Öt dolog, amit (el)várok a The Originals negyedik évadától Téma: Egyéb kategória

Ma debütál Amerikában a The Originals negyedik évada. Vannak ám elvárásaim, olyan dolgok, amiknek örülnék, ha megvalósulnának. Alább ki is fejtem, hogy pontosan mikre gondolok. Persze, nem kötelező egyetérteni.

Figyelem! A bejegyzés harmadik évados spoilereket tartalmaz!

#1 – Öljék meg végre Marcellt!

Marcell egyszerűen sosem nőtt igazán a szívemhez. Utálatos egy karakter, akit mindig próbáltak szimpatikussá tenni, indítékokat adni a viselkedéséhez, de egyszerűen nem csípem őt. Ahogy azt sem, hogy azt hiszi, erkölcsi fölénye van, mert rohadtul nincs. Már azelőtt, hogy Mikaelsonék megérkeztek New Orleansba is igazi diktátor volt, aki vaskézzel és kegyetlenséggel uralta a várost – egy fikarcnyival se jobb, mint Klaus. Sőt, talán rosszabb, mert Klausnál legalább valamennyire elmondható, hogy a családja miatt is tette azt, amit. Most, hogy ő lett a legerősebb vámpír a világon, igazán remélem, hogy lesz, aki eltegye őt láb alól.

#2 – Több Rebekah legyen a sorozatban

Tudom, ez nem az írókon, hanem Claire Holt-on múlik. A sorozatot Atlantában forgatják, Holt viszont másutt él a családjával. Ő nem akar sok részben ott lenni, pont erre hivatkozva. A karaktert viszont imádom, örülnék, ha gyakrabban jelen lenne. A friss nyilatkozatok alapján az évad felében szerepelni fog, de remélem ez nem azt jelenti, mint a harmadik évados visszaemlékezések esetén, mert azok egy-két percesek voltak csupán. Rebekah egy jó karakter, megérdemelné a rivaldafényt.

#3 – Légyszi, ne támasszatok fel senkit

Sok karakter meghalt a harmadik évadban, közülük főszereplők is. Camit és Davinát is nagyon szerettem, hiányozni is fognak, mégis, remélem, hogy nem akarják majd feltámasztani őket. A Vámpírnaplók hitelessége is pont ott romlott el, hogy kábé mindenkit visszahoznak a halálból.

Legalább itt legyen a halál végleges, ha már arra épül fel az egész sorozat, hogy mindenki meg akarja ölni a Mikaelson családot.

#4 – Csak ne másoljátok le Hope-pal az Angelt!

Jön az öt éves időugrás, ami szerintem szenzációs ötlet. Iszonyúan kíváncsi vagyok, mi történik most a sorozat világában, és Haley miként akarja megmenteni a családját. Hope felnövése is sok lehetőséget rejt. Végre, már nem kisbaba. Megtudhatjuk, hogy tényleg olyan erős-e, mint amilyennek hisszük, de a jellemére, a személyiségére leszek a legkíváncsibb.

Hope-téren viszont van egy félelmem. Az Angel sorozatban is gyereke lett a vámpírnak, aki aztán a saját apja hóhérja lett. Nagyon remélem, hogy itt nem játsszák el a “jajj, Hope a nagyon gonosz, ő akar most megölni minket” szálat, mert akkor a falnak megyek.

#5 – Ugye lezárjátok rendesen?

A csatorna elnöke világosan elmondta, hogy a The Originals ötödik évados berendelése a nézettségen múlik, így itt nem lesz olyan mentőöv, mint mondjuk a Crazy-ex Girlfriend esetében, ahol gyenge a nézettség, de az erős online jelenlét és a díjak elhozták a berendelést. Itt és most csak a nézettség fog számítani, ami már a harmadik évadban sem volt combos.

Fel kell rá készülnünk nézőként, hogy könnyedén ez lehet a The Originals utolsó évada, és remélem ezzel a készítők is tisztában vannak. Nem szeretnék olyan meglepetést, mint a The Secret Circle utolsó részében, ahol a lezárás után rögtön felvezettek a sorozat utolsó perceiben egy hatalmas konfliktust. Ha tényleg kasza lesz, és időben megtudják a készítők, legyenek szívesek lezárni rendesen a sorozatot. Ennyi év után megérdemeljük, nem igaz?