel filmeknek. Nem mertem megszámolni, hogy mennyiről van szó, de gyanítom legalább 15 film vár rám, mire szintrehozom magam. Egy film kábé 2.5 óra, ami úgy 3-4 drámai sorozat epizód hossza, úgyhogy ez lesz a leghosszabb darám. És mire a végére érek, tuti szuperhős túltengésem lesz.