10 érdekesség Ellen DeGeneresről Téma: Egyéb kategória

A napokban jelent meg itthon Ellen DeGeneres önéletrajzi ihletésű regénye, a Szórakozol velem?! Ennek örömére íme tíz érdekesség az ikonikus amerikai műsorvezetőről. Aki pedig a könyvre kíváncsi, innen -15% kedvezménnyel megrendelheti.

10. 24 millió rajongója követi a Facebookon, 27 millió az Instagramon, 56 millió Twitteren.

9. Az első, 1995-ben megjelent My Point… and I Do Have One című könyve is #1 New York Times bestseller lett és a kiadók heti bestseller listáját 24 hétig vezette.

8. 2008-ban a legnépszerűbb amerikai talk-show-műsorvezetőnek választották (Most Favorite Daytime Talk Show Host), még Oprah Winfrey-t is megelőzte.

7. 1982-ben, miután megnyerte a Showtime tévécsatorna tehetségkutató versenyét, Amerika legviccesebb emberének nevezték.

 

6. 45 perces, nevével fémjelzett és általa narrált dinoszauruszos kalandprogram várja a Disneylandbe látogatókat.

5. Whoopi Goldbergen kívül ő az egyetlen nő, aki vezette az Oscar-díj átadó ünnepségét, ő ráadásul kétszer is.

4. Házas, feleségével Portia de Rossival 2008-ban keltek egybe.

3. Elnyerte a Mark Twain-díjat, amivel a legnagyobb amerikai humoristákat jutalmazzák.

2. 2014-ben az Oscar-gálán készült híres selfie-je az azóta is legtöbbször retweetelt kép; több mint 3 millió megosztással. Ezen többek közt Bradley Cooperrel, Meryl Streeppel, Jennifer Lawrence-szel, Julia Robertscel, Brad Pitt-tel és Angelina Jolie-val pózol.

1. 2004 és 2015 között 38 Emmy-díjat nyert, egyszer jelölték Grammy-díjra és háromszor Golden Globe-ra.

Ellen DeGenerest, a szerény louisianai lányt sokszínűsége juttatta a rivaldafénybe, karrierje csodásan ível felfelé. Nézők milliói hangolódnak rá a műsorára naponta, ami folyamatosan nyeri a különböző díjakat és kitüntetéseket. Vendége volt már Katy Perry, Michelle Obama, Hugh Grant, LL Cool J, Justin Bieber és Reese Witherspoon is.
Ő kölcsönözte az imádnivaló és feledhetetlen Szenilla hangját a Némó nyomában című Pixar-filmben. Zsűrizett az American Idolban is.