Végre van kedvencem! – Kritika A Dal 3. előválogatójáról Téma: Egyéb kategória

Na kérem, erről szól A Dal. Hihetetlen, hogy az első két adás mennyire suta és gyenge volt a mostanihoz képest. Tényleg egy adásba kellett zavarni a legjobbakat? Ez csak azért zavaró, mert két kiesőben (Pál Benjámin és Fedor Kyra) lett még volna potenciál, egy másik adásban be is juthattak volna a középdöntőbe.

Nem hittem volna, hogy ennyire fogok élvezni idén egy Dal-adást, de itt aztán tényleg minden klapoolt. Jó dalokat hallgattam, remek énekléseket és mindezt szuper látványvilágban. A zsűrit már megint szerettem, leginkább Both Miklós értékeléseit várom, ő minden esetben érdekeseket mond, vagy éppen komolyabban kritizál, ami tetszik. Nem egy Pierrot, de közelít hozzá.

Az elmúlt hetekben komoly gondban voltam: ki jusson ki az Eurovízióra? Eddig nem tudtam választ adni, de ebben az adásban megjött a befutó. A tegnapi teljesítménye alapján Pápai Joci a kedvenc, az Origo győzelmét várom, de nagyon. Brutál erős a dal, és ráadásul jól is van előadva. Érzek benne annyi eredetiséget, hogy az európai nagyszínpadon is megállja a helyét. Nem hittem volna, hogy ennyire meg fogom szeretni, de tessék, imádom.

Ha másik befutót kéne választanom, akkor a Zavodi & Berkes Olivér párosra teszem a voksom. Abszolút nem bánnám, ha ők győznének, mert a #háttérzaj brutál jó dal. Meglepetésszerű volt a szerelem, erre tessék, meggyőztek a színpadi előadással. Olivér brutál jól énekel, de kéne mögé egy (jó) vokál, ami erősíti. A zongorát imádom, és a hangszerelés is tetszik. A dal pedig iszonyatosan jól bekúszik az ember bőre alá. És bár most csak a zsűrit tudom ismételni, de maradjanak ők együtt, mert brutál jó zenét csinálnak közösen.

Tóth Gabi dalát kicsit sajnálom. A Hosszú idők akkusztikus verziója zseniális, az adásba került viszont nekem sok. Tudom, sok rajongója van, de utálom Lotfi Begi munkásságát. Számomra minden dal, amiben közreműködik kábé hallgathatatlan. Itt is ez történt sajnos, egyszerűen nem tudom élvezni, bármennyire is jól énekeljen Gabi. Mert az biztos, hogy elképesztően tehetséges az a nő, és a Lotfi-féle alap nélkül durván jól működne a dal. Ez így nekem kevés.

Radics Gigi kissé kérdőjel számomra. A hangja alapján egyértelműen a középdöntőben a helye, eszméletlen tehetséges ő is. Viszont a See It Through nem a legjobb dala. Kicsit unalmas sokadszori hallgatásra, és sajnos lassan építkezik, és nincsenek is benne olyan nagy áriák, ahol Gigi igazán megmutathatná, amint tud. Ha valakinek ilyen erős hangja van, bűn rejtegetni. A magyar verzió, a Végtelen hajó valahogy jobban tetszik, kár, hogy nem azzal próbálkozott. Ugyan nem volt rossz, amit tegnap láttam, de nem tudok száz százalékosan drukkolni idén.

A Soulwave zenekart újabban nagyon megszerettem, a Kalandor egy kifejezetten jó dal. Viszont valahogy nem éreztem a srácokon, hogy élvezték volna a színpadot. Kicsit úgy tűnt, mintha a menedzserük zavarta volna őket fel, és legszívesebben egy romkocsmában tolnák a dalt, mintsem élőben A Dal színpadán. Ez az előadásra is rányomta a bélyegét, az énekes hamiskás volt. Ami a The Couple-t illeti, kissé unalmas a Vége van, mondhatni álmosító. Sokadszori hallgatásra viszont képes ez is bekúszni az ember bőre alá, és jól dúdolható. Tényleg van benne valami, de első hallgatásra nem győzött meg.

Amiről még szót kell ejteni, az Muri Enikő. A dala felejthető, a falak pedig naná, hogy leomlottak, megint ordítva énekelt. No de lapozzunk, mert nem ez a lényeg. Muri úgy nézett a zsűrire az értékelés közben, mint egy maffiavezér. Mára pedig teleszórta a sajtót azzal, hogy ő mennyire nem ért egyet a kritikával. Most komolyan, ha valaki nem bírja a kritikát, ne álljon színpadra! Nem kötelező jelentkezni a műsorba. Konkrétan Caramelnél érezhető volt, hogy Muri kábé megfélemlítette. El akarta mondani a véleményét, kritikát akart megfogalmazni, de Muri olyan “letámadlak éjszaka egy késsel és átmetszem a torkodat” nézést vetett rá, hogy zavarában megszólalni is alig tudott – és kábé dadogva folytatta. Ilyen attitüddel Muri maradjon a musical színpadon.

Jövőhéten két A Dal adás is lesz, pénteken és szombaton jön ugyanis a középdöntő. Mit is mondhatnék, iszonyúan várom, és végre már tényleg van kinek drukkolni. Éljen!

Ui.: A kieső Sapszon Orsi legalább hatszor elmondta, hogy a bátyja, Sapszon Bálint írta a dalát. Sapszon Bálint. Nem Béla vagy Balázs, Bálint. Tessék megjegyezni, ha már annyira fontos a hölgynek.