5 ok, hogy miért érdemes nézned a Riverdale-t! Téma: Egyéb kategória

A The CW műsorán idén startolt el a Riverdale című széria, ami egyre jobban belopta magát a szívembe. Kellően cuki, néhol rejtélyes, alapvetően pedig egy jól megírt, szerethetőre megalkotott tinisorozat, amiből sajnos egyre kevesebb akad a tévében. Ha netán még nem nézed, íme, 5 ok, hogy miért kéne elkezdened!

#1 – Szuper karakterek

A karakterek bemutatása részről-részre egyre szebben történik. Több szálon fut a sorozat, mindenki választhat magának kedvencet, a kínálat pedig egészen lenyűgöző.

Van itt kisvárosi srác nagy álmokkal, zenei karriert építő lány szar szülőkkel, a testvérét megmenteni akaró lány idegbeteg szülőkkel, gazdag világból lecsúszott lány, srác hatalmas rejtélyekkel és persze a Blossom család, akik aztán megérnek egy misét.

Szóval, maguk a karakterek minden hülyeségük ellenére szerintem szerethetőek és jól megírtak, olyan Gossip Girl feelinget keltenek, ami szerintem jó dolog.

#2 – Egyre izgalmasabb rejtély

A sorozat kezdetén nem érdekelt, hogy ki ölte meg Jason Blossomot, holott ez az évad fő rejtélyszála. Mostanra viszont sikerült olyan ügyesen megcsűrniük a szálakat, hogy már tényleg érdekel, ki és miért nyírta ki a srácot.

Mondjuk az nem ártana, ha több múltbéli visszaemlékezés lenne, és nem csak a karakterek elbeszéléseiből kéne megismerni Jasont, úgy jobban kötődne a karakterhez a néző, és a halála is jobban fájna, de szerencsére a szál így is élvezetes. Még a tininyomozós része is.

#3 – Lendületes dialógusok

Szeretem azt, amikor pörgős dialógusokkal tarkított egy sorozat, ahol érezni a lendületet, a dinamikát, az erőt. A Riverdale szerencsére pont ilyen.

Néha egyszerűen csak jó hallgatni a szereplők beszélgetéseit, de a beszólásaik is különösen jók. Leginkább Veronicára érdemes figyelni, a New York-ból jött, gazdagságát elvesztett lány világlátása és mondandói elképesztően jók. De a Blossom család is valami egészen elképesztő.

#4 – Zene

Bár eredetileg nagyon nem hittem volna, de a zene is fontos szerepet játszik a sorozatban. A főhősünk, Archie dalszerzői – előadói babérokra tör, és a Riverdale gimijébe jár a Josie és a pussycats banda is. Igen, okkal ismerős a név, a Riverdale egy képregény adaptáció, és Josie is a képregényben szerepel.

A szereplők pedig nagyon jó dalokat énekelnek, iszonyúan bekúszik az ember fülébe, és jól is vannak előadva. Plusz azt se felejtsük, hogy a sorozat alfáfestő zenéi is bőven hozzák a CW színvonalat.

#5 – Guilty pleasure

Igen, ez a sorozat sok szempontból bűnös élvezet, mert ugyan nem a legminőségibb, nem a legjobb, de mégis elkapja az embert, és egyszerűen jó nézni, én legalábbis így érzek.

És igen, sokat hozzáad a sorozathoz a pofátlanul dögös szereplőgárda, khm, KJ Apa és Cole Sprouse, no meg a többiek. Persze ha a sztori nem rántana be, akkor a világszép szereplőgárda se érne semmit, de szerencsére itt a történet is érdekes.