Guilty Pleasure a köbön — Kritika a Pretty Little Liars 7B részeiről Téma: Egyéb kategória

Tekintve, hogy kedden véget ér a sorozat Amerikában, a hétvégén gyorsan bedaráltam a nyolc elérhető epizódot a Pretty Little Liars 7B-ből. Szokás szerint nagyon behúztak a részek, gyorsan a végére is értem, és ami a legrosszabb: olyan érzésem volt, hogy nézném tovább. És mindezt úgy, hogy tudom, nem jó az, amit látok.

Az utolsó részekre tényleg a lehető legmocskosabb guilty pleasurré vált a Pretty Little Liars, ami azért szomorú, mert sokkal jobbnak és minőségibbnek indult annak idején. Viszont az alapötletben egyszerűen nincs annyi, hogy még a harmadik “A” fenyegetést is ugyanolyan jól és izgalmasan adják át, mint az első két évad esetében tették.

Az, hogy már a készítőket sem érdekli a minőség leginkább ott fejthető ki, ahogy a flashfoward jelenettel elbántak. Tudjátok, amikor a lányok berohantak az osztályterembe, hogy Aliért jöttek, meg kell menteni, mert valaki mindjárt itt van. Anno ez volt az egyik évad végi cliffhanger. Nos, az egészet csak Emily álmodta. Ennyire foglalkoznak a minőséggel az alkotók.

Persze, figyelik az írók a rajongói vágyakat, mindez a romantikus kapcsolati szálakon meg is mutatkozik. A sorozat végére lassan mindenki összejön a gimis (!) szerelmével, és még esküvő is volt, egy még lesz. Mert tudjátok, az élet olyan, hogy az első szerelmeddel éled majd le… Konkrétan behányok ettől, leginkább mert mindennek szerencsétlen Ivonne szívta meg a levét, akivel Toby igencsak boldogan élhetett volna. A Spencer & Caleb páros már abban az egy percben is jobban működött, ahogy az alagútban csipkelődtek, mint Hannah-val bármikor az évad során. Az íróknak vannak ötleteik, a színészek között van kémia, de szemmel láthatóan I. Marlene King képtelen nemet mondani a rajongói kérésnek. Márpedig Ariát is szívesebben láttam volna például Holden oldalán.

Ami a rejtély szálat illeti: nagyon promózták, hogy most durvul a tét, és milyen kemény dolgokat kapnak a lányok a képükbe. Persze, történt ez meg az, de inkább úgy éreztem, hogy nagyobb volt a füst, mint a tényleges láng, és inkább csak a színészek rutinja, a hangulatos zenék és a gyors vágások hitették el, hogy itt igazán történik valami, de a valóság másról árulkodott. Mert azon túl, ami kiderült Allison és Emily kapcsán, meg eltekintve Aria totál karakteridegen tettét, nem igazán történt semmi.

Egy ideig a rendőrségi nyomozásban láttam a lehetőséget, hogy ez most tényleg jó és izgalmas lehet. El is kezdték felépíteni a szálat, érdekes megoldásokat vetettek be. Amikor megjött Roma Maffia, tényleg azt éreztem, hogy na, erre megérte várni. De az egésznek a feloldása a lehető leggyermetegebb és legbénább lett. Rutin megoldással álltak elő, amit már részekkel ezelőtt simán meg lehetett jósolni. Egyszerűen méltatlan volt az egész a korábbi színvonalhoz. Bár, ez az egész félévadra elmondható.

Értékelés: 4/10

Sajnos a sorozat már csak árnyéka a régi önmagának. De basszus, még így is nézeti magát, tényleg olyan hatalmas guilety pleasure, amiről egyszerűen nehéz leakadni. Ezért is örülök, hogy végre valahára itt a vége, mert ezt nagyon kár lenne már tovább húzni. De be kell vallanom, azért idővel biztos hiányozni fog, és leginkább a színészek miatt, akiket nagyon megszerettem az évek során. Ezzel nem vagyok egyedül, ugye?

Ami pedig a nagy lezárást illeti: remélem érkeznek a válaszok. Ennyi év után nagyon megérdemelnénk párat. És oké, hogy jönnek, de azért legyen már minőségi az átadás, oké? #Reménykedem