Lucy Hale talán mégsem a legjobb példakép a (tini)lányok számára? – Update: Oké, tévedtem! Téma: Egyéb kategória

Lucy Hale annak idején hamar a szívembe lopta magát. Még a Pretty Little Liars előtt volt egy sorozata, a Privileged, ahol rögtön megkedveltem őt. Olyan kis szimpatikus teremtés. És az utóbbi években mintha a balhék is elkerülték volna. Most viszont sikerült belefutnia egybe.

A színésznő kirakott az Instagramra egy képet Apák napja alkalmából, egy meglehetősen édes szöveggel: “Megtanítottál arra, hogyan legyen lelkem. Szeretlek, apuci.” Később viszont Lucy Hale ezt kommentelte, amikor valaki a szépségét dicsérte: “ugh, olyan kövér voltam“. Mutatom a képet

 

Lucy hozzászólásán természetesen sokan kiakadtak, hiszen a fotón a lány egyáltalán nem kövér. Persze, tudom, sok lánynál ez egy általános szófordulat. Miután ezt kommentelte, jöttek az elkeseredett kommentek a rajongóktól, amik felhívták Lucy figyelmét arra is, hogy ő egy példakép. Egy idol. És rengeteg olyan lány követi, aki önértékelési zavarokkal küzd. Vajon ők ezek után hogyan látják majd magukat?

Ismétlem, ilyen kis hozzászólásos hibát bárki elkövethet. Erre az a megoldás, hogy kiteszünk egy másik képet, elnézést kérünk a rajongóktól, akiket netán megbántottunk és leírjuk, hogy a belső szépség mennyire fontos. Kissé átlátszó, de kármentés, és segíthet.

Ehelyett mit tett Lucy Hale stábja? Először is, letiltotta a kép alatti hozzászólás lehetőségét, és a kommenteket sem mutatja. Továbbá kitettek egy új fotót. Mutatom.

A post shared by Lucy Hale (@lucyhale) on 

Ezen a fotón Hale már tény, hogy sokkal vékonyabb. És mit jelent a kép felirata? “Nem (vagyok) vétkes“. Ez pedig végtelenül szomorú. Persze, érezheti így, de mindezt nyilvánossá tenni elég gonosz dolog az önértékeléssel küzdő rajongókkal szemben. Annál is inkább, mert a két kép egymás mellett, és ismerve Lucy kommentjét rossz gondolatokhoz vezet. Mert az üzeni: csak az a nem kövér, aki ennyire sovány. És ez iszonyatosan rossz üzenet.

Elhiszem, hogy sztárnak lenni és megfelelni a folyamatos elvárásoknak nehéz, de ez a problémakezelés egyáltalán nem olyan, amit egy Lucy Hale kaliberű példaképtől elvárna az ember. A szememben nem is a komment a leggázabb, mert az tényleg bárkivel előfordulhat. Az a végtelenül szomorú, ami utána történt.

Update: június 23. péntek 22.23

Nos, úgy tűnik meg kell követnem Lucy Hale-t, ugyanis én tévedtem a poszt megírása során. A megosztott képen ugyanis ott van a háttérben ugyanaz a felirat, ami a nincs átjárást jelenti. Mentségemre szóljon, a trespassing szó elsődleges jelentése (tudomásom szerint) a vétek.

Továbbá Lucy Hale mégiscsak bocsánatot kért, de nem Instagramon, ahol az egész helyzet kitört, hanem Twitteren. A jelzést köszönöm Zsófinak. És ezek után én se vagyok csalódott, sőt.

“Néha elfelejtem, hogy minden tettemet figyelik az emberek, és előfordul, hogy olyasmit mondok, amit nem gondolok komolyan. Nagyon nagyon sajnálom, hogyha a súlyomról tett megjegyzésem bárkit is megsértett. Néha saját magunk legnagyobb ellenségei lehetünk. Tudom, hogy az emberek felnéznek rám, és néha sokkal jobban oda kellene figyelnem arra, amit mondok. Köszönöm a sok szeretetet és támogatást. Remélem meg tudtok nekem bocsátani!”