A Pretty Little Liars lett napjaink legrosszabb sorozata Téma: Egyéb kategória

Az utóbbi években nagyon változó színvonalat produkált a Pretty Little Liars. A botrányosan rossz részek mellett időnként nagyon jó ötleteket is produkáltak, így sosem tudtam igazán leírni és bűnrossznak nevezni a sorozatot. Nyáron viszont végre lehullt a lepel, kiderült, hogy ki A, a lányok elballagtak a gimiből és a szálakat szépen lezárták. Itt kellett volna véget érnie a sorozatnak is, mert minden, ami a folytatásban történt, botrányosan rossz.
Bátran állíthatom, hogy a Pretty Little Liars napjaink legrosszabb általam ismert sorozata. Perpillanat el nem tudom képzelni, hogy a nézős sorozataim közül bármi annyira gyenge legyen, mint a PLL. Mert ez a tíz rész, ami a 6B-ben elém tárult, fájdalmasan gyenge és önismétlő lett, amit az amerikai nézők is észrevettek, sosem volt még ennyire mélyen a nézettség. A sorozat már nem szól semmiről, csak önmagát ismétli, ismét ugyanazokat a szerelmi drámákat nyomatja, miközben a rejtély szál egyre gázabb, mesterkéltebb és bénább. A tovább mögött spoileresen is kifejtem, hogy miért lett bántóan rossz a sorozat.
A sorozat folytatását egy módon tudtam volna igazán élvezni: ha megmutatja, miként képesek a lányok továbblépni A-n. Akár még Charlotte-ra is kíváncsi lettem volna, miként boldogul a szanatóriumban, hogy küzd a hétköznapokért, miként éli tovább az életét. A lányoknál ugyanez, mert amin átmentek, azt nem csak túlélni nehéz, hanem továbbélni is. Még véletlenül sem hiányzott egy új A, újabb fenyegetés, és újabb gáz akciók, amikkel megpróbálják elkapni. Ugyanazt kaptuk, mint a korábbi évadokban, de mostanra már teljesen elcsépelt és fájdalmasan unalmas lett az egész. Önismétlő, minden téren, miközben a továbblépés érzelmi oldalát meg se mutatták. De így, hogy Charlotte-ot megölték a 6×11-ben, és az új A a gyilkosára kíváncsi annyira, urghh.
Az évadzáróban kiderült, hogy ki az új A, vagy legalábbis az egyik, és csak forgatom a szemem, mert elmennek ezek a csudába. Ali anyjának van egy ikertestvére, aki valójában Charlotte anyja. És Charlotte halálán akar bosszút állni a lány szerelmével, Elliottal, aki amúgy Ali férje lett időközben. Ó, és Charlotte-ot természetesen örökbefogadták Ali szülei. Annyira gáz ez az egész, hogy az már tényleg fájdalmas, és akkor Sara Harvey is szórakozik valamit, de róla még nem derült ki, hogy mi a kínja és mik a motivációi, de ezen a ponton már nem is érdekel, mert erőltetett, béna és még véletlenül sem szórakoztató vagy érdekes, amit a képernyőn látok. Persze, ha nem hat éve menne ugyanaz, akkor talán jobban tetszene.
Amikor az A-szál gyengélkedett, még mindig lehetett bízni abban, hogy a lányok szerelmi élete hoz egy s mást. De most még csak erről sincs szó. A Caleb – Hanna, Spencer – Toby és az Aria – Ezra páros az évek alatt szétment, de belőlük kettőt gyorsan összehoztak az évadzáróra, már csak Spencerékért “kell” drukkolni. Annyira erőltetett volt ez is, izzadtságszagú, fan service, semmi más. Egyedül Hannahnál lett megalapozva, nála üvöltött részek óta, hogy nem boldog a vőlegényével, de a többiek, komolyan. Ezen felül a lányoknak kábé nincs élete, mert az írás, a kampány vagy a “jajj, petét adományozok” szál is rettentően kihasználatlan maradt, vagy ha foglalkoztak vele, akkor A miatt. Amúgy meg nem maradt más, csak a jól ismert sikongatások, a félelmek, az akciók, hogy rájöjjenek, ki A. Tudjátok, amit már hat éve nézünk.

Azért hogy valami jót is mondjak, akadt egy tetszetős újítás, nagyon jópofa, ahogy az sms-ek szövege megjelenik a képernyőn, tök jók az animálások, végre, némi kreativitás. A lányok felnőtt stílusa is nagyon tetszik, tök jó munkát végeztek a stylistok és a sminkesek is: nyáron még simán tininek néztek ki, mostanra meg a koruknak megfelelő fiatal nőknek festenek a Pretty Little Liars színésznői. Akadt pár hiteles alakítás, és néhány jól megoldott jelenet, Troian Bellisario játéka még mindig lenyűgöző. Akadt pár vicces pillanat is, de összességében gyenge és unalmas volt az évad, és teljességgel felesleges. Lehúzásszagú. Béna. Kár érte.

Értékelés: 2/10

Azt hiszem eljött az a pont, hogy komolyan elgondolkodjam a sorozat kaszálásán. Igaz, hogy már csak egy évad van hátra, de az gyaníthatóan ugyanolyan béna lesz, mint ez…